КРЕЋЕ ОДЛУЧУЈУЋИ УДАР на Србе

KREĆE ODLUČUJUĆI UDAR na Srbe

7 maja 2019

Ministarka odbrane BiH u tehničkom mandatu Marina Pendeš kazala je da program koji NATO traži ne može da sačini bez saglasnosti ili odluke Predsedništva ili Saveta ministara BiH.

Komandant Zajedničke komande NATO admiral Džejms Fogo izjavio je danas u Sarajevu da Alijansa očekuje od vlasti BiH Prvi godišnji nacionalni program (GNP) za aktivaciju Akcionog plana za članstvo (MAP), poručivši da ne vidi razlog zašto ne žele svi u BiH da budu deo NATO.Navodi se da je ministarka odbrane BiH u tehničkom mandatu Marina Pendeš kazala da program koji NATO traži ne može da sačini bez saglasnosti ili odluke Predsedništva ili Saveta ministara BiH.

Nakon te njene izjave izneverena su očekivanja mnogih u političkom Sarajevu da će Pendeševa „na svoju ruku“ dostaviti GNP Briselu i time aktivirati NATO put BiH koji je na stend-baju zbog protivljenja Republike Srpske, tačnije skupštinskog stava da je vojna neutralnost, nakon bolnog iskustva iz 1995. godine jedino prihvatljiva opcija za srpski narod.

– Vrlo dobro znate na koji način funkcioniše Ministarstvo odbrane ili na koji način ministarka može podneti NATO prvi GNP, a on je na bazi odluka i zaključaka koje se donose u Predsedništvu ili Savetu ministara. Još uvek ne postoji jedna takva odluka – rekla je Pendeševa.

Navodi se da je Fogo uveravao sagovornike da ulazak u Alijansu znači sigurnost i ekonomski napredak i izneo tvrdnje da je Republika Srpska promenila stav i od zagovornika postala protivnik NATO.

– U potpunosti podržavam GNP i želim da ga dostavimo Briselu, kao što želi i generalni sekretar NATO. Kada se to desi dobićete stabilnost i sigurnost i poboljšaćete oružane snage, koje će voditi ekonomskom prosperitetu – kazao je Fogo.

KOMENTARI10 komentara

 1. Rafmanjinov says:

  Haha,majko mila koje vi naslove imate,Zadnji udar na Srbe,Samoubistvo Srbije,Poslednji udarac za Srbiju,pa ljudim moji mi smo po ovim vasim naslovima,do sad 100 puta umrli i nestali,ali sa druge strane,ovo mislim ozboljno SRBI SU NAROD KOJEG NE MOZETE UNISTITI! NISTA NI ZADNJI UDARCI,NISTA NI SMRTNI UDARCI,NISTA NI URANIJUM,NEMA TE ZEMALJSKE SILE KOJA MOZE DA SLOMI SRBINA!!! GOSPODE HVALA TI STO SI DOPUSTIO DA PRIPADAM TVOM SRPSKOM NARODU!

  • Lazar says:

   Bravo!!!

  • Budi Bog s nama says:

   Pa sad ne znam, mnogi od nas i jesu uništeni, udareni ili na izdisaju baš kao iz tih naslova ili se sasvim izvesno upravo tako osećaju. Srbija brale.

 2. Velika Metla says:

  Član te zločinačke i pljačkaške organizacije može da bude SAMO onaj koji je isti kao i oni!

 3. Ivana says:

  Kad će barem opozicione stranke na Balkanu dići svoj glas i jasno i glasno reći uništava nas katoličko-protestanska osovina zla koje vekovima radi na uništenju svega pravoslavnog. Najbolji primer unijaćenje pravoslavnih i stvaranje grkokatolika podložnih papi od nekadašnjih pravoslavaca.

  • Rafmanjinov says:

   Sta Srbiju i Srpski narod interesuje Balkan,sto se Pravoslavne vere tice,oni koji su iskreni i pravi vernici,oni ce sacuvati zivu veru,zato i postoje sva ova iskusenja,ona su uvek postojala,Srbija je bila pod Turskom okupacijom 500 godina,sa druge strane su bili Austrougari,i Pravoslavnu veru su sacuvali samo oni pravi vernici,nisu je prodali za bolji status u drustvu,za materijalno dobro,jer iskrena vera nema cenu,iskren vernik ne trguje verom,poreklom,i decom. Vremena su uvek bila teska,nikad nije bilo lako biti Pravoslavni Srbin Svetosavac. Samo oni pravi i iskreni opstaju.

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  "Navodi se da je Fogo uveravao sagovornike da ulazak u Alijansu znači sigurnost i ekonomski napredak " Ta NATO propaganda vam je zastarela kauboju, Hrvacka, Slovenija,Litvanija, Estonija,Grčka...SVE SU PROPALE od kad su ušle u NATO, Hrvacka se upola iselila, propala im najjača firma Agrokor i prešla u rusko vlasništvo, brodogradnja im je upravo likvidirana isto, sve u ove 6 godina od ulaska u NATO... a sigurnosti što se tiče...i to ćemo još da vidimo jer Trump je lepo rekao da zbog jedne Crne Gore/Milogore SAD neće ulaziti u rat protiv Rusije. Ito važi i za Albaniju, Hrvacku, Fbih...A mi samo čekamo rusku bazu u Nišu pa da krenemo...

  • Željko says:

   Republika Hrvatska je članica NATO već 11 godinu!!The country received an invitation to join at the 2008 Bucharest summit and became a full member on April 1, 2009.

   • Rafmanjinov says:

    Bilo bi veliko iznenadjenje,da niste u nato savezu,posto ste Hitleru lju ili cizmu kad je dosao,ovima ljubite dupe,i naravo vama je to sad ponos i dika,a kad se nato raspadne ko treci rajh,onda cete brze bolje da kazete ma nismo bili. Nevezano za ovu temu a skoro se desilo,pre par godina 5-6 Kina je htela da investira u neko brodogradiliste,i hrvati su to tako ponosno odbili,ne nezelimo,mi smo u EU,ko ste vi Kinezi,proslo vreme,nista nisu dobili od EU za to brodogradiliste,sad se mucenici polomili ne bi li se onaj Kineski samit odrzao u kod njih,i onda citam izjave njihovih politicara,pa stvaro vi hrvati trunku srama nemate. Vi ste stvarno najhrabriji narod,ne zato sto se nicega ne bojite,nego zato sto se nicega ne stidite.

 5. Gardista says:

  Ma treba pustiti muslije po evropi da im promene veru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *