Krađa identiteta i džeparenje zdravog razuma

Krađa identiteta i džeparenje zdravog razuma

29 октобра 2014

medenicaPiše: Mihailo Medenica

Izgleda da Andreju Vučiću nije ukraden samo identitet već, prema policijskim saznanjima, i krsna slava, četiri zimske gume, otirač ispred ulaznih vrata, nekoliko godina radnog staža i što je najgore- gomila flajera za picerije, pa NN lice već izvesno vreme naručuje gomile pica, palačinke s orasima i gazirana pića vanevropskog porekla ne ime Andrej Vučić, insistirajući da porudžibe budu ostavljene na klupici u parku, po koje naknadno dođe neka debela gospođa, najverovatnije jatak lažnog A. V. saznajemo u policiji.

Zbog krađe identiteta najverovatnije je onomad i došlo do nemilog incidenta sa žandarmerijom, kada je prebijen brat premijera, jer su policajci bili isprovocirani pojavom treće osobe koja se predstavlja isto i insistira da prođe kroz kordon, tako da zaista nema nikakve odgovornosti samog ministra policije i potrebe za njegovom ostavkom.

– Znate, osetili smo se kao u “Kviskoteci”, odnosno, igri detekcije, ono kad se osoba A, B i C predstave isto, a vi treba da pogodite ko je od njih pravi?! Šta, bre, da pogađamo- povadili pendreke i odmah došli do tačnog odgovora i novih deset poena…- svedoči jedan od žandara, dok ministar prim. dr. sci. Nebojša Stefanović odlazi i korak dalje, otkrivajući čitavo klupko zavere oko krađe identiteta, i to ne samo premijerovog brata, već i samog premijera, pa i predsednika.

– Slučaj “dron”, recimo- otkrili smo da je jedan od počinilaca kod sebe imao, osim američkog pasoša, i ličnu kartu ujne premijera Vučića i malo je falilo da se izvuče, ali smo hitrom akcijom utvrdili da premijerska ujna ne poseduje bradu i brkove, kao i da slabo upravlja dronom, ne snalazi se baš sa daljinskim komandama. Što se premijera tiče tu je situacija još drastičnija- neko se, zamislite, tokom izborne kampanje i minule godine predstavljao kao Aleksandar Vučić i obećavao nekakve arapske milijarde, izdašnu pomoć EU, pokretanje privrede, zapošljavanje, investicije i ko zna kakve još gluposti, pa ovaj, siroti originalni premijer sad mora da vadi fleke rebalansom budžeta i smanjenjem svega i svačega, samo zato što je narod budalasto verovao nekome ko pomalo liči na njega i maše lažnom ličnom kartom po mitinzima, televizijskim gostovanjima, konferecijama za štampu…

Ne bih ni na koga da upirem prstom, ali ako baš moram rekao bih da je narod jedini krivac, jer ovde nije reč o naivnoj deci, već punoletnim građanima koji su morali da prozru prevaranta i zatraže na uvid ličnu kartu, a ne da ispadnu naivni ko francuske sobarice, pa sad krive premijera zbog mera štednje i kašnjenja investicija, koje nije ni obećao, realno!

Evo, otkriću vam još i ovaj podatak iz istrage: utvrđeno je da su neki od ministara, pa i ja donekle, naseli na provokaciju i zaseli u fotelje ubeđeni da ih je pozvao pravi Aleksandar Vučić, kad ono ispade da je to učinio onaj prevarant s lažnom ličnom kartom, pa sad moramo da odradimo mandate, mada, realno, nismo ni za stado ovaca, a ne ministarsku funkciju, no…- otvorio je dušu doktor Stefanović, napomenuvši da je i njemu ukraden identitet i da je ta osoba možda uzrokovala neke afere koje se njemu stavljaju na dušu, iako mu je i duša ukradena zajedno sa identitetom, kao njegov sastavni deo, koliko i mozak, ali…

Predsednik Nikolić je možda prošao i najgore, s obzirom da je nepoznati počinilac na osnovu njegovog identiteta završio neke škole kojima predsednik nije ni prišao; prisustvovao sahrani Nelsona Mandele i smarao svetske lidere za “selfi”; fotografisao se na raznoraznim seoskim manifestacijama kao u kafani, a najverovatnije i prijavio za “Zvezde Granda”, pa policija prati dalji tok takmičenja čekajući u zasedi kadidata koji će se pojaviti pod tim imenom.

Iz ministarsva policije apeliju na građane da ubuduće budu izuzetno oprezni i paze kome daju glas, s obzirom da je pošast krađe identiteta uzela maha i da sve više ljudi, predstavljajući se kao članovi vlade i raznorazni eksperti, nudi spasenje, rešenje i instant izlaz iz krize, što je dosad bilo svojstveno samo Jehovinim ne i Vučićevim svedocima…

(Dvaujedan.rs)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Vladimir says:

    Dobar tekst, ovaj momak ima smisla za pisanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u