КРАО ЗЛАТО, ШВЕРЦОВАО ХРАНУ, МУЧИО СТАНОВНИКЕ СРЕБРЕНИЦЕ: Депеше муслиманских обавештајаца о Орићу

KRAO ZLATO, ŠVERCOVAO HRANU, MUČIO STANOVNIKE SREBRENICE: Depeše muslimanskih obaveštajaca o Oriću

11 aprila 2021

Muslimanska obaveštajna služba Orića smatrala kriminalcem odgovornim za šverc hrane, prostituciju, ubistva i krađu zlata.

Depeše bivše muslimanske obaveštajne službe, koje su u posedu banjalučke ATV, pokazuju da je bivši komandant Armije BiH Naser Orić – u depeši označen kao A-101, smatran odgovornim za šverc, prostituciju i ubistva na području Srebrenice.Da ga razotkriju bila je namera i pred Orićevo gostovanje na tadašnjoj TV Tuzla početkom 1996. godine.

Obaveštajna služba imala je spremna pitanja za telefonsko uključenje tokom Orićevog gostovanja.

„Kada će A-101 ARBiH vratiti 28 kg zlata otuđenih početkom agresije iz fabrike „14. Mart” u Srebrenici? Poznato je da je A-101 držao kontrolu nad svim logističkim bazama, i zašto nije sprečio zloupotrebe u raspodeli humanitarne pomoći koja se umesto podele gladnom narodu prodavala na pijaci u Srebrenici? Zašto je A-101 izdao odobrenja pojedinim licima da u svako doba uzimaju hranu iz magacina dok su ostali stanovnici Srebrenice gladovali?”, navodi se u depeši AID-a.

Kako su onda, za humanitarnu katastrofu u Srebrenici bili odgovorni Srbi, pitaju se u Republici Srpskoj, navodi ATV.

Ta kvalifikacija često se viđala i u optužnicama protiv pripadnika Vojske Republike Srpske.

„Što zaista s druge strane potvrđuje da je Orić i njegova, mogu slobodno reći, banda koja je harala Srebrenicom i ubijala i Srbe, a takođe i određene bošnjake koji nisu bili lojalni toj kriminalnoj strukturi u stvari i vršila raspodelu, odnosno kasnije prodavala humanitarnu pomoć svom stanovništvu. A što se kasnije stavlja na teret Srbima”, rekao je Milorad Kojić iz Centra za istraživanje rata.

Depeše pokazuju i da Srebrenica nije bila demilitarizovana zona, jer je velikom količinom oružja gospodario, upravo, Naser Orić.

„Poznato je da je A-101 izdavao naređenja u vreme pada Srebrenice i kako obzirom na veliku količinu naoružanja Srebrenica nije mogla da se odbrani, kada A-101 zna šta je imao u magacinima i za koga je A-101 čuvao ili preprodavao?”, kažu u depeši AID-a, prenosi Tanjug.

Tadašnja obaveštajna služba za Orića je pripremila i pitanja o ubistvima Bošnjaka na području Srebrenice, međutim, Orić je uvek uspevao da izbegne da odgovara za svoje postupke. Da su sve ovo znali, pitanje je da li bi u drugom entitetu i pomislili da snime film o svom, kako kažu, „heroju” Naseru Oriću.

(Politika)

KOMENTARI7 komentara

 1. Isukrst of evil says:

  Tipican bosnjo poturica.

 2. Ljubljana je zakon says:

  Bože moj stvarno ste srbi mnogo poremečen narod, pun kompleksa prema svima.....bogu hvala, da ne moram s takvima živjeti. Pozdrav iz Slovenije

  • Srboljub says:

   Ali ipak živiš sa nama...svaki dan posećuješ naše portale.

  • Srboslav says:

   Pigmeju jedan.Pa ti si Srbin od glave do pete.Pitaj mamu skim je cuvala stoku,i skim je zgresila.

  • kekec je klec klec says:

   Iz zlovenije!!!Bwahahahaaahhaaaahaaaaaa...mogao bih puci od smeha...BEDO neljudska...bedna takozvana drzava,najtacnije kolonija koja je prodala sve do ispod koze,zaduzena na hiljadu(1000)godina.Kako nas pametan narod kaze"cega se pametan stidi,BUDALA(smecarnik je zakon) se ponosi".Idi begaj,daleko vam kuca od nase...sto dalje to bolje.O kompleksima vise govore tvoji komentari,jer ti si taj koji redovno zabada nosinger u nasa petadu.Da nije tako ne bi porameceni kompleksas visio vas celi dan na nasem portalu...GOSPODU HVALA TE NE MORAMO ZIVETI SA TAKVIMA :D :D :D :D :D :D :D :D

  • Isukrst of evil says:

   Dobro dosao na srpski portal. Nego kako janezi fukaju bosnje,opisi nam malo ;-)))

  • Mr.Macola says:

   Biće novi rat jednom.Vas ćemo onda prve zgaziti, vi ste do tog rata i sranja doveli.Vi ste prvi zapucali na JNA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *