Kraj vanredne situacije; zvanično 33 žrtve

Kraj vanredne situacije; zvanično 33 žrtve

23 maja 2014

VladaSRBŠtab predlaže ukidanje vanredne situacije osim u dva grada i 17 opština. Zvanično 33 žrtve. Mirna noć u Srbiji, situacija stabilna, još 4 dana pripravnosti.

U Šapcu se Sava, kako izveštava RTS, nalazi u opadanju, ali opasnost od probijanja bedema na kritičnim tačkama i dalje postoji. U Obrenovcu, gde se danas nastavlja čišćenje terena, Elektrodistribuacija je pustila u pogon trafostanicu, preko koje se napaja čitav grad, tako da se osvetljenje vratilo.

Vlasnici lokala juče su počeli da se vraćaju u grad i obilaze svoje objekte.

U Moroviću česme su od sinoć suve, pošto je voda u tom selu neispravna za piće, a nije ni za tehničku upotrebu. Meštani će se, kako je najavljeno, snabdevati sa cisterni do daljnjeg.

Nivo Bosuta i Studve kod Morovića raste centimetar na sat, prenosi RTS, dodajući da se zbog toga podižu pojedini nasipi. Pošto se ne zna koja količina vode dolazi iz Hrvatske, niti kojom brzinom, sve dok se ne budu dobile prave informacije, neće ni biti povratka stanovnika u evakuisana mesta.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je nas očekuje još četiri dana potpune pripravnosti. „Trenutno je stanje stabilno. Oko ponoći došlo je do manjeg probijanja nasipa u Kostolcu, ali je to vrlo brzo sanirano. Na svim ostalim tačkama, voda stagnira ili je u manjem opadanju“, kazao je Marić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *