КРАЈ ЕУ – Русија и Грчка потписале договор!

KRAJ EU – Rusija i Grčka potpisale dogovor!

20 juna 2015

Putin Tsipras 345Rusija i Grčka su potpisale sporazum o stvaranju zajedničkog preduzeća za izgradnju gasovoda ’Turski tok‘, preko grčke teritorije“, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak. Gasovod će imati kapacitet od 47 milijardi kubnih metara godišnje.

„Potpisivanjem memoranduma potvrđujemo višemesečni rad na provođenju gasovoda preko teritorije Grčke. Ovaj gasovod će imati stabilizacionu ulogu u čitavom regionu. Realizacija projekta nije usmerena ni protiv koga već obrnuto, ujedinjuje sve regione kroz koji prolazi“, rekao je grčki ministar energetike Panajotis Lafazanis.

Kapacitet kraka gasovoda kroz Grčku iznosiće 47 milijardi kubnih metara. Koosnivač zajedničke kompanije za izgradnju grčkog kraka „Turski tok“ biće „VEB-Kapital“.

Prema rečima Novaka, za realizaciju projekta će biti angažovani ruski kreditni resursi.

Ministar energetike Grčke je izjavio da će finansiranje grčkog dela „Turskog toka“ vršiti po pola kćerka-firme „VEB“ i grčka državna kompanija. Vrednost projekta iznosi 2 milijarde dolara, prenosi Sputnik.

KOMENTARI2 komentara

  1. Hannah says:

    I bilo je vreme! Tako i treba! Pravoslavni s pravoslavnim treba da sarađuju i jedni drugima da čine dobro! Kada će Vučku doći iz dupeta u glavu, ako uopšte i sme da mu dođe, dušu je odavno prodao,te je više nema, bar ne za nas, Srbe! Ali, takve vesti RTS neće emitovati! Zato će Srbija, po delu svog premijera i na štetu Srba i Srbije da dobija gas iz "američkih" cevovoda koji gas iz Ukrajine kradu. kao što sve na ovom svetu kradu: razbojnički, bezbožno, vandalski. Kako rade tako im Bog dao, i njima i ovim "našima" što nas uništavaju!

  2. gox says:

    ovaj sporazum ce izazvati amere da naprave krizu i mozda rat ako uspeju u srbiji i makedoniji da zaustave ruse da prodaju gas evropi i mac je sa dve ostrice, na zalost

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *