KРАЉЕВИ НЕБА: Нико нема “противотров” за овај опасни руски двојац

KРАЉЕВИ НЕБА: Нико нема “противотров” за овај опасни руски двојац

24 октобра 2021

НАТО је био убеђен да је открио рањивост руских Су-57 и тешких беспилотних летелица Хунтер.Kритике Савеза о узалудности најновијег руског ловца Су-57 и тешког јуришног дрона Хунтер биле су потпуно неосноване.

Kако се испоставило, данас НАТО нема противваздушно одбрамбено оружје које не само да би могло да обори дрон и ловац пете генерације Ваздушно-космичких снага Русије, већ му недостају радари способни за откривање ових летелица.

Ниска радарска видљивост руског тешког јуришног дрона „Охотник“ и ловца пете генерације Су-57 не дозвољава системима ПВО у служби земаља НАТО-а да открију ове летелице.

Према различитим проценама, системи противваздушне одбране НАТО-а су у стању да открију руске стелт системе само на удаљености од око 20-30 километара, што омогућава и Су-57 и дрону Окхотник да униште подручја размештаја ПВО система много пре него што комплекси отваре ватру, а узимајући у обзир активно електронско сузбијање радара непријатеља, руски авиони можда уопште неће бити откривени.

Треба напоменути да данас земље НАТО-а немају ефикасне системе противваздушне одбране и то може постати веома озбиљан проблем за Алијансу, посебно у контексту чињенице да ће у наредним годинама бити уведени лаки ловци пете генерације Су-75 и стратешки “Стелт” бомбардер “Месинџер”.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u