КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ против познатих који се боре против вакцина!

KRIVIČNE PRIJAVE protiv poznatih koji se bore protiv vakcina!

3 februara 2018

GRUPA od 270 roditelja iz cele Srbije na čelu sa dr Tomislavom Stevanovićem iz Zrenjanina i Vladimirom Cimermanom iz Beograda podneli su Prvom osnovnom sudu u Beogradu krivičnu prijavu zbog izazivanja panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece. Prva na spisku prijavljenih je Slađana Velkov iz Vladičinog Hana sa trenutnim prebivalištem na nepoznatoj adresi u Skoplju. Na listi su i poznate estradne i javne ličnosti. Među njima Jelena Karleuša, Maja Volk, Mirjana Bobić Mojsilović, Miroljub Petrović…

Tomislav Stevanović kaže da su prinuđeni na ovaj korak jer jedino tako može da se stane na put onima koji „šire paniku i strah“ i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije.

Krivična prijava je obimna i u njoj je taksativno navedena svaka za podnosioce sporna delatnost tuženih. Tako se među 43 antivakcinera našao i poznati niški imunolog za koga je u prijavi navedeno da „postoje osnovane sumnje da za pare odlaže vakcinaciju do daljnjeg ljudima koji ne žele da vakcinišu decu“.

– Tako je, doktor sada ima privatnu praksu – kaže Tomislav Stevanović.

On ističe veliku podršku niških roditelja u prikupljanju dokaznog materijala i potpisa za krivičnu prijavu.

NAJVIŠE IZ NIŠA

– POKUŠALI smo da se naučnim dokazima borimo protiv laži antivakcinera, ali su stvari otišle predaleko. Trenutno imamo 1.200 zaraženih i tri smrtna slučaja i nemamo vremena za gubljenje – kaže Stevanović, dodajući da su mesecima radili na prikupljanju dokaza. Najveći broj roditelja koji podržava ovu krivičnu prijavu je iz Niša.

KOMENTARI39 komentara

 1. vuk says:

  E nazdravlje od sutra cipovanje e pa nece vam to gospodo proci Vucicevi botovi podnoce krivicne prijave. A gde su prava roditelja. Sta je sa slobodama pojedinaca da svoju deci gaje na priroda i zdrav nacin Moj pradeda nije bio vakcinisan poziveo je 108 god moj deda nije bio vakcinisan poziveo je 98 moj otac nije bio vakcinisan poziveo je 80 ja imam 62 i nemam nameru skoro umirati a mislim da sam dobio samo jednu vakcinu sta li ceka moga sina i njegovu decu mogu samo da predpostavim

  • vuk says:

   Zaboravio sam da kazem svi vi koji mislite svojom glavom preti vam ozbiljna opasnost od botova ovog bezumnog rezima

   • vuk says:

    Sta bi rezim dao da u svojim redovima ima jednu Mirjanu Bobic Mojsilovis al posto su intelektualno inferiorni njoj su totalno nezanimljivi. Mirjana nedaj polupismenim i neobrazovanim zlotvorima da te ucutkaju. MIRJANA BRITKA SABLJA

  • pravda says:

   BRAVO CARE

  • goran says:

   Upravo tako, hvala ti na ovome sto si rekao.

  • Prof.Dr Milan Pantelić says:

   Moj deda i otac nisu bili vakcinisani i prvi je, nažalost,umro od malih boginja u svojoj 48.g. a otac već u 44-toj od iste bolesti. Strašno!!! Zbog toga sam odlučio da se posvetim medicini. Ja sam još kao malo dete, zahvaljujući razumnoj majci uredno vakcinisan i evo doživeo sam već 75-tu živ, zdrav, čio i veseo. Bilo kakva vakcina je bolja nego da nemate nikakvu zaštitu, jer ste onda u "ruskom ruletu" sa mogućim virusom: Ili imate sreće da ga ne sretnete tokom života ili nemate, ali onda je dockan za bilo kakvo kajanje i dozivanje naknadne pameti. Toliko o "dugovečnosti" nevakcinisanih!

 2. Lazar says:

  Ovo ludilo Plaćenika farmakomafije podseća na histeriju u Americi...

  • m says:

   i dlaje ne razumem sta je problem , sve se ovo moze izbeci jednim prostim nacinom ....samo doktor koji daje vakcinu da garantuje svojom licencom za vakcinu ..... mislim nije mala stvar ubrizgati u telo svog deteta nesto za sta se i ne zna sta je u tome .....a ako ima podataka da je napravaljeno i od teskih metala i cak embriona mrtve dece ..... iskreno bez potvrde sastava -SAMO LICENCA DOKTORA ...da vidis kako bi se svi ucutali ...

   • zlatko says:

    Još je bolje da vakcine ne budu obavezne, kao što nisu obavezne ni u jednoj drugoj zemlji. Kakav je to način da nam na silu bodu decu! Nisu to oni rodili da polažu pravo da to rade, bilo da je dobro ili loše za dečje zdravlje. Roditelji kao da i ne postoje. Njih niko ništa ne pita, čak su, evo, odlučili da ih zatvore, a ako decu ne bude imao ko da čuva, njih će oduzeti i odvesti u neki svoj štrokavi smeštaj pun boleština i parazita. Strašna vlast, gore nije bilo otkad je sveta i veka.

  • Velika Metla says:

   Lazar,a šta tebe boli briga za njihovo ludilo'? Kako te ne brine to da se i kako odbranimo od toga ludila,nego te baš mnogo brine njihovo ludilo! Oooooo,Bože,da li je ovo moguće?

   • Lazar says:

    Velika Metlo, ne znam sa čim te ja toliko inspirišem. Pusti me na miru. Prošli put sam ti odgovorio, kada si se, isto kao sada, obrušio na mene, ali admin nije pustio moj odgovor. Molim te da komentarišeš TEKST a ne mene. Stojim iza svake svoje reči, a svako od čitalaca će razumeti u skladu sa svojom inteligencijom.

    • Velika Metla says:

     Lazar,od kada se kapitulantsvo i kukavičluk nazivaju inteligencijom? Ti fino napiši da ne želiš odgovore na tvoje komentarluke,i ne brini neću ti ni slova napisati!

 3. Mi says:

  Tomislave Stevanoviću, ko ovde širi paniku??? Gde je tih 1200zaraženih,koja ustanova ih je registrovala i kada? Ako nam dajete podatke onda bi dobro bilo da navedete iz koga okruga, na koji dan? Danas na radiju čujem brojku, od 45 obolelih(valjda je bila reč o Bgd) Može li se proglasiti epidemijom taj broj oboleklih? Što se tiče vaše tužbe, kako ste vi dokazali da se oni bore protiv vakcinacije? Možda se ti ljudi bore za pravo izbora, nije li to civilizacijska tekovina? Čime ste vi ugroženi u celoj priči, borite se za dobrobit srpske populacije, nije nego... Jeli ova konfrontacija delotvorna u ovom trenutku, ili je isplativa, kao ono sa Konom i onim čuvenim gripom , koji nas je koštao kao Sv. Petra kajgana, pa se sada o njemu raspravlja na planetarnom nivou??? Pitaljnja bi bilo mnogo, ali da ne smaram svet....

  • Velika Metla says:

   MI,sama činjenica da su njihova deca vakcinisana,znači zaštićena su,je dovoljan razlog da se nemaju šta plašiti zaraze svoje dece,nego se ovde radi o ispiranju mozga sluđenoj Srbadiji,koja se ne bi pobunila ni kad bi joj decu svu odveli! Najbolje je vreme kad su realiti programi u toku da im pokupe decu,jer se tada ni mrdnuti neće da ih zaštite! Skoro 60 godina su u komunizmu sa kakvim-takvim konforom zaluđivali Srbadiju da bi postigli ove rezultate danas,a to je totalna apatija i kukavičluk! Što ponašanje naroda i potvrđuje! Narode,nazdravnje ti bilo,hahahahahaha.....!

   • Mi says:

    says, To što je neko vakcinisan , ne znači da je zaštićen. U epidemiji(?) Variole,vere,svi oboleli su bili vakcinisani, pa su ipak oboleli..... Ovde je neko spomenuo lekarsku licencu, kojom bi lekar garantovao da je vakcina bezopasna, slažem se to može biti jedna od opcija. Kako su to zamislili vakcinaciju neproverenim vakcinama, bez garancije, sa obavezom. Gde još to ima???

    • Velika Metla says:

     Mi,pre izbijanja epidemije "variole vere"je bilo ponuđeno jugoslovenskim vlastima da kupe dosta veliki kontingent vakcina upravo protiv "variole vere",ali je vlast odbila,da bi istog trena bila suočena sa epidemijom! Odmah su poručili taj kontingent,ali je dosta njih već bilo zaraženo i nisu se mogli spasiti! Zato je lekar,koji je kasnije naravno smenjen,i pitao "odakle sada odjednom tolika količina vakcina,koje nismo imali do tada"?

  • doktrina soka says:

   @MI!BRAVO!

  • Slobodanka says:

   Dajte dokaze o sastavu i kvalitetu vakcine! Zasto bezite od toga? Dajte naucnu raspravu, a ne kaznjavanje razumnih ljudi.Zasto vakcine nisu obavezne u Britaniji i drugim zemljama EU?

   • Nebeska Srbija says:

    Na Zapadu nisu obavezne vakcine..U Madjarskoj,Hrvatskoj,Bosni,Crnoj Gori,Bugarskoj i Rumuniji su OBAVEZNE!!!Znaci,krivicno odgovaramo ako nasoj deci ne damo vakcinu,a pre tiga nam dolaze na crata da nam kazu da mize da se desi da ce dete da nam uzmu jer ne brinemo adekvatno o njemu!!Godinama pratim sta nam rade i kako nas ovi sa Zapada tretiraju kao stoku,kao da bombardovanje nije dovoljno!!!Hranu,vodu,sve nam truju..I cipovanje je vec krenulo,moj brat ima autizam zbog vakcine,dete je bilo zdravo i moglo da govori pre toga,mafija steze sa svih strana..U Rusiji nije obavezna vakcinacija,ma nigde skoro..Genocid klasican..Najavljuju vakcinacije iznenadne da roditelji ne znaju,uvode jos obaveznih vakcina,moramo zajedno da se borimo-Kada nam budu garantovali lekari svojom licencom za bezbednost vakcine,tek onda da pristanemo.

 4. doktrina soka says:

  USTAV DRZAVE SRBIJE cl.25.Fizicki i psihicki integritet je nepovrediv,nitko nema pravo da ta prava osporava.Revizija 10 UN zasticeno je pravo licnog i verskog ubedenja.

  • Velika Metla says:

   DŠ,obriši znaš šta sa Ustavom! Pa taj Ustav gazi ko pre stigne! A pozivati se na UN može samo neinformisana osoba!

   • doktrina soka says:

    @says.Briso nebriso,ali tako pise,pa sta da onda pricamo,po tvome svatko moze buzdovan u ruke,ako zakoni ne vrede,pa tko prezivi ,pricati ce. Onda je i cepljenje bezpredmetna prica,moze tko kao hoce.

    • Velika Metla says:

     DŠ,po meni je vreme za buzdovan prezrelo! Ovde nije problem što svako može kako hoće,nego je problem što se većini ne dozvoqava da bude kako većina hoće,nego mawina teroriše većinu,evo 18 godina i to bez trunke odgovornosti! Boqe je i bez zakona nego s lošim zakonom!

    • Velika Metla says:

     DŠ,po meni je vreme za buzdovan prezrelo! Ovde nije problem što svako može kako hoće,nego je problem što se većini ne dozvoljava da bude kako većina hoće,nego manjina teroriše većinu,evo 18 godina i to bez trunke odgovornosti! Bolje je i bez zakona,nego s lošim zakonom!

  • Dragan Vasilijevic says:

   zakon o zastiti pacijenata clan 17, svako ima pravo da odbije ponudjenu medicinsku meru pa makar mu i zivot od toga zavisio.

 5. Velika Metla says:

  Nikako da se od "kapica" i "man"-ova Srbija oslobodi!

 6. gaga says:

  Znaci ove napredne i moderne Nislije nisu cule da je Carevina Japan jos 1993 godine zapranila MMR vakcine!Znaci tehnoloski napredni Japan je primitivan i ogranicen a moderne Nislije koji ni svoj EI -Nis nisu mogle da sacuvaju su pametne!Evo ako znate da citate na nemackom ako koza laze rogovi ne lazu! https://www.zentrum-der-gesundheit.de/impfstoff-verbot-japan-ia.html

  • doktrina soka says:

   @gaga,procitala sam,a i znam iz medija da su vakcine opasne,jer covekov imunitet moze biti u borbi sa bilo kojom bolescu a da simptoma jos nema,ucili smo a svi to znaju da postoji vreme inkubacije gde nema jos simptoma neke bolesti,zato se uvodi karantina za zdrave.Znamo da imuno stanice zive samo jedan dan i ako bude org, napadnut sa vise vrsta mikroba ili virusa,a ima ih na milione,org.se jednostavno nema cime braniti.Osim toga na zapadu su obolela i deca koja su cepljena sa MMR vakcinom od istih tih bolesti protiv kojih su cepljena.Uostalom sta koga boli patak dali sam cepljena,ako je on cepljen neka bude siguran u svoje zdravlje,a ja ako se razbolim neka me ne lece,i mirna bosna.FARMAKOMAFIJA OCE PARE ZA SVOJ PROIZVOD I NAMECU ZAKONE DRZAVAMA ILI UBIJAJU NAMESNIKE.Secate se pticijeg gripa koja ujdurma je bila na TV i stampi,ali Srbi nisu pristali i ipak je drzava Srbija morala da plati kvotu cepiva.Tada se i bivsi Presednik Tadic pred kamerama "cepio"a cela Srbija je znala da boluje ad autoimune bolesi i kontraindikovano je bilo njegovo cepljenje,samo nam je pomogao da se ne odlucimo cepiti.Ima jos tih prica o dononiranju organa starci politicari potpisuju donacije ciji su organi vec proforani za groblje tj.neupotrebivi za donaciju.Secam se Dindica mahao je sa karticom za donaciju organa,pa jesu li mu uzeli neke kad je bio upucan.Nisu.Ima toga jos poljska ministarka zdravlja je javno odbila cepljenje svoje obitelji,pa austrijska novinarka je pisala o tome,sada je ona ministarka zdravlja u Austriji. Razmisljaj Srbine i edukuj se,tvoj zivot je u tvojim rukama,nema se kome verovati.

 7. goran says:

  Ko ce drugi proganjati cestite Srbe nego Jevrejin Cimerman. A sto nema doktorke Stojkovic na spisku, pa da mu zapusi usta za sva vremena? Ovo je totalitarna drzava u kojoj jevrejska farmako mafija (Cimerman-Kon) zeli da hapsi Srbe koji ometaju njihove novcane operacije. Uzas na sta si spala, Srbijo.

 8. Miki says:

  Nije reč da je neko protiv vakcinacije nego da li su ove sadašnje vakcine klinički ispitane, kakvi su i na koliko se vakcinisanih javljaju negativne pojave. Stare vakcine koje su davane pojedinačno bile su klinički ispitane i znalo se koji je procenat negativnih pojava a ove vakcine neko želi na silu da predstavi kao stopostotno bezbedne i da nema negativnih pojava, protiv toga se ljudi zalažu da roditelji sami izaberu.

 9. Iskreno i pošteno says:

  Sam proizvođač vakcina tvrdi da mogu da nastanu razne posledice.Zbog toga u SAD pri ministarstvu finansija postoji odelenje koje je ispatilo nekoliko milijardi $ oštete zbog posledica od vakcina.Kod nas država obavezuje vakcinisanje pod sankcijama, a ne odgovara za posledice i oni o vakcini govore bolje od samog proizvođača, pa tako tvrde da ona nije štetna.Sad više neće da kažu ni kako, ni od čega je napravljena.Samo svetski priznati stručnjaci, koji se ne boje nikoga kažu da vakcina sadrži živu i aluminijum koji utiče loše na nervni sistem.Takođe objašnjavaju da se vakcina proizvodi i na delovima organa abortirane dece, kao i na organima afričkih majmuna, tvrdeći da tako dobijena vakcina zna da napravi posledice po primaoca, jer genom abortiranog deteta, pa i majmuna može da utiče na gene primaoca, odnosno na njegov DNK!Takođe konstatuju da vakcina može da izazove autizam, pojavu HIV virusa, pa i smrt.Sve je to u Americi poznato i zbog toga se plaćaju oštete.Kod nas naši stručnjaci, koji su prešli u tabor politike puni su hvale za vakcine - bez posledica, bez oštete,...Oni obmanjuju javnost koja nije toliko nepismena pa da ne može da pronađe podatke koji je interesuju. Na drugoj strani imamo hrabre stručnjake, koji su znalci svoga posla, pa im nije potrebna politika da bi uspeli u životu i bore se samo za IZBOR RODITELJA DA LI ĆE VAKCINISATI SVOJE DETE ILI NE, jer on ga je rodio i roditelj mu je preči od bilo kog političara ili lgbt uputstva za predškolsku i školsku decu, "da roditeljski dom nije dobro mesto za njegovo odrastanje".Te hrabre ljude nazivaju nekim lobijem i podnose tužbe, nemajuči u vidu da oni javnosti saopštavaju činjenice i istinu, dok oni koji tuže nemaju činjenica za svoje tvrdnje, već iza njih stoji sila i nasilje nad svima nama, a najviše nad najslabijim: nad novorođenčetom, putem sumnjivih vakcina, a nad penzionerima preko pošteno zarađenih penzija...

  • Niko i nista says:

   Kazu da u Americi odstetu placa drzava a ne proizvodjac vakcina. Zbog velike odstete su skontali da im ta prica ne ide u prilog pa je CDC napravio istrazivanja na osnovu kojih su zakljucili da MMR ne izaziva autizam, pa posle toga su prestale isplate za ostecenja (nekoliko miliona dolara po detetu).

 10. namcor says:

  Neću da pišem dugačko. Samo ću, u najkraćem reći par činjenica: Svi "optuženi" se bore za pravo izbora, a ne "protiv vakcinacije". Drugo, Ustav Srbije, kao što je neko već napisao, garantuje fizički i psihički integritet građana. Treće, dovoljno je na sudu izjaviti: "Da svako ima pravo da odbije bilo koju medicinsku proceduru, ukoliko mu lekar ne potpiše, pod punom materijalnom i lekarskom odgovornošću, da vakcina nema nikakvih negativnih efekata i da se, ukoliko je neko primi, više ne može razboleti od te bolesti!. Bez te garancije, niko nema pravo da Vas natera da primite bilo koji lek ili vakcinu!".

 11. namcor says:

  Neću da pišem dugačko. Samo ću, u najkraćem reći par činjenica: Svi "optuženi" se bore za pravo izbora, a ne "protiv vakcinacije". Drugo, Ustav Srbije, kao što je neko već napisao, garantuje fizički i psihički integritet građana. Treće, dovoljno je na sudu izjaviti: "Da svako ima pravo da odbije bilo koju medicinsku proceduru, ukoliko mu lekar ne potpiše, pod punom materijalnom i lekarskom odgovornošću, da vakcina nema nikakvih negativnih efekata i da se, ukoliko je neko primi, više ne može razboleti od te bolesti!. Bez te garancije, niko nema pravo da Vas natera da primite bilo koji lek ili vakcinu!".

 12. goran says:

  Jevrejska mafija Kon-Cimerman zeli da potruje srpsku decu. To je cela istina o vakcinama.

  • Srbin says:

   tako je taj Cimerman je SATANISTA a tužbe su obična glupost, Cimerman treb ada bude uhapšen zbog aznih prevara koje radi!

 13. Srbin says:

  Zaista ste smešni kad ovo prenosite kao vest! Pa taj Cimerman je satanista koji dobija novac spolja da širi laži i dezinformacije, skoro sigurno ga plaća farmakomafija, pa zapitajte se ko bi se bavio takvim stvarima da tuži nevine ljude, a da nije plaćen od farmakomafije! Taj Cimerman treba da bude uhapšen! Kao i taj lekar iz Zrenjanina jer sigurno dobrijaju novac od farmakomafije!

 14. mimi says:

  Neko je dobijo velike pare za testiranje vakcine na nasoj djeci.

 15. Ilija Krneta says:

  Srbija se sad leci sa vakcinama nema vise bomba bombe idu u rusiju a u SRBIJU Enekcije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *