Ковач: Хрватски народ је спасио БиХ од агресије коју је покренуо Милошевић

Kovač: Hrvatski narod je spasio BiH od agresije koju je pokrenuo Milošević

17 septembra 2016

miro kovac 23

Hrvatska ne zna koliki je broj optužnica protiv hrvatskih ratnih veterana u Bosni i Hercegovini, rekao je hrvatski šef diplomatije Miro Kovač i poručio da će vlada štititi njihove interese i interese hrvatskih građana i državnog budžeta od bankovnih tužbi.

Dodao je da za tužbu Slovenije protiv Hrvatske zbog Ljubljanske banke treba tek videti je li dopuštena.

„Ne znamo koliko ih ima“, rekao je u dnevniku Nove TV upitan o stotinama optužnica protiv hrvatskih učesnika domovinskog rata.

Ranije je penzionisani general Pavao Miljavac rekao da u BiH postoji 900 optužnica protiv hrvatskih veterana. Državno odvjetništvo (tužilaštvo) Republike Hrvatske (DORH) u kontaktu je sa sudskom vlašću u BiH i „mi ćemo učiniti sve kako bismo svoje građane zaštitili, svoje hrvatske branitelje“, rekao je Kovač.

Hrvatska ne prihvata kvalifikacije o takozvanom, navodnom zločinačkom pokretu, rekao je i naglasio „mi to ne prihvaćamo, to smo rekli i Haškom sudu“.

„Vi znate jako dobro da je hrvatski narod spasio BiH, organizovao se, samostalno zaustavio agresiju koju je potaknuo bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević“, rekao je Kovač.

Hrvatskim veteranima ipak je poručio da se pre putovanja u BiH informišu u ministarstvu branitelja i ministarstvu pravosuđa jesu li njihova imena na popisu. Srbija i BiH imaće obavezu da sarađuju po tom pitanju, rekao je hrvatski ministar.

„Mi ćemo štititi interese hrvatskih građana, mi ćemo štititi interese i (državnog) proračuna (budžeta), učiniti sve kako bismo prošli što bezbolnije kada je riječ o tim sporovima“, rekao je Kovač koji smatra da je „moguće naći kompromis“.

KOMENTARI13 komentara

 1. Sveti Kardinal says:

  Hrvati imaju pravno preuzetu obavezu pomagati svoju braću hrvatske katolike i hrvatske muslimane u BiH.

 2. Dražen Jovan Petrović says:

  Nema ih, to ne postoji, to je izmišljena hrvatska nacija koju je sklepala katolička crkva.Njihovi kraljevi su vanzemaljci, ni za jednog ne postoji nikakav jasni dokaz da je postojao, sve su izmislili mitomani. Bečki konjušari, tuđe sluge, niko i ništa, ajme majko.

  • Sveti Kardinal says:

   hahaha Lijepo je vidjeti iskompleksirane male jadnike poput tebe koje strahovito puca frustracija. :D

   • Dražen Jovan Petrović says:

    Boli istina,a čičica! E vidiš,mi mlađi Srbi se nismo uhvatili na zamku jugoslovenstva i titoizma,nama to ne znači ništa.Nemamo nikakvog razloga da za račun nekakvog budalastog bratstva i jedinstva ne govorimo ono što je jasno i dokazano!

    • Sveti Kardinal says:

     Istina kažeš? Istina je malo drugačija, a ona tvrdi da Srbi odavno ne postoje. 90% vas tkz. Srba čine popravoslavljeni Vlasi, Bugari, Turci, Cincari, Romi i ostala mješavina. To je i dokazano DNK analizama. Otkud visoki plavokosi "Srbi" i crnomaljasti niski "Srbi"? Koga vi zajebavate? Vi ste jedna nasumićno sklepana heterogena tvorevina nastala prozelitdkim rdom SPC-a. Čak u 20. stoljeću tkz. Srbi zapadno od Drine nisu sebe smatrali Srbima, sve dok im putem medija niste namenuli to ime. Samo tebe boli istina pa ispoljavaš svoje komplekse i frusrracoje na drugome, ali ti i svi ostali vrlo dobro znate da niste Srbi! Vrari se svome rodu, posrbljenko jadni!

     • Car Nikolaj says:

      Turci su pili caj u Becu,pa ti vidi!U njihovim dokumentima stoji da su se vase majke,zene i kcerke nudile same turskim vojnicima,nocu su se samo podvlacile i kerecile...znaci i vi izmisljeni'rvati ste 90% turskog porekla.Pljunem ti u usta pokvarena,lazljiva i BEZBOZNICKA...nik koji si izabrao POTPUNO ti odgovara,takav je i ON bio...pljucccc...

 3. Kulak says:

  Obavezno pročitati knjigu PUT PO DALMACIJI koju je napisao talijanski naučnik ALBERTO FORTIS.Obišao je u tri godine čitavu Dalmaciju i nije pronašao ni jednog jedinog čoveka koji mu je rekao da je hrvatske nacionalnosti! Nije našao nikakvog traga od bilo kakve hrvatske države! Nije našao u tri godine putujući po čitavoj Dalmaciji ni jednog jedinog čoveka ili ženu koji bi mu rekao da govori hrvatskim jezikom! Našao je samo narod koji se zvao Morlaci, Vlasi ili Vlaji! Sve je jasno, katolička crkva je od tih pokatoličenih Morlaka ili Vlasa, kao i pokatoličenih Srba, Arbanasa, Turaka, Cigana i kroatizovanih Mađara i Talijana stvorila izmišljenu hrvatsku naciju!

  • Sveti Kardinal says:

   Još jedan što puca od frustracije i kompleksa. Neprocjenjivo. hahaha

   • Milan+ says:

    A ti pucaš od argumenata kao govno od vitamina...bas nisi isfrustriran ..ahahaha..

    • Sveti Kardinal says:

     Ajde posrbeljno smeće... Kuš! Vi genetski otpaci nemate pravo govora!

     • Car Nikolaj says:

      Kud ce veci genetski otpadak i kopac kontejnera od tebe,turski kopilanu!

 4. Bajurina says:

  Prcamo vas u vasem vinogradu hahahahahaha....

 5. Marko says:

  smrdijanci vi ste genetski otpad od pravih krscana Hrvata! smece nastalo kad su vase zene i cerke jebali turci 500 godina! Genetsko smece nastalo od turaka,cigana,vlaha,madjara,nemaca i svih ostalih nacija. Vi ne postojite kao nacija. Jer ste pravoslavni Hrvati! Vratite se svojoj pravoj krscanskoj vjeri,jer ce poslije biti kasno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *