КРЕЋЕ КОПНЕНИ НАПАД НА КРИМ? Огласио се шеф украјинске обавештајне службе

KREĆE KOPNENI NAPAD NA KRIM? Oglasio se šef ukrajinske obaveštajne službe

24 avgusta 2023

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirilo Budanov izjavio je danas da akcije ukrajinskih odbrambenih snaga neće biti ograničene na udare na „privremeno okupirani Krim, jer je stvarna kopnena operacija deo plana”.

„Značaj specijalne operacije na privremeno okupiranom Krimu je u tome da ljudi veruju da pobeda, njihovo oslobođenje i povratak normalnom životu nisu daleko. Niko ih nije zaboravio i niko ih tamo neće ostaviti. A kada dođe do određenih udara na teritoriji Krima, to se neće završiti na tome. Biće kopnena operacija, vratićemo naše teritorije. Uskoro će svi videti naš povratak kući”, poručio je Budanov, prenosi Ukrinform.Odgovarajući na pitanje o mogućnosti da se Krim oslobodi diplomatskim putem, najviši vojni obaveštajac je napomenuo da je „svaka diplomatija nemoćna bez stvarne sile”.

Glavna obaveštajna uprava (HUR) Ministarstva odbrane saopštila je da su ukrajinska mornarica i vojna obaveštajna služba izvele tokom noći „specijalnu operaciju”, u kojoj su se jedinice iskrcale na zapadni deo Krima, u oblasti naselja Olenivka i Majak i upale u vatreni obračun sa pripadnicima ruskih snaga, prenosi Tanjug.

Saopšteno je i da su „svi ciljevi” postignuti i neprijatelju naneti gubici, ali nisu navedeni detalji.

(Politika)

KOMENTARI3 komentara

  1. Kulak says:

    Budaletina.

  2. milos says:

    detalji nisu navedeni jel nije imao ko da ih saopsti. ocito su svi likvidirani.

  3. milorad5 says:

    verovatno diverzantska operacija ali ako je došlo do pucnjave znači da su presretnuti i sprečeni....verovatno je korištena podmorinca NATO pakta za transport....ovo su veoma opasne igre iz NATO-a,čak sam sklon da pomislim da su rusi detektovali podmornicu pustili klovnove da se iskrcaju a zatim ih naprašili...jedini način kako su ovi koji su se iskrcali preživeli avanturu je da su ih rusi pustili da se vrate na podmornicu jer nisu hteli da je potope..zastim kreće spinovanje o "uspešnoj" operaciji mada se koliko znam tamo ništa nije desilo,nit je bilo nekih većih okršaja nit je nešto odletelo u vazduh,NIŠTA samo priča ovog lika...da je nešto ozbiljnije uradjeno prdeli bi iz nato pakta na sav glas i pozivali se na satelitske snimke,lokalne svedoke,telefonske snimke eksplozija--potonulih brodova-zapaljenih aviona ..itd..smislite sami šta su hteli da dignu u vazduh,ali nema NIŠTA,zasad ćute o toj "veoma uspešnoj" operaciji:)...medjutim moguće je da je pokušano iskrcavanje iz podmornic koje se završilo MOŽDA kratkim okršajem na obali i begstvom specijalaca nazad na podmornicu...verovatno su ih iz podmornice upozorili da ulaze u zamku jer ona može d ima direkt satelitski nadzor sa NATO satelita....misli ma su rusi ipak trebal ida potope tu podmornicu i da se prave ludi jer nema te propagande koja bi NATO civinu boraniju pokrenula u rat zbog MOŽDA potopljene podmornice....možda ih sledeći put i potope ko zna...a možda je sve ovo izmišljotina BBC deska...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *