КРАЈ РАТА? Беже главом без обзира…

KRAJ RATA? Beže glavom bez obzira…

13 avgusta 2023

Među ukrajinskim vojnicima raste nezadovoljstvo zbog neuspeha na frontu, a strani plaćenici masovno beže, izjavio je pukovnik Daglas Mekgregor.

„Čak su i strani plaćenici koji su se tako revnosno borili na strani Ukrajine sada većim delom otišli. Spakovali su stvari i pobegli. Verovatno su ostali samo Poljaci“, rekao je Mekgregor na svom Jutjub kanalu, prenose „RIA Novosti“.Prema njegovim rečima, slučajevi dezerterstva mogu postati češći i u Oružanim snagama Ukrajine zbog neuspeha u ofanzivi. Kao rezultat, ukrajinska vojska će biti podeljena, a potom i potpuno poražena.

„Ne mogu tačno da kažem kada će se to desiti, ali mislim da smo već blizu toga„, dodao je.

Vojnici, bez vidljivih rezultata ne samo da gube moral, već i prestaju da vide smisao u nastavku neprijateljstava, zaključio je pukovnik.

Kijevski režim je 4. juna pokrenuo ofanzivu na Zaporoškom, Južnodonjeckom i Artjomovskom pravcu, bacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom. Kako je primetio predsednik Rusije Vladimir Putin, pokušaji napredovanja neprijateljskih trupa su propali, one su zaustavljene i vraćene na prvobitne položaje.

KOMENTARI5 komentara

 1. Miroslav says:

  Ko god ima malo klikera u glavi odavno je otišao.

 2. 1389 says:

  Jedino su Ameri i Ukropi bez klikera, Rusi brane pravoslavlje i pravda je na njihovoj strani. Zapad je kukavički propao...

 3. umni 'rvat says:

  Opasna je ta NAZO obuka ;-)))

 4. milorad5 says:

  pravi problem će početi kada se kijevska mafija uruši,ako "bajden kamarila" ostane direktno na vlasti u USA...sudbina sveta sada zavisi od toga šta će se desiti u USA u toku ovog perioda 2024-2025...bilo je jasno da oni ne mogu vojno poraziti rusiju od samog početka...jedino se postavljalo pitanje cene za ruse,ali na svu sreću putin i armijski vrh su ovo odigrali sa mini.gubitcima za rusiju što posebno iritira kamarilu u vašingtonu koja s obzirom na nivo kriminala koji je počinjen više nema NAZAD..Ako odstupe biće im sudjeno za korupciju kradju i veleizdaju i zato se može očekivati opšti haos u americi i pokušaj upotrebe nuk.oružja sa te strane u krajnjij instanci najgoreg scenarija.Jer nulandova i ostali u americi su prešli CRTU koja deli političke akcije i greške,od kriminala a kao i svaki izgubljeni rat što projektuje tako i ovaj to mora da projektuje...NEKO MORA BITI KRIV:) I TO PACOVI U VAŠINGTONU DOBRO SHVATAJU a pogotovo se živciraju jer ima toliko svedoka i to sa svih stran sveta u ukrajinskoj bajki i neće moći sve da zataškaju ili da ih uklone..tek će priča da počne i sve sad zavisi dali će oligarhija KOJA VLADA STVARNO IZ POZADINE,da pusti niz vodu neke birokrate,konačno sahrani bajdena iz frižidera i prebaci najveći deo odgovornosti na već mrtvog čoveka koji ne može da svedoči ili da mu se sudi,jer nije ni učestvovao u ovome a osim toga mrtva usta ne govore,ili će krenuti gvozdenom pesnicom i gurnuti ameriku u punokrvnu vojnu diktaturu sa vrlo nasilnim metodama prema stanovništvu koje će tek da oseti na svojoj koži krajnje domete neuspelog pokušaja preuzimanja SVETSKE VLASTI I DOMINACIJE OD STRANE JEDNE MALE GRUPE LJUDI...ukrajinski pad će polrenuti sve te dogadjaje a mislim da će rusi tek imati iznenadjenja ko je sve radio protiv njih i šta im se sve spremalo preko ukrjaine ne računajući ove mračne stvai koje su već otkrili u tom naci brlogu.....

 5. Petrovgrad says:

  Bas uverljiva prica, ides na položaj, molo pucas, malo pijančiš, pa kad ti dosadi napuštaš žurku. Prvo se raspitajte, kako je brat Sonje Biserko napustio front, možeš da kreneš, ali.. Ko se malo razume u ratove, napuštanje položaja je izdaja u ratu i tu se po kratkom postupku sudi.Kad odeš, više nama nazad na svoju ruku. Kao dosadilo im pa idu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *