КРИМ ПОРУЧИО СРБИЈИ: Не одуговлачите са признавањем

КРИМ ПОРУЧИО СРБИЈИ: Не одуговлачите са признавањем

6 децембра 2019

Србија не би требало да одуговлачи са признавањем Крима као дела Руске Федерације, изјавио је шеф Комитета Скупштине Крима за народну дипломатију и међународне односе Јуриј Гемпељ.

Према његовим речима, признавање Крима као дела Русије отворило би нове перспективе у развоју руско-српских односа.

„Србија има шансу да уђе у историју као прва европска земља која је кренула путем правде и признала вољу Кримљана. Србија не би требало да одуговлачи са тим питањем“, нагласио је он.Гемпељ, који борави у Србији у оквиру кримске делегације, рекао је да се до сада сусрео са многим представницима српских власти, те је оценио да је таква сарадња важна како би се додатно учврстили руско-српски односи.

Подсетимо, Крим је постао руски регион после референдума одржаног у марту 2014. године, на којем се огромна већина грађана Крима и Севастопоља изјаснила за уједињење са Русијом.

За уједињење је гласало 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто гласача Севастопоља. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је „коначно затворено“.

Међутим, Украјина то полуострво сматра својом привремено окупираном територијом.

KOMENTARI3 коментара

  1. persida says:

    Vucko ne sme da prizna, drze ga u saci Ameri, da sam na Putinovom mestu ja bih ga naucila lekciji. Ali, Putko ga ordenuje, cisto ludilo.

  2. Djoka Brica says:

    Ako priznaju priznace UA odmah tkz. KS

  3. Milos says:

    I treba.Samo sto se Rusi uzdaju u pogresnog konja.Nece Vucic i njegova fikus Vlada nikad to da urade jer ce onda njihove gazde iz EU da postave gadna pitanja.Americki ambasador bi takodje bio uznemiren.Rusi,vi ste Vucicu potrebni samo kako bi "drzao pod kontrolom" proruski deo svojih glasaca kako se ne bi prelili u druge tabore.Oni ne vode srpsku nacionalnu politiku iako cesto koriste nacionalizam da drze svoje glasace uspavanim i poslusnim.Vec vidjeno za vreme Milosevica koji je bio tvrdi komunista, a koristio je nacionalizam kad mu je trebao ali ga je takodje i napadao kad mu nije bio potreban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u