KOŠTUNICA: Zbog EU možemo izgubiti mnogo toga

KOŠTUNICA: Zbog EU možemo izgubiti mnogo toga

8 marta 2014

KoštunicaKampanja pod nazivom „Znam kome verujem“ Demokratske stranke Srbije nastavljena je predizbornim skupom u Kraljevu.

Predsednik DSS Vojislav Koštunica okupljenim građanima govorio je o šteti koju bi Srbija mogla da ima ukoliko nastavi sa evropskim integracijama.

„Ulaskom u Evropsku uniju izgubićemo Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom. Možemo izgubiti i Južni tok, koji je velika investicija, koja će zaposliti veliki broj ljudi i koja nas čini neutralnim, vezujući nas i za istok i za zapad i takođe podiže stepen bezbednosti zemlje. Sve to možemo izgubiti“ – rekao je Koštunica.

Predsednik DSS je nakon predstavljanja činjenica istakao sledeće:

„Kada se sve to sabere, dobija se jasna računica, po kojoj mi treba da finansiramo EU, tako što ćemo joj dati delove svoje teritorije i omogućiti im da kupuju našu zemlju. A to ne smemo da dozvolimo“, zaključio je Koštunica, i dodao da se DSS zalaže za referendum na kome bi se građani Srbije izjasnili o podršci članstvu u EU.

„Ovi izbori takođe imaju referendumski karakter, jer se na njima odlučuje da li će Srbija krenuti srpskim ili briselskim putem“, zaključio je predsednik DSS.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *