Koštunica odlazi u penziju

Koštunica odlazi u penziju

1 aprila 2014

pol-Kostunica Vojislav 726Posle napuštanja čelne pozicije Demokratske stranke Srbije, Vojislav Koštunica podneo je i zahtev za penzionisanje i više nije na platnom spisku stranke koju je donedavno predvodio – saznaju „Novosti“.

Predsednik DSS bio je stalno zaposlen u stranci i zaradu je primao iz partijske kase, ali je odlučio da promeni status nakon odlaska s liderske pozicije.

Zato što je DSS ostao ispod cenzusa, a samim tim i bez redovnih mesečnih priliva iz državnog budžeta, spremaju se rezovi u stranci. Direktor DSS Dejan Mihajlov kaže nam da će morati drastično da smanje broj stalno zaposlenih i da će platu moći da prima najviše pet-šest ljudi. A dosad je u stranačkoj centrali bilo 40 angažovanih.

Zbog kraha na izborima, menja se i stanje u URS, gde su dosad imali 19 zaposlenih po raznim službama. Kako saznajemo, deo njih već je radne knjižice prebacio u Nacionalnu službu za zapošljavanje, pa će primati naknade s biroa u zavisnosti od dužine radnog staža. A lider Mlađan Dinkić i drugi funkcioneri koji su se posle napuštanja Vlade preselili u parlament, kao bivši poslanici, imaće pravo da primaju dosadašnju platu još tri meseca po prestanku mandata.

Pritisnuti dugovima još iz prethodne kampanje, demokrate su već prepolovile platni spisak na kojem pre dve godine bila 143 imena. Sekretar DS Ljiljana Kuzmanović-Vujaković otkriva da platu od stranke, računajući centralu i ispostave po Srbiji, sada dobija 67 ljudi.

U LDP, koji takođe ostaju bez mesečnih prihoda iz budžeta, za većinu poslova angažovali su volontere.

RADIKALI PRVI REZALI

Angažovani u finansijskim i informativnim službama, kao i u obezbeđenju stranaka, dosad su primali plate oko republičkog proseka. Radikali su prvi pre dve godine osetili „skidanje“ s državnog budžeta, pa su bili primorani da od 35 zaposlenih zadrže 18, a zarade su pale na 25.000 dinara.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *