ТРАМП КРЕНУО СА БРУТАЛНОМ ОДМАЗДОМ

TRAMP KRENUO SA BRUTALNOM ODMAZDOM

8 februara 2020

Potpukovnik Aleksandar Vindman iz Saveta za nacionalnu bezbednost, jedan od ključnih svedoka u istrazi predsednika Donalda Trampa koja je vođena u Predstavničkom domu, otpušten je u petak.

Vindmana je obezbeđenje ispratilo iz Bele kuće a njegov advokat Dejvid Presman saopštio je da je otpušten iz odmazde zbog svog svedočenja.„Nema sumnje, ni za jednog Amerikanca, zašto je ovaj čovek ostao bez posla i zašto ova zemlja sada ima jednog manje vojnika koji služi u Beloj kući“, saopštio je Presman, i dodao da je „potpukovnik Vindman otpušten zato što je rekao istinu“.

Kako prenose američki mediji, istog dana je otpušten i brat Aleksandra Vindmana koji je takođe radio u Beloj kući.

Vindman, koji je u julu lično slušao telefonski razgovor predsednika Trampa sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, svedočio je u novembru da je Tramp uputio nedolični zahtev Zelenskom. Sporni razgovor bio je u centru istrage protiv republikanskog predsednika.

Vindman je u Odboru Prestavničkog doma, u kome većinu imaju demokrate, rekao da nije mogao da „veruje sopstvenim ušima.

„Tramp je trašio od Zelenskog da pokrene istrage protiv njegovog demokratskog rivala Džoa Bajdena“ rekao je Vindman.

On je u istom svedočenju rekao je da ga ne brine što će trpeti posledice zato što svedoči.

„Biću dobro, zato što sam rekao istinu“, kazao je.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost odbio je da komentariše otpuštanje Vindmana. Jedan izvor Rojtersa naveo je da će potpukovnik biti premešten u Ministarstvo odbrane.

Njegov posao u Beloj kući trebalo je da istekne u julu.

Ministar odbrane Mark Esper izjavio je da Pentagon štiti sve svoje pripadnike od odmazde.

KOMENTARI3 komentara

  1. Kosovac says:

    Normalna pojava u demokratskom svetu je da kada se završi impičment, sleduje opičment. Sada će potpukovnik sorošoid Aleksandar Vidman da se žali što je dobio otkaz bez razloga, samo što je malo cinkario svog predsednika. More dobro je i prošao, kada ga nisu streljali zbog veleizdaje.

  2. milorad2 says:

    sad će da se vidi ko ga je DOVEO u belu kuću:) i tako to ide, odmotava se jedno kluko pa drugo klupko al mnogo je zmija u tom zmijarniku.Brate stvarno je tram dobro rekao da je to MOČVARA.Pukovnik ima uhlebljenje zato se i ne brine i zato eje i lagao da je čuo šta je čuo jer da je to stvarno istina šta je on tvrdio tramp bi bio OPOZVAN pošto bi postojao snimak razgovora ali na snimku se čuje nešto DRUGO od "poštenog" svedočenja "časnog" oficira USA armije, e zato opoziv nije ni uspeo:).Cela priča je izmišljena i "demokrate" su se duboko ukopale sa ovom lažnom aferom.

  3. padre says:

    A šta je ovaj advokat očekivao, da jih nagradi, zato što su učestvovali u farsi!Nemašta, Tramp je opak, ali ovo što su mu hteli nakačiti stvarno nema veze sa mozgom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *