КРАЈ ПРИЈАТЕЉСТВА – ТУРСКА напала Косово!

KRAJ PRIJATELJSTVA – TURSKA napala Kosovo!

27 jula 2016

Erdogan 4525Kosovski šef diplomatije Enver Hodžaj ocenio je da je zahtev Turske za mere prema novinaru sa KiM zbog komentara na Fejsbuku o puču „neobičan i neprihvatljiv“.

Hodžaj kaže da je Kosovo „mala i mlada zemlja koja ima potrebu da očuva svoj prestiž, ponos i međunarodni kredibilitet, da štiti interese svojih građana, ali i da čuva dobre odnose sa prijateljskim zemljama“, a da je reakcija ambasade Turske preterana.

On podseća da ovo nije prvi put da Turska nastoji da utiče na unutrašnja pitanja Kosova, navodeći kako je 2012. godine bivši ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu na konferenciji za novinare zatražio izmenu udžbenika iz istorije.

On je dodao da Kosovo ne želi da se meša u tuđa pitanja koja mogu prouzrokovati emotivne nesporazume, ali istovremeno, očekuje recipročno poštovanje u odnosima s prijateljskim zemljama.

– Mi imamo prijateljske odnose sa Turskom. Zahvalni smo im na velikoj podršci. Ovakva verbalna nota je neprihvatljiva, ali verujem da ćemo prevazići nesporazum“, rekao je Hodžaj.

„Pozivam građane Republike Kosovo koji su na odmoru u Turskoj da se pridruže vojsci“, napisao je Bužalja na Fejsbuku, a kako su preneli mediji, pored poruke je stavio „smajlija, znak koji podrazumeva da to nije bila ozbiljna poruka“.

Bužalja je bio poslanik Skupštine Kosova iz redova Demokratske partije Kosova, koju je nešto pre isteka mandata poslanika napustio. Suvlasnik je portala Gazetaexpress.com, koji dnevno posećuje oko milion čitalaca.

KOMENTARI7 komentara

 1. zenit says:

  Siptarska gamad misli da je iza leđa SAD potpuno bezbedna. Jbaće vam Turci i zene i kćerke a muskarce na kolac ko ovnove.

 2. rade says:

  Jebite lojavu stoku!

 3. Kuruz strave says:

  Vozić ide ovako: Rus fuka turčiće, turčići fukaju šiptare a šiptari fukaju ovce :-)

 4. DUSKO says:

  DA LI VI ZNATE DA SE OD SVIH NA SVETU SIPTARI NAJVISE BOJE NAS SRBA !!!

 5. Dottore says:

  Sve u svoje vreme.Srbi su narod koji ce kad tada docekati svojistoriski trenutak .A Arnautima se nebih nasao u kozi.Pametni vec sada gledaju na put preko Prokletija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *