KРЕЋЕ ХАОС У АМЕРИЦИ, БЕС ЈЕ ОЧИГЛЕДАН! Маскова објава о Украјини и Америци изазвала цунами!

KREĆE HAOS U AMERICI, BES JE OČIGLEDAN! Maskova objava o Ukrajini i Americi izazvala cunami!

30 septembra 2023

Dok se čini da je Bela kuća zadovoljna što nastavlja da usmerava pomoć Ukrajini vrednu milijarde dolara, sve veći broj ljudi u Sjedinjenim Državama je počeo da dovodi u pitanje podršku Bajdenove administracije kijevskom režimu.

Osnivač SpejsEks-a i tehnološki mogul Ilon Mask izrazio je zabrinutost da značajan broj američkih političara više brine za probleme daleke države, nego za pravu krizu sa kojom se njihova država trenutno suočava ove sedmice.Deleći svoja razmišljanja o ovoj temi u postu na svojoj društvenoj mreži X, Mask je upitao: „Zašto toliko američkih političara iz obe partije brine 100 puta više o ukrajinskoj granici, nego o granici SAD?“.

Maskov post, koji u vreme pisanja ovog teksta ima više od48 miliona pregleda, izazvao je hiljade odgovora zabrinutih korisnika društveni mreža, od kojih su se mnogi složili da je interes američkih političara za Ukrajinu više usmeren na novac, nego na neke uzvišene ideale poput slobode i demokratije.

Neki su ukazali na očiglednu činjenicu da se glad Kijeva za oružjem proizvedenim u SAD efektivno pretvara u unosne ugovore sa američkim vojno-industrijskim kompleksom.

Drugi su tvrdili da je finansijska pomoć koju SAD pružaju Ukrajini u suštini „šema pranja novca“.

Bilo je i onih koji su se rugali američkom predsedniku Džou Bajdenu jer je očigledno dao ukrajinskim pitanjima prioritet u odnosu na probleme u SAD, a da ne pominjemo ljude koji se žale na situaciju na južnoj granici Sjedinjenih Država.

Od eskalacije ukrajinskog sukoba u februaru 2022., a pod pokroviteljstvom Bajdenove administracije, SAD su režimu u Kijevu već pružile pomoć od preko 100 milijardi dolara.

U međuvremenu, Bela kuća se suočava sa sve većim pritužbama da ne posvećuje toliko pažnje i resursa tužnoj situaciji na južnoj granici Sjedinjenih Država, gde je samo u ovoj fiskalnoj godini preko dva miliona migranata uspelo ilegalno da uđe u zemlju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *