КРЕМЉ ОТКРИО: Ево како ће тећи самит Путина и Бајдена

KREMLJ OTKRIO: Evo kako će teći samit Putina i Bajdena

15 juna 2021

Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov objavio je da će samit predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, planiran za sredu, početi u 13 sati po srednjeevropskom vremenu u vili La Granž u Ženevi.Putina će u vili La Granž dočekati predsednik Švajcarske, a zatim će doći Bajden, prenose RIA novosti.

Sledi tradicionalno zajedničko fotografisanje i obraćanje predsednika Švajcarske, posle čega će predsednici Rusije i SAD preći u biblioteku.

Ušakov je rekao da će se pregovori sastojati iz tri dela – prvo u uskom, a zatim u proširenom sastavu, nakon čega će uslediti odvojene pres-konferencije dve strane.

Tokom razgovora u užem sastavu Putina će pratiti šef diplomatije Sergej Lavrov, a Bajdena američki državni sekretar Entoni Blinken.

Ušakov je rekao da ne zna da li će dvojica predsednika želeti da se povuku u stranu i da razgovaraju oči u oči i dodao da to zavisi od njih.

Kako je najavljeno iz Kremlja, sastanak Putina i Bajdena trajaće četiri do pet sati.

Osim Ušakova i Lavrova, u ruskoj delegaciji će biti i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Pozvani su i zamenik šefa administracije predsednika Dmitrij Kozak i specijalni predstavnik predsednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev.

Posle samita Putin će se sastati sa švajcarskim kolegom, nakon čega će se vratiti u Rusiju.

Teme razgovora su nuklearna bezbednost, klimatske promene, kibernetička sigurnost i sudbina američkih državljana u ruskim zatvorima, kao i ruskih državljana u američkim zatvorima, rekao je Jurij Ušakov.

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Sve je to laprdanje, teatar za naivne, nepotrebno trosenje novca i nase paznje.

  2. Milutin says:

    Put in Bajden

  3. Čist je ko Suza says:

    Taj Sa Mit će teći isto kao samit Kurtija i Murtija. E a taj Murat, koji je to vojskovođa bio..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *