КРИМ ПОРУЧИО СРБИЈИ: Не одуговлачите са признавањем

KRIM PORUČIO SRBIJI: Ne odugovlačite sa priznavanjem

6 decembra 2019

Srbija ne bi trebalo da odugovlači sa priznavanjem Krima kao dela Ruske Federacije, izjavio je šef Komiteta Skupštine Krima za narodnu diplomatiju i međunarodne odnose Jurij Gempelj.

Prema njegovim rečima, priznavanje Krima kao dela Rusije otvorilo bi nove perspektive u razvoju rusko-srpskih odnosa.

„Srbija ima šansu da uđe u istoriju kao prva evropska zemlja koja je krenula putem pravde i priznala volju Krimljana. Srbija ne bi trebalo da odugovlači sa tim pitanjem“, naglasio je on.Gempelj, koji boravi u Srbiji u okviru krimske delegacije, rekao je da se do sada susreo sa mnogim predstavnicima srpskih vlasti, te je ocenio da je takva saradnja važna kako bi se dodatno učvrstili rusko-srpski odnosi.

Podsetimo, Krim je postao ruski region posle referenduma održanog u martu 2014. godine, na kojem se ogromna većina građana Krima i Sevastopolja izjasnila za ujedinjenje sa Rusijom.

Za ujedinjenje je glasalo 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je „konačno zatvoreno“.

Međutim, Ukrajina to poluostrvo smatra svojom privremeno okupiranom teritorijom.

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Vucko ne sme da prizna, drze ga u saci Ameri, da sam na Putinovom mestu ja bih ga naucila lekciji. Ali, Putko ga ordenuje, cisto ludilo.

  2. Djoka Brica says:

    Ako priznaju priznace UA odmah tkz. KS

  3. Milos says:

    I treba.Samo sto se Rusi uzdaju u pogresnog konja.Nece Vucic i njegova fikus Vlada nikad to da urade jer ce onda njihove gazde iz EU da postave gadna pitanja.Americki ambasador bi takodje bio uznemiren.Rusi,vi ste Vucicu potrebni samo kako bi "drzao pod kontrolom" proruski deo svojih glasaca kako se ne bi prelili u druge tabore.Oni ne vode srpsku nacionalnu politiku iako cesto koriste nacionalizam da drze svoje glasace uspavanim i poslusnim.Vec vidjeno za vreme Milosevica koji je bio tvrdi komunista, a koristio je nacionalizam kad mu je trebao ali ga je takodje i napadao kad mu nije bio potreban.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *