КРИТИЧНО У АМЕРИЦИ, ТРАМП ШАЉЕ ВОЈСКУ НА ДЕМОНСТРАНТЕ?! Нећу ово да трпим, војска ће добити наређење да пуца!

KRITIČNO U AMERICI, TRAMP ŠALJE VOJSKU NA DEMONSTRANTE?! Neću ovo da trpim, vojska će dobiti naređenje da puca!

29 maja 2020

Predsednik SAD Donald Tramp je najavio da će preduzeti „odlučnu akciju“ kako bi ugušio nemire u Mineapolisu, u kojima je jutros zapaljena centralna policijska stanica.

Podsetimo, nemiri su počeli pre par dana, zbog ubistva afroamerikanca Džordža Flojda, koji je umro posle maltretiranja od strane policije.Tramp je jutros rano zapretio da će „on da završi posao“, ako „radikalno levi gradonačelnik Mineapolisa nije u stanju“.

Ultimatum je Tramp objavio na Tviteru, ocenjujući gradonačelnika Džejkoba Freja „veoma slabim“, i najavljujući da će centralna vlast da preuzme kontrolu.

– Ne mogu da stojim i gledam da se ovo dešava velikom američkom gradu Mineapolisu. Potpuni nedostatak vođstva. Ili će veoma slabi radikalno levičarski gradonačelnik Džejkog Frej uraditi nešto i uvesti red u grad, ili ću ja poslati vojsku i završiti posao – napisao je Tramp.

– Ovi banditi kaljaju sećanje na Džordža Flojda, a ja neću dozvoliti da se to dešava. Upravo sam razgovarao sa guvernerom Timom Volcom i rekao sam mu da je vojska s njim. Ako bude ikakvih teškoća, mi preuzimamo kontrolu. Kad počne pljačkanje, počinje i pucanje.

(RT)

KOMENTARI8 komentara

 1. XXX says:

  Prevod nije dobar Natonal Guard nije vojska.

 2. Kosovac says:

  Donald Tramp je postupio na jedino mogući ispravan način. Zato što nikako drukčije nije moglo, obzirom da je nameštaljka sa ubistvom crnca urađena vrlo profesionalno. Amerikanci znaju da brane svoje društvo i poredak, nisu sisali vesla kao naprimer Slobodan Milošević, koji je dozvoljavao da mu po Srbiji vršlja svakojaka gamad po najvišim standardima Evropske Unije.

  • Slobodanka says:

   Kosovac, nešto si zaboravio. Ovi dogajaji podsećaju na demonstracije na Kosovu iz 1981 kada je predsedništvo SFRJ proglasilo vanredno stanje i poslalo vojsku na KIM, i na neke kasnije dogadjaje. Ova Trampova odluka podseća na neke Miloševićeve odluke, ali samo Tramp može da bude "Milošević", a ne nikako ne može biti dozvoljeno da Milošević bude Milošević. Ako se ovako nastavi u SAD neko bi trebao da sprovede operaciju "Milosrdni andjeo" ("Saveznička sila") nad Amerikom, da izvrši humanitarno bombardovanje Amerike.

   • Kosovac says:

    @ Slobodanka, …..Nisi baš u pravu. Nije predsedništvo SFRJ slalo nikakvu vojsku. Vojska se samo ušetala sa nekoliko tenkova iz Prištevske kasarne nazvane po onom govnetu M. Tite. I u vremenu od 16.00 do 18.00 časova smirila situaciju sa nekoliko ispaljenih metaka. Na drugim mestima nije bilo „demonstracija“ uopšte, tako da nije bilo potrebe za njihovo smirivanje. Milicija je odlično vršila posao ali samo batinama, zato što im je bila strogo zabranjena upotreba municije. Šiptari su naročito propištali od milicije koja je došla iz Sombora, zaista oni su bili teparoši bolji i od Američkih komandosa. Tu proslavio i onaj Franc Kosi, Slovenac, od koga su takođe mnoge Šipe propištale. Takođe se proslavio i mali Đokica zvani Azem Vlasi, setivši se da svima objasni da su demonstracije Šiptara kontrarevolucija. Međutim, peta kolona Vlasi-Nimani je Šipama javljala da ima naredba da se ne puca u bilo kom slučaju, tako da milicija nije mogla da izaće na kraj sa ruljom. Zato je sledilo naređenje da se vojska umeša. I vojska ne bi završila posao da se nije javio jedan tenkista koji je pištoljem ukokao nekoliko najagresivnijih Šipaca. Onda se sve umirilo, život je sladak. Tako bi trebalo i Tramp da postupi ako misli da nešto pripomogne smirivanju ovih njegovih nenasilnih demonstracija. Naravno, nenasilno ubiti nekoliko plaćenika iz te rulje. ……………1981. godine niko još nije pojma imao da postoji toliko veliki Srbin koji se zove Slobodan Milošević. Komunista, a veliki Srbin. Dobro, posle je promenio komunističku orijentaciju u socijalističku. Onda kada je zavladao Srbijom 1988. godine izbacivši onu komunističku gamad Stambolićevce, tek onda se može reći da je grešio što je dozvoljavao da mu po Srbiji vršlja svakojaka drugosrbijanska autošovinistička gamad po najvišim standardima Evropske Unije. Naravno i sorošoidna gamad, za koju smo svi greškom mislili da je neka bezopasna debilana.

 3. Zoran says:

  Nigde niej rekao da ce d apuca.

 4. Rista says:

  Lepo sam rekao. Kosovca za precednika Srbije. Bagra ima da nestane sa naših ulica po krtakom postupku.

 5. Von Urok van der Evil says:

  Kina je za vas demokratija a vi ste u nekom vasem kaubojskom kamenom dobu, slicni ste KROmanjoncima-tupi I zaostali.

 6. uddu says:

  Tramp je sila i zakon.Sa njim nema igre.Vuce ispravne poteze i svet ga sve vise ceni i voli.Ziveo Tramp!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *