КРИМ се жестоко наоружава!

KRIM se žestoko naoružava!

19 avgusta 2016

1106159791-620x330Povećanje ruske vojske na Krimu nije usmereno protiv NATO-a ili nekog drugog, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Alijansi Aleksandar Gruško.

Ranije je pres-služba Vojnog okruga Rusije saopštila da je u avgustu Krim, između ostalog, dobio protivvazdušni raketni sistem S-400 „Trijumf“.

„Da kažem direktno, ako se govori o shvatanju onoga što mi radimo na Krimu, ovde je prisutan izmišljeni element zastrašivanja javnog mnjenja. U stvari, u NATO-u odlično znaju da se na Krimu uvek kroz istoriju nalazio veoma ozbiljan vojni kontingent“, naglasio je stalni predstavnik Rusije pri NATO-u.

Prema njegovim rečima, tamo su se nalazili ne samo ratni brodovi, već i kopnene i vazdušne snage, kao i ozbiljne protivbrodske i PVO jedinice.

„Zato, to što mi sada radimo, sa tačke gledišta odnosa snaga, nije novost ni za zemlje NATO-a“, rekao je Gruško.

Zajedno sa tim, on je priznao da Rusija u vojnom planiranju uzima u obzir promene koje se dešavaju na južnoj granici.

„Vidimo da jačanje istočnog oboda NATO-a o kojem se govorilo na samitima u Velsu i u Varšavi dobija potpuno konkretne obrise, vidimo sve češća uplovljavanja brodova neregionalnih država u Crno more, čujemo pozive da se stvori neka grupa NATO-a u Crnomorskom basenu. Sve to ne treba da ostane bez naše pažnje“, naglasio je diplomata.

(Sputni)

KOMENTARI3 komentara

  1. Miki says:

    Putine činiš pravu stvar. Nas u Srbiji polako ali sigurno amerikanizuju i pripremaju za sirijski scenario.

  2. mane says:

    kako god u siriji bilo tako ce i u srbiji kommunjare idu u nato a srbi cekaju putina komunisti naurazali su muslimansku naciju preko nata pakta a tice se vrnuti isti na kosovo ravno komunisti srbije isto ko opzicija u siriji

  3. milojko says:

    Rusi će u skoroj budućnosti biti istjerani iz Sibira i dalekog istoka.Na ta područja doći će Kinezi, a Rusija će se zvati zapadno od Urala, dok će istočno od Urala biti velika Kina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *