КРАЈ АГОНИЈЕ! КАПЕТАН ДРАГАН ПУШТЕН ИЗ ЗАТВОРА

KRAJ AGONIJE! KAPETAN DRAGAN PUŠTEN IZ ZATVORA

28 marta 2020

Iz lepoglavskog zatvora danas rano ujutro pušten je Dragan Vasiljković, poznat i kao kapetan Dragan, koji je potom i proteran iz Hrvatske.

Vasiljkovića su u Lepoglavi u ranim jutarnji satima preuzeli policajci koji su ga prebaciti do graničnog prelaza Bajakovo gde je oko 9,30 sati proteran iz Hrvatske na osnovu rešenja o zabrani ulaska i boravka na području EU u trajanju od 20 godina.U hrvatskom Ministarstvu pravosuđa potvrdili su da je Vasiljković pušten nakon što je odslužio zatvorsku kaznu.

Vasiljkovića je Hrvatska osudila na 13,5 godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina u Kninu i Glini tokom Domovinskog rata.

On je optužen da je kao zapovjednik Jedinice za posebne namene u sastavu paravojnih srpskih snaga, odnosno komandant Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih jedinica Alfa, postupao protiv odredbama Ženevske konvencije. On je, tvrdili su hrvatski tužiovi, tokom juna i jula 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi mučio, zlostavljao i ubijao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.

Budući da mu je izdržavanja kazne uračunato i vreme provedeno u ekstradicijskom zatvoru u Australiji od osam godina i devet mjeseci kao i u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, kazna mu je istekla u martu ove godine. Ranije su mu u čak tri navrata odbijani zahtevi za uslobvnim privremenim otpustom.

Kapetan Dragan, koji ima srpsko i australijsko državljanstvo, uhapšen je u Australiji gđe je živeo pod lažnim imenom i bio trener golfa. U junu 2015. izručen je Hrvatskoj, a od početka je negirao dela koja su mu se stavljala na teret i tvrdio da su svedoci lažno svedočili.

KOMENTARI22 komentara

 1. persida says:

  Osvajao delove Hrvatske, ali se povlacio kad god bi mu Cija to naredila. Lazni patriota, americki covek, kao i Sloba.

  • Filip says:

   Ništa on nije osvajao u Hrvatskoj, kao nijedna druga paravojna, privatna, dobrovoljacka, kako god, vojska. Sve što se osvajalo, odnosno oslobađalo u Hrvatskoj, to je činila JNA uz malu pomoć dobrovoljaca, paravojnih formacija...itd. Tek kada se sve oslobodi onda su oni upadali. Kapetan Dragan je inace bio obican sarlatan, naravno da je bio zapadni spijun, pravi Holivud, Grand show!

   • persida says:

    Drago mi je da sam makar nesto pogodila.

    • Djoka Brica says:

     To je od prilike slicno kao Lesi se vraca kuci.

   • ! says:

    U pravu si Vasiljković nije nikakav Kapetan, on je imao čin starijeg vodnika u armiji Australije i nije bio nikakav specijalac. On je 1991 malo pucao po Hrvatskoj i onda se pretvorio u kontraverznog Biznismena. Čitavo vreme rata u BiH, on nije došao na ideju da pomogne Srbima. U ostalom Knindže nije on obučavao neko neki čovek iz Irske, koji je došao sa njim.

   • sokoćalo says:

    E filipe provokatoru, nemaš ti pojma, lupeš ki otvoen prozor na promaji.

    • Filip says:

     Šta sam lupio? Šta je Kapetan Dragan oslobodio? Gde se tačno borio u Krajini?

   • Portopranco says:

    Mi brojni Srbi iz Dalmacije koji smo ni krivi ni dužni jedva spasili živu glavu da ne budemo poklani ustaškim nožem i koji danas živimo u Trstu obožavamo Kapetana Dragana.Kad je bilo najteže, on je bio heroj koji je branio svoj narod.

   • oluja says:

    Dragan Kapetan je bijo pod komandom slobe milosevica kumunjarske partije u beogradu, niti je on osvajahrvatsku ni jugoslovenska vojska koja je propala dok se Hrvacka ocepila od takozvane privremene lazne jugoslavije,Dragan je Kapetan osvojo selo lovinachrvatski, sa oklopnim vozom koji je licno on pravijo,a deneral mladic je bijo u jugoslovenskoj vojsci u kninu on je osvojo selo krusovo i maslenicu hrvacke jasenice i odmasu ga iz beograda povukli u bosnu , bracni par iz beograda mira slobo crvene ustase su samo zapalile vatru u hrvackoj dase srbi pobiju u njoj i proteraju, dragan je kapetan po naradenju slobe milosevica izvuko sve osigurace i unistijo rakete u STAROJ STRAZI KOD KNINA SRBI SU OSTALI GOLORUKI CEKALI USTASE

   • Kulak says:

    Oni Srbe osuđuju tako da dovedu nekog mentalno bolesnog hrvata koji izjavi da je čuo da je neko rekao da je taj Srbin nešto uradio.Tako je osuđen heroj Kapetan Dragan.Bez jednog jedinog valjanog dokaza.U ustaškom kazamatu u Lepoglavi trenutno je više od 60 Srba iz Zagreba,Splita,Šibenika,Zadra,Knina i Petrinje koji su osuđeni na takav skandalozan način.Tim nevinim ljudima Republika Srbija mora pomoći.Obavezno.

  • Cp6a says:

   Ako ti mafijaši i bitange napadnu porodicu i ti kreneš da je braniš. Po toj logici si kreten i šljam, ako dobiješ batine. Sa takvom logikom nemamo nikakve šanse bilo gde i u bilo čemu. DOBRO DOŠAO KUĆI JUNAČE!

   • Dražen Jovan Petrović says:

    Da je porodicu Zec koju su ustaše poklale u Zagrebu štitio neko kao heroj Kapetan Dragan, oni bi bili još živi.Djevojčica Aleksandra Zec koju su merčepovi zlikovci zaklali i njen leš bacili na zagrebačko smetlište danas bi bila zdrava mlada žena.Zato je heroj Kapetan Dragan gigant borbe za slobodu,a njegovo herojsko djelo u obrani srpskog naroda od ustaškog genocida je vječno i neprolazno.

  • zaliv says:

   @Persida, nista on nije osvajao vec je otisao dobrovoljno da brani svoj narod! Covek nije ubijao i pljackao vec je bio castan vojnik!

   • Filip says:

    Slozicu se sa tim da je bio castan, on i njegovi vojnici nisu cinili zlocine, ali nisu ni bili preterani heroji, ni oslobodioci.

 2. Za Srbiju says:

  Dobro nam došao, Kapetane, LEGENDO!!!

 3. Kulak says:

  Volim Srbiju

 4. Portopranco says:

  Heroj!Čovjek za sva vremena.Živio Kapetan Dragan!

 5. Gagi says:

  Nikada nece nestati kriticari Srba koji su se borili za svoj opstanak i prezivljavanje. Svako onaj koji je bar jedan dan na bilo koji nacin pomogao tom stradalnom narodu je junak. Vrlo se dobro secamo kako su nas peto- oktobarski revolucionari "savetovali" da se stidimo sto smo se branili i da je potrebno da se samolustriramo. Najzesci su bili u hapsenjima i medijskoj satanizaciji onih koji su branili ovaj narod, oni su najvise postradali. Medju njima je i Kapetan Dragan.

 6. Dražen Jovan Petrović says:

  Kapetane Srpska diko,za tebe je malo i veliko!

 7. Kosovac says:

  Kapetan Dragan, Vasiljković je doveden od strane Haškog tribunala da svedoči protiv Miloševića, po dogovoru sa tužiocem da „rasturi“ – kompromituje Miloševića. Frapantno i na veliko iznenađenje Inkvizitora, Dragan je vrlo afirmativno svedočio u korist Miloševića, i ja koji sam gledao prenos bio sam vrlo iznenađen naravno prijatno. Tužilac je čak izjavio da je Dragan „neprijatelj suda“. E sada, da ne bi izgledalo da mu se Inkviziror direktno sveti, a Dragan je morao i da plati za tu prevaru suda, našli su kao rešenje da ga Hrvatska optuži, ne vodeći računa da je on državljanin Australije i da mu ne mogu ništa. Međutim, i ta država Australija odlučuje da ga izruči uprkos svojim zakonima koji kao štite svoje državljane. Takve događaje demokratori nazivaju „demokratski deficit“ odnosno odsustvo demokratije kada je to potrebno. Izbacimo demokratske metode, završimo posao fašističkom ili komunističkom metodom, osudimo nekoga, pa se vratimo na demokratiju, a ono što je urađeno nazovemo „demokratski deficit“. Tu definiciju „demokratski deficit“ sam preuzeo iz Evropske Unije. ……….Kapetane, bićeš upisan u srpsku istoriju afirmativno, pozitivno, patriotsko, rodoljubivo. ……….Poštovanje od mene.

 8. Kosovac says:

  @ persida, …..prvi komentar, kakiš, kakiš. Usmrdićeš se ako nema koj da te obriše. ……….Filip i Djoka Brica kake – kake, seru – seru.

  • persida says:

   Izneo si svoje misljenje, ne moras pljuvati po drugima ako drugacije vide stvarnost. Ako je ono sto si rekao pametno, drzace se i bez vredjanja drugih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *