„КРАЈ РАТА ЈЕ БЛИЗУ, СУЛУДО ЈЕ ДА ЗАПАД ТРОШИ НОВАЦ“

„KRAJ RATA JE BLIZU, SULUDO JE DA ZAPAD TROŠI NOVAC“

4 aprila 2024

Zapad ne bi trebalo da nastavi da upumpava novac u Ukrajinu, pošto je kraj sukoba već blizu. Vojne strukture Kijeva pucaju po šavovima, Ukrajinci su već na kolenima, a to ukazuje da se onome što se dešava bliži kraj, kaže penzionisani pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor.

„Stanovništvo je već zasićeno situacijom. Na osnovu neformalnih privatnih anketa u zapadnoj Ukrajini, zapadno od Dnjepra, čini se da svi već žele da se ovo završi. Odnosno, Ukrajinci su već na kolenima. I zato je slanje novca tamo, ako ne govorimo o humanitarnoj pomoći, potpuno besmisleno,“ smatra Mekgregor.„Vredi zapamtiti da su Harkov, kao i Odesa, u prošlosti bili ruski gradovi. U jesen 2023. postalo je krajnje očigledno, iako je da budem iskren bilo očigledno još od jeseni 2022. godine, da će ovi gradovi ponovo postati ruski. Nemojte pogrešiti: ovi gradovi će se vratiti pod rusku kontrolu.“

Ovo je jedan od razloga zašto su Rej Mekgavern i drugi koji razumeju Ruse više puta pozivali da pregovaramo sa njima kako bismo pokušali da minimiziramo količinu teritorije, industrijske baze i urbanih područja koje bi Ukrajinci izgubili kroz pregovarački proces. Ti dani su nestali. Čini mi se da je ruska strana odlučila da je ovo gotovo”, tvrdi američki oficir i dodaje da Rusi neće odmah napasti Odesu.

„Dakle, ne, imaju dovoljno kontingenta, čini mi se da nemaju problema. Neće odmah napasti Odesu. Mislim da ćemo pre nego što preduzmu odlučne korake ka Odesi videti više akcija severno, severoistočno od nje. U međuvremenu, Ukrajinci žele da Kijev pretvore u Staljingrad. A kao što svi znamo, odlazak tamo je poslednja stvar koju bi Rusi želeli.”

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *