Koštunica: Umesto stranaca i Vlade, treba da se rekonstruiše politika

Koštunica: Umesto stranaca i Vlade, treba da se rekonstruiše politika

21 avgusta 2013

KoštunicaSrbiji je potrebna, umesto rekonstrukcije vlade, rekonstrukcija politike, izjavio je večeras lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

„Najava dolaska stranaca su novi vetrovi, ali je politika stara. Srbiji je potrebna ne rekonstrukcija vlade i ovaj igrokaz kojeg smo svedoci svaki dan, pri čemu oni koji treba da izađu, oni se grčevito bore da ostanu u vladi”, rekao je predsednik DSS-a u emisiji RTS-a „Oko”, ocenjujući da je „Srbiji potrebna druga promena, a to je rekonstrukcija politike”.

Koštunica je ocenio da je najmanja promena u rekonstrukciji vlade odlazak Ujedinjenih regiona Srbije s vlasti, partije koja je „dugo i pod različitim imenima”, praktično od 2000. godine bila učesnik svih vlada.

„Nije dobro da stranka bude toliko dugo u vladi, pogotovo ako sve vreme ima kontrolu nad istim resorom, pogotovo tako važnim kao finansije i privreda”, rekao je Koštunica i dodao da je izlazak URS-a dobar, ali da će „pokrenuti brojna pitanja”.

„Ono što je važnije od svega to je da je URS dao pečat toj vladi, ono što karakteriše i ovu i prethodnu vladu, to je čvrsto vezivanje Srbije za diktat iz Brisela, interesi Brisela postali su važniji od interesa Srbije, a URS je najglasniji zagovornik te ideje”, smatra Koštunica.

Dolazak Lazara Krstića na mesto ministra finansija pozitivna je poruka, ali nije dobro da mladima prvi posao bude u ministarstvu, rekao je Koštunica.

On smatra i da nije dobro što će Krstić nastaviti da vodi politiku Mlađana Dinkića.

Lider DS S-a je rekao da nije očekivao će i ova vlada „nastaviti da vodi politiku da EU nema alternativu i da će se tako truditi da nadoknadi propušteno vreme”.

On je podsetio na stav DS S-a da treba sarađivati sa svima, ali i napomenuo da se „političko vreme u Srbiji deli na period pre i posle 2008. godine”.

„DS S je dao doprinos približavanju Srbije EU, ali okolnosti su bile drugačije do 2008. EU je obmanula Srbiju i narod Srbije”, rekao je Koštunica, koji smatra da je DS S trenutno jedina prava opozicija.

„Formalno rečeno, opozicija sadašnjoj vladi su i DS i LDP i URS uskoro, ali oni su samo formalno, jer su evrounijske stranke, sve ih to spaja. Opozicija se idejno i ideološki ne razlikuje od vlasti”, smatra Koštunica.

Lider DS S je ponovio da na lokalnim izborima na Kosovu Srbi ne treba da učestvuju, jer ne treba da „izađu na izbore nepriznate države, po zakonima Kosova”.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *