KRASIĆ: Nije tačno da se Šešelj dogovorio sa Hagom da sruši Vučića

KRASIĆ: Nije tačno da se Šešelj dogovorio sa Hagom da sruši Vučića

28 juna 2014

vojislav-seseljZoran Krasić je povodom spekulacija da neki od ministara sumnjaju da se Šešelj dogovorio s Tribunalom da po izlasku iz pritvora napada kabinet Aleksandra Vučića rekao da se javljaju razna nagađanja i pretpostavke.

Šešelj je pred vratima i planetarna je uzbuna. Pola godine ga proglašavaju ruskim čovekom, pa pola godine američkim, a onda nemačkim. To su razna naduvavanja vlasti da bi smanjili socijalne i druge tenzije, pa tako vidimo da ovu državu vrebaju razne opasnosti, od skakavaca do Tribunala – tumači Krasić.

Kućni pritvor nije puštanje na slobodu, već prebacivanje iz četiri zida u Hagu u četiri zida u Srbiji. Očito je 2003. traženo: „Vodite Šešelja i ne vraćajte ga!“ Godinama ga držali i ništa ne mogu da nađu, pa su rešili da daju Šešelja ovom režimu da ga čuva u njihovo ime – kaže Krasić.

On ističe da je zabrana napuštanja stana lišavanje slobode koje režim u Srbiji ne sme nikako da prihvati.

– Suđenje je završeno 20. marta 2012. i da su od tada pisali po rečenicu na dan, imali bi presudu. Nemaju ništa, što pokazuje da je Šešelj politički zatvorenik. Sada se trude da oznoje Vladu na njenom evropskom putu, naumom da on i u Srbiji bude politički zatvorenik. Zato je uzbuna na relaciji sa Hagom, ali vlasti ne smeju ni da se šale da prihvate zadate uslove jer Šešelj prihvata samo jedan, a to je da ne napušta Srbiju – objasnio je Krasić.

Klopka za Beograd

Advokat Toma Fila ukazuje na Zakon o saradnji sa Tribunalom u kojem je navedeno kako je Srbija dužna da daje garancije svakom ko se dobrovoljno preda. On ističe i da država ne sme da nasedne, već da traži bezuslovno privremeno puštanje kao u slučaju Ramuša Haradinaja.

– Srbija mora da pruži garancije, ali ne ako se traži da on visi na banderi, već da garantuje da Šešelj neće pobeći i napustiti Srbiju. Ovo se Serž Bramerc ili neko drugi igra da hoće da puste Šešelja, a on neće. To je manevar da kažu nismo mi krivi, nego on neće i vruć krompir bace u ruke i Šešelju i Vladi Srbije – ocenio je Fila za „Vesti“ i naveo da je lider SRS mogao da izađe privremeno i pre deset godina da je hteo.

(Vesti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *