KРАЉЕВИ НЕБА: Нико нема “противотров” за овај опасни руски двојац

KRALJEVI NEBA: Niko nema “protivotrov” za ovaj opasni ruski dvojac

24 oktobra 2021

NATO je bio ubeđen da je otkrio ranjivost ruskih Su-57 i teških bespilotnih letelica Hunter.Kritike Saveza o uzaludnosti najnovijeg ruskog lovca Su-57 i teškog jurišnog drona Hunter bile su potpuno neosnovane.

Kako se ispostavilo, danas NATO nema protivvazdušno odbrambeno oružje koje ne samo da bi moglo da obori dron i lovac pete generacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, već mu nedostaju radari sposobni za otkrivanje ovih letelica.

Niska radarska vidljivost ruskog teškog jurišnog drona „Ohotnik“ i lovca pete generacije Su-57 ne dozvoljava sistemima PVO u službi zemalja NATO-a da otkriju ove letelice.

Prema različitim procenama, sistemi protivvazdušne odbrane NATO-a su u stanju da otkriju ruske stelt sisteme samo na udaljenosti od oko 20-30 kilometara, što omogućava i Su-57 i dronu Okhotnik da unište područja razmeštaja PVO sistema mnogo pre nego što kompleksi otvare vatru, a uzimajući u obzir aktivno elektronsko suzbijanje radara neprijatelja, ruski avioni možda uopšte neće biti otkriveni.

Treba napomenuti da danas zemlje NATO-a nemaju efikasne sisteme protivvazdušne odbrane i to može postati veoma ozbiljan problem za Alijansu, posebno u kontekstu činjenice da će u narednim godinama biti uvedeni laki lovci pete generacije Su-75 i strateški “Stelt” bombarder “Mesindžer”.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *