Крапинци владају политиком

Krapinci vladaju politikom

21 marta 2017

emil-vlajki-54t

Piše: Emil Vlajki

Nedavno je pri Balkanološkom institutu za antropološka istraživanja osnovan poseban departman: „Odjel za proučavanje kripto zoon politikona“. Iza ovog nerazumljivog naslova, baziranog na Aristotelovoj misli, krije se nešto krajnje jednostavno. Odjel će proučavati prahistorijsko-infantilne političare koji po svojim vegetirajuće-kognitivnim, i/ili psiho-misaonim karakteristikama pripadaju, davno prije Homo sapiensa, izumrloj ljudskoj vrsti, Krapincima (Neandrtalcima).

Ti naši pra-preci su hodali uspravno kao i ovi danas, imali su i nekakav jezik a to se i danas kod njihovih potomaka čuje, a i mozak im je bio za ono doba napredan. S obzirom na ove karakteristike, rečenice su im bile inventivno prosto-proste na nivou „Ja Tarzan, ti Džejn“.

Današnji politički Krapinci koji su preplavili političku pozornicu jedne nemoguće države, nisu u stanju da ispravno gramatički formuliraju ijednu rečenicu. Stvoreni su suvremenim političkim inžinjeringom, a unaprijed određeni od svjetskih vladajućih struktura kao nosioci visokih funkcija, posebno u banana-državicama i entitetima nekadašnje Juge. Njihov „spič“ je usmjeren na zaglupljivanje naroda i klevetanje protivnika, kao i svih onih koji te protivnike podržavaju.

Balkanološki institut je, preliminarnim istraživanjima, ustanovio niz ključnih riječi i izraza koje ovi zoon politikoni (političke životinje) upotrebljavaju ad hominem (umjesto borbe argumentima, vrijeđanje konkretne ličnosti). Dajemo samo neke od njih:

-Ti lopov;

-Svi tvoji su korumpirani;

-Ja tebe istraživalo;

-Ja tebe tužilaštvom;

-Ja imala diploma iz zemlje hiljadugodišnje kulture;

-Ja ne-izašlo na tvoja referendum;

-Ti upropastilo zemlja:

-Tebe podmitilo sa kilo zlato;

-Ti manipuliralo banka;

-Ti manji od makovo zrno;

-Ti ulizica jačima;

-Ti prevarant;

-Ti cmizdrilo, htjelo da mali vuk iz Srbija žaliti tebe;

-Ti rusko poltron;

-Savez za promaje tebe prokužilo;

-Ti se borilo protiv mali srpski vuk;

-Ti pravilo državna udar u prijateljsko zemlja, itd.

Vidljivo je, da su istraživači ovog, kako su ga okarakterizirali, neartikuliranog infantilnog govora u velikim mukama. Mnoge izraze ne razumiju, ali su uvjereni da će ih kad-tad dekodirati. U pomoć su pozvani i stručnjaci za životinjsko izražavanje, bošnjačko-srpsko-hrvatski lingvisti, politolozi, etno-psiholozi i medijski poslenici. Uskoro se očekuju i prvi međunarodni kongresi na temu prapotopske, huškačke, primitivne političke infantilnosti viđenu kroz neobuzdano prosipanje tuđe pameti što vrše marionetski, izvana postavljeni funkcionari u njihovim javnim nastupima.

Istaknimo, da ovi Krapinci/Neandrtalci, inspirirani Orvelom, a debelo podržani strancima, iako nisu muhamedanci, napravili su u jednom prošerijatskom državnom tijelu vlastitu životinjsku farmu gdje, kao nejestive i neprobavljive političke gice, nasilnički dominiraju. Ove  gice koje su posvuda, sa ovima, sa onima, samo ne tamo gdje treba, sa svojim narodom, imaju i svoje medije. Posebno su pretplaćene na jednu istaknutu američko-bošnjačku televiziju sa srpskim šminkerajskim preljevom. Ona je specijalizirana za difuziju neartikuliranih i infantilnih izjava i mišljenja, samo neka su protiv aktualne vlasti, i koji se reproduciraju u svom izvornom obliku, te kroz različite forme, 24 sata dnevno.

Politički cilj ovih postmodernih Krapinaca, napujdanih slugu, sirovih praljudi je da vlastiti narod svedu na svoju mjeru predhistorijskih fah-idiota kako bi, kroz opće zaglupljivanje, promijenili postojeću vlast. Izgleda, ipak, kako vrijeme prolazi, da se oni i narod sve manje razumiju, takorekuć nikako.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Don Hihot says:

    Emile, ne ke..., nego piši na srpskom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *