НЕМЦИ ОДЛУЧИЛИ – КРАЈ ВУЧИЋЕВЕ ИГРЕ: Озбиљан ударац за председника Србије и његову странку

NEMCI ODLUČILI – KRAJ VUČIĆEVE IGRE: Ozbiljan udarac za predsednika Srbije i njegovu stranku

25 jula 2018

Nemačka je ostala pri stavu da se protivi podeli Kosmeta, objavila je danas Radiotelevizija Kosova na svom sajtu. Ambasada Nemačke u Prištini saopštila je u pisanom odgovoru Ekspresu da Nemačka ostaje pri stavu o normalizaciji odnosa koji su izneli nemački državni ministar Mihael Rot i ambasador Kristijan Helt.

Helt je u prošlomesečnom intervjuu za list Zeri rekao da niko ne može da ga ubedi da bi podela bila pravo rešenje, podseća RTK live.„Niko nije uspeo da mi da ubedljiv odgovor na pitanje koji bi problemi bili rešeni podelom. Da li bi to donelo ikakav napedak za većinu kosovskih Srba koji žive južno od reke Ibar? Da li bi to poboljšalo situaciju sa istorijskim i verskim spomenicima kao što su srpski pravoslavni manastiri? Da li bi ojačalo zastupljenost srpske zajednice u kosovskom društvu? Ne!“, rekao je tada Helt.

Državni ministar Rot je na 10. godišnjicu kosovske nezavisnosti upozorio na posledice uključivanja ideje o podeli u dijalog Kosovo – Srbija.

„Ne bih želeo da nudim stranama konkretne predloge spolja jer su pitanja koja pominjete veoma složena i svakako nisu laka za rešavanje. Međutim, generalno verujem da će Kosovo i Srbija prevazići tu prepreku ako bude političke spremnosti. Ipak moram da uključim i upozorenje: promene granica su veoma opasne. Kategorički smo protiv toga“, rekao je tada Rot.

IZRAEL ZA MIRNO I KOMPROMNISNO REŠENJE ZA KiM

Izraelu je važno da se postigne mirno rešenje za Kosovo, ističe ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam i dodaje da je sigurna da će izraelski predsednik Ruven Rivlin iskoristiti predstojeću posetu Beogradu da izrazi nadu za pronalaženje kompromisnog rešenja, koje će zadovoljiti sve.

Izraelski predsednik Rivlin posetom Beogradu pokazuje da Izrael pridaje ogroman značaj Srbiji i međusobnim odnosima, koji prevazilaze politička i pitanja interesa, rekla je Fišer Kam za Tanjug.

Kada je reč o mogućem rešenju za južnu srpsku pokrajinu kazala je će izraelski predsednik sigurno pružiti podršku u pronalaženju kompromisnog rešenja.

„Nadamo se najboljem za Srbiju i Balkan. Kao prijateljska zemlja Srbiji i država koja se nalazi u veoma osetljivoj geopolitičkoj situaciji, voleli bismo da Balkan prosperira. Zato je nama važno da postoji mirno rešenje za ovaj dugogodišnji sukob i sigurna sam da će naš predsednik iskoristiti priliku da izrazi nadu za pronalaženje rešenja koje će zadovoljiti sve. Zadovoljavajuće rešenje za sve strane je najvažnija garancija da će ono i trajati“, poručila je ambasadorka.

Ona je rekla da je pitanje Kosova, od trenutka kada se Izrael izjasnio po tom pitanju, ne priznajući kosovsku nezavisnost, to postalo pitanje bilateralnih odnosa između Srbije i Izraela.

Sigurna sam da će predsednik Vučić iskoristiti priliku da uputi Rivlina u aktuelnu situaciju u Srbiji i regionu i obrnuto“, kazala je ona.

Fišer Kam je inače uverena da je bilo krajnje vreme da dođe do posete izraelskog predsednika, prve na tom nivou, Srbiji.

Rivlin u jednodnevnu posetu dolazi u četvrtak ujutru, nakon posete Hrvatskoj.

Ovo je prva predsednička poseta Izraela Srbiji, podseća Fišer Kam i ocenjuje da je ona od velike važnosti.

„Prvo je cilj da se osvrnemo na odlične odnose koji postoje između Srbije i Izraela i da to na neki način i istaknemo. A drugo, da dodatno poboljšamo te odnose, da razgovaramo o pitanjima u kojima imamo različite interese i shvatimo na koji način oni mogu da poboljšaju naše odnose u različitim oblastima“, rekla je izraelska ambasadorka.

Prema njenim rečima, odnosi između naše dve države su veoma bogati i raznoliki, a njihov ekonomski segment je od velike važnosti, te će on biti jedna od glavnih tema razgovora dvojice predsednika.

„Imamo veliki broj izraelskih investicija ovde u Srbiji. Većinom se to odnosi na nekretnine i mislim da će jedna od glavnih tema razgovora biti na koji način poboljšati ekonomske odnose i kojim sredstvima raspolažemo“, istakla je.

Kako je kazala, pod tim podrazumeva pravna sredstva kao što su sporazumi, privredna tela, ohrabrivanje izraelskih kompanija da posluju u Srbiji…

Fišer Kam je navela očekuje da će biti reči i o tome kako ojačati trgovinske odnose koji su, kako je naglasila, daleko od mogućnosti i dodala da se trenutno ne očekuje potpisivanje konkretnih sporazuma, ali da postoji nekoliko njih koji bi mogli biti potpisani do kraja godine.

„Nadam se da će ova poseta biti samo početak i da će sledećeg meseca uslediti još poseta u kojima ćemo zasigurno videti potpisivanje nekih sporazuma“, kazala je ona.

Prema rečima Fišer Kam, poseta predsednika Rivlina biće prilika da se on zahvali Vladi, Skupštini i predsedniku Srbije za usvajanje Zakona o restituciji imovine žrtava Holokausta bez živih naslednika, kao i za renoviranje jevrejskih spomenika.

„Za nas je uvajanje ovog zakona veoma važno zato što služi kao primer drugim zemljama“, istakla je ona.

Na pitanje da li će izraelski predsednik, koji će pre Srbije posetiti Hrvatsku, a tom prilikom i Jasenovac, tamošnjim zvaničnicima uputi i neku poruku vezanu za odnos hrvatskog društva prema fašističkim zločinima, kaže da je sigurna da će „on tamo iskoristiti priliku i poslati važnu poruku“.

„Nisam upoznata sa detaljima poruke sa kojom predsednik (Rivlin) dolazi u Hrvatsku, ali uveravam vas da je pitanje borbe protiv antisemitizma, antifašizma, protivljenja prekrajavanju istorije veoma visoko na agendi našeg predsednika. Sigurna sam da će on iskoristiti priliku da pošalje važnu poruku, naročito pošto će posetiti Jasenovac. To je, naravno, zajednička istorija koju dele Srbija i Izrael“, istakla je izraelska ambasadorka.

Upitana da li postoje neka otvorena pitanja koja bi mogla da budu pokrenuta tokom susreta u Beogradu, Fišer Kam je kazala da ideja posete nije pokretanje otvorenjih pitanja, „ako ona postoje“, već isticanje „pravog, dobrog prijateljstva i solidarnosti koje postoje između naše dve države“.

Kako je dodala, zajednička istorija Srbije i Izraela nisu samo Holokaust i Drugi svetski rat, već i dugogodišnje postojanje jevrejske zajednice u Srbiji i činjenica da veliki broj ličnosti jevrejske zajednice ima značaj u istoriji Srbije i u istoriji Izraela.

Kako je prethodno najavljeno, izraelski predsednik će tokom posete Beogradu prisustvovati imenovanju nove ulice, koja će nositi ime Benjamina Zeeva (Teodora) Hercla, koga, iako je preminuo pre osnivanja moderne jevrejske države, smatraju ocem države Izrael.

Herclovi roditelji su rođeni i živeli u Zemunu u vreme kada je taj deo Beograda pripadao Habzburškoj monarhiji.

„Kada smo prvi put posetili grobnicu Herclove porodice, shvatili smo da toliko toga imamo zajedničkog i da postoje ličnosti koje pripadaju i vašoj i našoj istoriji, na koje treba skrenuti pažnju“, rekla je ona.

Ona je kazala da ta ideja ne služi samo odavanju počasti prošlosti, već i „da se pošalje vrlo jasna poruka da postoji nešto iznad diplomatskih odnosa Srba i Izraelaca što daleko prevazilazi pitanja interesa i političkih odnosa“.

KOMENTARI18 komentara

 1. goran says:

  Izraelci nisu jedan dan bez rata, a nama kao prijatelji zele mir. Koji licemeri.

  • PASTOR AETERNUS says:

   Izraelskom predsedniku srpska vlada, pardon, vlada Srbije treba da pokloni naučne radove Istraživačkog centra Trostruki logor Jasenovac, film Ivana Sedlara "Jasenovac-istina" te Ga zamoliti da jevrejska država Izrael donira za film "Mit o Jasenovcu". Ozbiljno mu treba zameriti ako ne ode u zagrebačku katedralu na klecanje pred Svetim Alojzijem Stepincem kojeg su komšije iz Regiona i ekumenski Vatikan proglasii za SPASITELJA SRBA I ŽIDOVA !!!. Dobro ste pročitali: taj Istraživački centar dokazuje da je Jasenovac bio sabirni logor za nejač koju su proizveli partizanski zločinci, bio je logor smrti do 1951. za nevine domobrane i humanističke ustaše a nadasve kako je prikazano u Sedlarovom filmu to je bio radni logor. Logoraši su sami od sreće komponovali operetu RAJ NA OCEANU (!!!) a Jevreji ( Židovi, Čifuti) napokon su naučili da rade. Ono hitlerovo Arbeit mach Frei je bila šala. U Jasenovcu su Čifuti naučili da rade. Do tada su bili bankari, profesori, umetnici, lekari, trgovci, obrtnici, lihvari i kamatari. Ali u jasenovačkoj Kožari naučili su da proizvode džakove pa ih prodavali u Rajhu a zaradu su darovali humanitarnim ustašama da ih brane od srbočetničkih krvoloka i partizanskih zločinaca. Tako kažu a vi proverite. Meni lično se dopada ono istorijsko otkriće da su zbrinuti u Jasenovcu komponovali operetu RAJ NA OCEANU i da je SvStepinac SPASITELJ Srba i Židova jer je prigovorio Poglavniku u kakvim se uslovima deportuju "nepoćudni remetilački čimbenici protiv Božjeg Dela=NDH. Da je Poglavnik transport organizovao u kušet-kolima, vagonima 1. klase sa restoranima, klimatiziranim i opremljenim sa video-igricima Blaženik ne bi imao prigovor jer grko-istočni šizmatici dobrovoljno su potpisali izjavu o "povratku u pradjedovsku" vjeru. Izraelski predsednik bi takve aktere nakon predočenja ovakvih dokaza odmah nominirao za nagradu Pravednik među Narodima. Ali mi znamo da srpska, pardon, vlada Srbije nije obaveštena o ovakvih aktivnostima europeiziranog Neoustaštva. A hrvatsko društvo dokazuje da je ozbiljno patološki obolelo od nastrane bolesti =NEKROFILIJA !

  • PASTOR AETERNUS says:

   Gorane relativizuješ stvar ! Pre neki dan Jevreji su obeležili praznik Tiša Beav - Dan kada je 2, put razoren Božji (Solomonov) Hram u Jerusalimu i to na Zidu Plača. Jevreji su čekali 1878 godina (06.09.70.-14.05.1948) da obnove svoju jevrejsku države ERETZ ISRAEL otkad ih je Tito Flavije Vespazijan raselio po celon Rimskom Carstvu gde su živeli u getima i u Holokaustu su svome jevrejskom Bogu Jahvi (Adonaj) prineli KRVNU ŽRTVU (koliko ono beše miliona duša ???) da bi dobili svoju DRŽAVU. To eutanizirani srpski kritički um nije sposoban da shvati jer Srba je pobijeno 2,5 miliona u XX veku u JUGOSLOVENSKOJ ILUZIJI da bi IZGUBILI DRŽAVU. Da se nije otcepila Crna Gora ne bi se čulo za Srbiju. Upada u oči da se to desilo 06 06 06.!! Kakva je budućnost "države" koja je stidljivo istakla svoju zastavu na Dan Satane ?. Ali zato Jevrej ponosno ističe MAGEN DAVID=Davidovu zvezdu i diče se što već 2 000 godina niti 1 Jevrej nije nogom kročio pred Trijumfalni Slavoluk Tita Flavija Vespazijana u Rimu. Izrael je svestan da je slobodu uživao svega nekoliko časova kada su ga napale susedne države. A mi i dalje verujemo da živimo u "dražesnom okruženju" koje na pozive o bezalternativnoj međuregionalnoj saradnji odgovaraju jednoglasnim pokličem Slovenca i Aleksandrovog bana Natlačena SRBE NA VRBE !

  • Zeljko says:

   Kao prvo, Nemci ne mogu da odlucuju bilo sta jer su I sami okupirani I u vazalnom statusu. Drugo,nije kraj Vuciceve igre jer,zasad mu jako dobro ide I da pregura jos ove 'pregovore',tj. potpisivanje kapitulacije,ili ,ko voli da to zove - stvaranje kompromisa,tj. ubijanje bika od 700 kila za 10 grama mesa,e,ako to pregura njegovo vladanje je ograniceno samo biologijom,ovi sto su gutali njegove izborne kedere dosad mogu to jos neogranican broj puta,doduseuz jedan uslov,izborni uslovi moraju biti kao I dosad,dakle groteska do neba.

  • Velika Metla says:

   Goran,jeste u ratu su kapice,a i treba da budu! To im je obećao On,a On NIKADA ne laže! Rekao im je da zbog uubistva Isusa NIKADA neće naći mir,dok god traje ovaj sistem stvari! Ko veruje..........,veruje,a ko ne veruje..........,lični izbor!

 2. raikkonen says:

  nema nam spasa..propasti necemo !!..davaaaj bratushki vstupajte na balkanu !!

 3. slobo says:

  Cuj ovo Izrael ima mnogo investicija u Srbiji I to nekretnine .Pokupovali nekretnine I sada imaju da te ucjenjuju.Samo ne vidim nista dobro za Srbiju u tome .Samo su izgubili I ostali bez nekretnina a pare nestale .Pa ovaj majmun je rasprodo Srbiju totalno ,a sve pod izgovorom stranih investicija .E jes vas covjek vodi u buducnost I prosperitet a vi samo tonete .Kako ga nije sramota ,ali taj nema obraza to je debil.

  • MITOO says:

   Dalje od jevreja. Mene u CG jevreji zena iz Loznice, suprug iz Britanije tuzili, a zatim sve potkupili i uzeli mi stan. Kada sam po mojoj Novoj tuzbi dokazao suprotno, tj da oni meni duguju preveli imovinu na drugog supruznika koji nista ne poseduje, a ucenili crnogorsku vlast da sve prolongira, jer on radi kao prevodilac pri haskom sudu. 50 godina sam ih znao, brata i sestru iz Loznice, a nisam znao da su jevreji. Oni su medju nama i tek sam tokom ovog sudjenja video koliko ih ima i koje su im metode. Tito ih je ubacio u nas vrh obavestajnih sluzbi. Ne laje kuca sela, vec sebe radi. Cekaju povoljan trenutak da uzmu Kosmet i CG (koju su skoro svu otkupili preko ofshore kompanija. Usput izvrsiti ``istragu pojevrica``.

   • Pera says:

    Nemoj tako, evo imamo divnog Srbina po imenu i prezimenu, koji pefektno po babi zna hebrejski, koji nam pomaze do koske, Marko Djuric !

    • Pera says:

     Imamo mi i madlen odvrajt, A ona nas je tako volela da bi nas sve pobila, samo da nas niko drugi ne dobije ! Jedino sto je u njenom vlasnistvu pola Kosova, pa ako ostanemo zivi, mozemo da svedocimo da nam je ukrala. Tako isto i mi kao pravoslavci, svedocimo da su jevreji ,,ubili,, Boga, a zna se, svedoci mora da nestanu, pa nema ubistva ! Izgleda da slucajno razaraju Ukrajinu, finansiski unistili Grcku, sta su nama uradili sa bombama, obicnim ubistvenim i radioaktivnim. Znaci jedine zemlje u satanskoj evropi nadrljale, a sve pravoslavne, mora da je slucajno !

 4. Komsija iz daleka says:

  Prijatelju Svabo, nema ko tebe sta da ubedjuje sta je najbolje za narod, oni valjda odlucuju o sebi, a 100% Srba na Kosovu se vec izjasnilo na referendumu da ne zele da budu manjina u novoj drzavi. Sta tu nije jasno????

 5. goran says:

  Vucko, skini naocare, da ti vidim oci.

 6. goran says:

  Oci su ti krvave, sve je to zbog izdaje.

 7. Velika Metla says:

  Što se švaBOVA tiče............,najmirniji su kad im je najviša zgrada na nivou prizemlja! Očigledno su zaboravili da se istorija ponavlja!

 8. Marko Marković Požarevac says:

  Pa ništa, očigledno je da će Rusi morati još jednom do berlina, onako čisto izletnički. Moraće ponovo Ruski barjak da se viori na rajhstagu, šta ćeš, navikli na to ne može drugačije, mora se.

 9. mare says:

  gos'n precednice, ajde da se bacite malo u razmisljanje, siptari su poceli da se prikazuju kao starosedeoci balkana iako to nisu, od okupacije kosova i metohije oni vrse arheoloska iskopavanja, poceli su da prisvajaju nasu istoriju jer su oni bez iste a srbija cuti, a neka se neko zapita ZASTO? pa da bi posle rekli ovo je nasa davno oteta zemlja evo vidite istoriju (fabrikovanu), samim tim odma je sav ovaj terorizam opravdan... Tako da gos'n precednice, ajde angazujte malo ove S.A.N.U. kvazi naucnike da dokazu da smo mi ovde starosedeoci, ali posto njih nista ne zanima jer deca nam jos uce iz knjiga koje su pisane u antisrpskom raspolozenju, a ako bi pokazali drugacije pitao bi ih narod sta su radili do sad, tako da od njih vajde nema.. dakle imate da drugi ljudi o svim trosku dokazuju da smo mi ovde kolevka civilizacije (vinca) a o tome se cuti, da je ovo nadjeno kod drugih naroda oni ne bi zaklapali o tome a ovde se cuti... Draga braco Srbi, ako se dokaze da smo mi ovde starosedeoci nece moci vise niko da nas gazi i sutira kao da smo tikva bez korena, mi nismo niza rasa, jer cemo reci ovo je nasa zemlja mi smo ovde od pocetka civilizacije, mi smo formirali danasnju evropsku civilizaciju, i mi imamo pravo na ovu nasu zemlju, sada nas niko nista ne pita jer se za nas veruje da smo mi ovde dosli u 7.veku i kazu, vi ste ovde dosli, ovo nije vasa zemlja vratite se odakle ste dosli..... e ovo je razlog zasto nam se ovo desava i zasto je u toku aktivno unistavanje srbije i srba

 10. Dane Radakovic says:

  Vucic nije izdajnik Srbije on nije Srbin on je sin kumunjarske partije druga tita

 11. Pera says:

  A ona nas je tako volela da bi nas sve pobila, samo da nas niko drugi ne dobije !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *