Крим НАПАДНУТ! Путин издао ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ: Војска кренула, подигнути хеликоптери! ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА!

Krim NAPADNUT! Putin izdao HITNO NAREĐENJE: Vojska krenula, podignuti helikopteri! VANREDNA SITUACIJA!

17 oktobra 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je ruskim Ministarstvima zdravlja i vanrednih situacija, kao i drugim službama da preduzmu sve neophodne mere kako bi obezbedili pomoć povređenima prilikom eksplozije u Politehničkoj školi u Kerču, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.Kako je rekao, naređeno je da povređeni budu prebačeni u vodeće zdravstvene ustanove u Moskvi i drugim gradovima u Rusiji ukoliko je neophodno, prenosi Tas s.

Osim toga, Putin je naredio službama za sprovođenje zakona, između ostalog i Saveznoj bezbednosnoj službi (FSB) da hitno otkrije šta stoji iza eksplozije.

– Nekoliko službi obaveštava predsednika o eksploziji. Broj ubijenih i povređenih se stalno ažurira – rekao je Peskov.

Istovremeno, Putin je uputio saučešće porodicama stradalih.

U napadu ručno izrađenom eksplozivnom napravom ubijeno je najmanje 10 osoba a više od 50 je povređeno.

Na mesto nesreće vojska je uputila oko 200 vojnika i oko 10 vozila i helikoptera kako bi pomogli službama za vanredne situacije.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije poslalo je nekoliko helikoptera i transportni avion Iljušin 76 sa psiholozima i spasiocima.

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  I to na decu!!! Ovo su partneri onog zla oličenog u "onom" čudovištu baba/deda Madlin Olbrajt,koja je rekla da je 500 hiljada iračke dece bila isplativa cena za svrgavanje(čitaj pljačkanje) Sadama Huseina i države Iraka! Samo što vam Putin,nadam se,neće biti Sadam,i da će osveta biti na vašoj teritoriji i po onoj vašoj stoki koju nazivate "graDžanima" amerike! Bez milosti!

  • Branko says:

   Putin je mnogo dobar, fin i strpljiv, a ako situacija eskalira na čelo Rusije bi legitimno mogao doći i Ramzan Kadirov, a on sigurno ne bi bio "fin i strpljiv" prema teroristima, domaćim izdajnicima i luđacima koji ubijaju djecu. Ramzan je zbog hrabrosti i patriotizma također omiljen u celoj Rusiji i mnogim islamskim zemljama, zato ovi da pripaze šta rade da ne bi bilo kuku-lele i "molim te nemoj, imam petoro dece".

 2. Miraš says:

  Nije teroristički akt, istraga je ovo krivično delo prekvalifikovala na ubistvo dve i više osoba, praktično ovo je masovno ubistvo. Ubica je već tri ili četiri godine student te škole, izvršio je samoubistvo na drugom spratu škole. Kod njegovog tela pronadjeno je još eksplozivnih naprava koje da je iskoristio bilo bi još više poginulih i povredjenih. Dete je razvedenih roditelja i živeo je sam sa majkom. Mati radi kao medicinska sestra i kada je čula šta je uradio htela je da skoči kroz prozor, da se ubije. Broj poginulih popeo se na 19 i moguće je da će ih biti i više zato što ima teško ranjenih. Lekari rade sve što mogu za povredjena lica. Broj ranjenih - govore o 47-50 čak i 70 osoba. Gradjani Kerča se odazivaju na pozive da daju krv. Istraga je i dalje u toku... Ima puno otrovnih i zluradih komentara od strane Ukrajinaca tipa "to je sve zato što je na Krim došla Rusija, a pre toga živelo se mirno", itd. Ne razumem šta sve govori na njegovom poslednjem video snimku, ali čudno je što je i tada njegova tema rat i ubistva i što se smeje dok o tome priča. Prvi utisak je da nema normalne emocionalne reakcije, ali ko zna šta će još pokazati istraga, a i kratak je taj snimak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *