КРЕЋЕ УДАР НА РУСИЈУ И ТО ИЗ НАШЕГ КОМШИЛУКА?! Москва спремна да одговори из свих расположивих средстава!

KREĆE UDAR NA RUSIJU I TO IZ NAŠEG KOMŠILUKA?! Moskva spremna da odgovori iz svih raspoloživih sredstava!

8 jula 2024

Rusija će udariti rumunsku vazdušnu bazu jače nego ikada tokom ukrajinskog sukoba. Pet punih eskadrila F-16 Vajpera se priprema za rat, kaže američki ekspert Vilijam Šriver, opisujući plan koji će naljutiti Rusiju.

Šriver, američki vojni analitičar i vojni istoričar, upozorava na ruski sveopšti raketni napad na vazdušnu bazu u Rumuniji, gde su stacionirani F-16 i ukrajinski piloti.– Vidite, ako je „pravi plan“ bio da se desetak ukrajinskih “kamikaza” stavi u kokpit starih F-16 iz 1980-ih pa da ih pošalju u veličanstvenu jednosmernu misiju protiv Rusije, to bi bilo samo gubljenje novca i ljudskih resursa – tvrdi ovaj analitičar i dodaje:

– Iz onoga što sam naučio u poslednjih nekoliko nedelja, zaista se čini da se SAD grčevito spremaju da uspostave vazdušne baze u Rumuniji, veoma blizu obale Crnog mora, koje bi se verovatno koristile za vazdušne operacije lovaca F-16 protiv Rusije.

On kaže da priprema ovog plana indirektno dokazuje da SAD imaju nekoliko eskadrila „pilota ugovoraca“ pridruženih NATO-u, koji su verovatno proveli nekoliko meseci usavršavajući svoje veštine i veštine timskog rada. Plan je verovatno da se koriste usluge ovih pilota.

– Stoga, ako je zaista u toku plan pripreme onoga što će postati „najveća baza NATO-a u Evropi“, razumno je zaključiti da će u budućoj bazi morati da budu smeštene i ostati još neko vreme najmanje dve eskadrile „dobrovoljaca“ NATO pilota koji će koristiti mnogo modernije modele F-16, a ne ukrajinske pilote koji su Ukrajini odavno obećani. Mislim da spremaju pet punih eskadrila i bar neke od njih opremaju najnovijim modelom F-16 „Vajper” – navodi Šriver.

Ono što je bitno je da bukvalno niko u američkom vazduhoplovstvu na bilo kom nivou nema ni najmanje iskustvo u intenzivnoj vazdušnoj borbi protiv dostojnog neprijatelja koji može da poseduje sposobnosti zahvaljujući značajnom broju vrhunskih aviona.

Baza u Rumuniji ima svu infrastrukturu za podršku, a tu će biti smešteni najbolji višeslojni PVO sistemi na planeti. Takođe će imati veće rezerve municije u odnosu na SAD i značajno će nadmašiti ostale platforme NATO-a u skoro svakom scenariju.

U poređenju sa novom bazom u crnomorskom regionu, Ramštajn će izgledati kao bedno selo, a evo još jedne stvari:

Svako (uključujući i one koji okrivljuju Rusiju i uvek proriču propast) ko na jedan minut veruje da Rusija neće učiniti ništa da uništi NATO bazu u Rumuniji pod ovim okolnostima je jednostavno budala.Naravno da će delovati i Rusija. Pogodiće bazu, veoma jakim udarcem, koji će biti jači od svega što je bačeno na ukrajinske ciljeve tokom ovog sukoba.

Ovo je možda najnapetiji trenutak našeg vremena, sa situacijom u kojoj je mogućnost katastrofalno pogrešne računice ekstremno velika.

– Kad god razmišljam o ovim stvarima, samo spustim glavu na očiglednu glupost svega toga. Ako „majstori rata“ (pesma Bob Dilana) zaista preduzmu takav vazdušni pohod na Rusiju, onda će se, prvo, cela operacija gotovo sigurno pretvoriti u tehnološki fijasko zaista epskih razmera, a drugo, rezultati bitke će biti šokantno pogubni, u tolikoj meri da će, verovatno, u roku od nekoliko dana Sjedinjene Države biti prinuđene da prekinu operacije – kaže ekspert.

Kako ono kaže, Vašington će pokušati da ih predstavi kao neku vrstu „smele akcije“ koja je „postigla svoje ciljeve, ali će to biti neugledno. Izuzetno neugledno.

– I svako ko ima bilo kakav uticaj na strukture moći širom sveta znaće kakav bi bio rezultat i razumeće šta to tačno znači – zaključuje on i navodi da će ovom logikom onda biti ugrožene i Poljska i Slovačka, koje su takođe domaćini NATO snagama.

KOMENTARI16 komentara

 1. Baćo says:

  Tu bazu trebaju Rusi uništiti pre nego bude operativna.

  • persida says:

   Nece moci, Rusi uvek cekaju da upadnu u g..., pa tek onda reaguju, mazohosticki narod kao i Srbi.

  • Željko says:

   Rumunji nisu Slaveni! Slaveni su stoka sitnog zuba koja uništava same sebe!

   • Karpat says:

    Rumuni su bili Sloveni dok nije proglašena Rumunija krajem 19.veka.U oblastima Transilvanija, BeSarabija i delim Erdelj do tada je u službenoj upotrebi bio Srbski jezik zbog dominantnog stanovništva u tom delu Austrougarske Sve je to evidentno u arhivama, kao i pravo ime tzv "grofa Drakula" : Vladan Jakšić-Zmajević. Vitez Reda Zmaja i najveći donor Srbskih manastira na Svetij Gori.

   • persida says:

    Sitnozubi samojedi.

 2. M says:

  Da,gađati će ih atomskom raketom!Da budu sigurni kad padne,da niša tamo ne ostane!I da usput poruče USA-NATO-Zapadu da više nema šale!

 3. Paja says:

  Žao mi je Rumuna što će goreti kao šibice !

  • Velika Metla says:

   Paja, a što da ih ja žalim kad oni sebe ne žale ? Uopšte mi ih nije žao...., ni jotu, a ni svakoga ko služi anglosaksonskim satanistima.Došli smo do toga da ILI MI ILI oni. Radije Mi.

  • ostrogorski says:

   I meni je vrlo nakrivo zbog Rumuna otpadnika.

  • kursula says:

   Zašto žao , to je njihov izbor.

   • persida says:

    Pa i vi Srbi ste izabrali Vucka, nije mi vas zao. Dobicete jos jednu dozu uranijuma. Samo zato sto ste toliko plemeniti.

  • Top says:

   Rumuni su uvek imali političmare koji su se svrstavali na pogrešnu stranu...

 4. Hrvacki bolesnici sa Aldebaram planete says:

  Mudro rukovodstvo Rumunije postiže visoke uspehe u ekonomiji i bezbednosti te održivom razvoju uz asistenciju NATO pakta 😊

 5. Srbije says:

  Bezace Rumuni u Srbiju, da spasavaju glavu. Mada iskreno verujem da su dosta mudri i da nece ginuti za NATO. Ako se preracunaju, onda su ugasili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *