КРИМСКИ МОСТ ПОНОВО НАПАДНУТ: Оборене две ракете (ВИДЕО)

KRIMSKI MOST PONOVO NAPADNUT: Oborene dve rakete (VIDEO)

12 avgusta 2023

Ruske protivvazduhoplovne snage oborile su dve ukrajinske rakete kod Krimskog mosta, one su blagovremeno otkrivene i presretnute u vazduhu.

Prema navodima lidera Krima Sergeja Aksjonova, most u napadu nije oštećen, a nema ni žrtava.Oglasilo se i Ministarstvo odbrane Rusije koje je saopštilo da je Kijevski režim pokušao da izvrši teroristički napad na Krimski most vođenom raketom lansiranom iz PVO sistema S-200 koji je modifikovan u ofanzivnu verziju.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima se vidi dim koji se diže iznad Krimskog mosta. Saobraćaj je bio privremeno obustavljen.

Međutim, prema rečima savetnika lidera Krima Olega Krjučkova, dim koji se vidi je posledica dimne zavese koju su postavile ruske specijalne službe.

Ovo nije prvi put da je kijevski režim izveo napad na Krimski most. Naime, 17. jula su dva podvodna drona pogodila most, međutim, eksplozija nije oštetila nijedan stub ali je odnela deo puta na koji je naišao automobil u kojem je bila porodica. Roditelji su poginuli na licu mesta, a njihova ćerka je teško povređena.

Takođe, prošle godine, 8. oktobra, je na Krimskom mostu eksplodirao kamion zbog čega je poginulo četvoro ljudi, deo mosta je tada bio uništen, a na železničkom delu mosta su se zapalile cisterne sa gorivom u okviru kompozicije jednog teretnog voza.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *