КРЕНУЛИ БРУТАЛНИ УДАРИ РУСА: Москва покушава да прекине испоруку америчког оружја

KRENULI BRUTALNI UDARI RUSA: Moskva pokušava da prekine isporuku američkog oružja

26 aprila 2024

RUSIJA gađa ukrajinske železnice vazdušnim udarima kako bi prekinula isporuku očajnički potrebnog američkog oružja na liniju fronta i ometala vojnu logistiku, rekli su danas ukrajinski izvori.

Sjedinjene Države su ove nedelje odobrile paket pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara i saopštile da bi prve pošiljke trebalo da stignu u roku od nekoliko dana, ublažavajući akutni nedostatak artiljerijskih granata koji mesecima ometa kijevske snage.Dok je pomoć finalizovana nakon šest meseci prepirki u Kongresu, ruski ministar odbrane je u utorak rekao da će Moskva pojačati napade na logističke centre i skladišta u kojima se nalazi zapadno oružje. Ukrajinska železnička infrastruktura bila je u četvrtak na meti ruskih napada u istočnoj Donjeckoj oblasti, severoistočnom regionu Harkova i centralnom Čerkaskom regionu, saopštila je nacionalna železnička kompanija.

Mnogostruko nadmašujući kijevske snage po brojnosti i naoružanju, ruske snage su jačale na bojnom polju od februara, kada su zauzele dugogodišnje uporište Avdejevku.

(Indeks.hr)

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Pogresna taktika Rusije, kao i uvek. Umesto sprecavanja americkih isporuka, Rusi bi morali da isporuce najjaca oruzja svim neprijateljima Amerike. Dakle, oruzjem treba opremiti Venecuelu, meksicke mafioze, americke teroriste, Hute, Iran, Irak, Siriju, Hazbola trupe, Koreju, africke drzave koje se bore protiv okupacije.

  2. Protokoli hrvackih ludaka says:

    samo cepaj, smrt fašistima, smrt cionistima,smrt komunjarama, smrt religijama, smrt državi, poreznicima i svim sistemašima ! Sloboda narodu!

  3. M says:

    ... a zašto onda Rusi još nisu srušili mostove preko Dnjepra?!?? Misle ih oni koristiti jednog dana?!?Ako im ih Ukrajinci ostave,a to teško!Tako da početno pitanje ostaje visiti u zraku,točnije tako visi u zraku od početka ovog rata!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *