Кремљ упозорио Помпеа да би код Трампа могао проћи као Тилерсон

Kremlj upozorio Pompea da bi kod Trampa mogao proći kao Tilerson

11 decembra 2018

DRŽAVNI sekretar SAD Majk Pompeo dolazak dva ruska strateška bombardera Tu-160 u Venecuelu nazvao je „traćenjem državnog novca“.

Na svom Twitter-nalogu je napisao: „Vlada Rusije uputila je bombardere preko pola sveta u Venecuelu. Narodi Rusije i Venecuele na to treba da gledaju ovako: dve korumpirane vlade arče državnoi novac i guše slobode dok njihovi građani stradaju“.Ovo, naravno, nije ostalo bez odgovora.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov  – trudeći se da bude što je moguće blaži – ocenio je:

„To je veoma nediplomatski. Mi to smatramo apsolutno neumesnom izjavom“.

Dodao je da je i Donald Tramp u stanju da ocenjuje „slične izjave“ pa nastavio:

„Možda će sa vremenom uslediti i ocena nediplomatskih replika gospodina Pompea“.

Peskov je na ovakav, indirektan način stavio do znanja da Kremlj ima u vidu nedavne ocene predsednika SAD da je bivši državni sekretar Reks Tilerson „glup kao čep“ i „đavolski lenj“.

A uzdržao se, kao što se vidi, da Amerikancima pominje arčenje državnog novca povodom stotina vojnih baza širom sveta, a i Trampovo priznanje da je Vašington na ratove na Bliskom Istoku utaman potrošio trilione dolara…

Kremlj radi svoje (nisu Tu-160 u Venecueli tek tako jer je SAD na sve moguće načine destabilizuju), bez udaranja na Trampa.

U državnom vrhu Rusije znaju da slabljenje Trampa nije u interesu RF.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vesko says:

    SAD mora da shvati da ne moze da ugrozava Rusiju ili Kinu a i da sama ne bude ugrozena! Ovo je poruka Rusije da i ona moze da posalje svoju armadu u dvoriste SAD kao sto to oni rade u Ukrajini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *