КРИВОКАПИЋ ОТКРИВА ДА ЛИ ЋЕ ПОВУЋИ ПРИЗНАЊЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Спреман сам да носим терет! Ово је будућност Црне Горе!

KRIVOKAPIĆ OTKRIVA DA LI ĆE POVUĆI PRIZNANJE LAŽNE DRŽAVE: Spreman sam da nosim teret! Ovo je budućnost Crne Gore!

1 septembra 2020

Nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić očekuje vrlo brzo razgovore i dogovore sa druge dve opozicione liste, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, koje zajedno imaju potrebnu parlamentarnu većinu kako bi što pre, možda već za tri nedelje, Crna Gora dobila novu skupštinu i Vladu.Danas očekujem da ćemo kao tri ključne prirodne opozicije, da budemo zajedno i napravimo prvi dogovor, kojim bismo krenuli u definisanje skupštine, a posle toga i Vlade – rekao je Krivokapić u intervjuu za Tanjug, i dodao da je već imao telefonske razgovore sa drugim liderima opozicije, koji su se, za sada, završavali čestitkom.

Neophodno je, kaže, da se to desi što pre, kako bi poslali jasnu poruku i građanima, a i vlasti. Promene su, ponavlja, Crnoj Gori neophodne, a da bi se one i desile, moraju se što pre formirati parlament i vlada, koja će pokušati da reši sve goruće probleme.

– Onda moramo da zasučemo rukave i obezbedimo ono što je najvažnije, da ljudi žive od svog rada, dostojanstveno, kako bi mogli da daju dokaz generaciji za koju ovo sve radimo, kako bi obezbedili da kvalitet života bude najbolji u Crnoj Gori – rekao je Krivokapić.

Kako kaže, pomalo je iznenađen, ne zbog pobedničkog rezultata, već zbog razlike koja je mala, te da su projekcije i simulacije rađene za izlaznost kakva je bila pokazivale da je trebalo da bude veća razlika između opozicije i vlasti.

On je naveo da se vlast „trudila“ na svoj uobičajen način – malverzacijama, kupovinom ličnih karti, utiču na rezultate.

– Nismo to još obelodanili, a da li ćemo – zavisi od određenih daljih koraka Državne izborne komisije. Mnoge malverzacije su se događale na licu mesta, nisu hteli da potpišu odgovarajuće zapisnike… Govorili smo i pre izbora o toj neregularnosti biračkih spiskova. To je nešto što u suštini daje veliku startnu poziciju DPS-u i njegovim satelitima – dodao je Krivokapić.

„Desila se pobeda“

Podsetio je da je novim rešenjima bilo zabranjeno da bilo ko iz opozicije ima uvid u biračke spiskove, što je bilo pravdano time da ne dođe do zloupotreba iako je, kaže, „najveća zloupotreba što te biračke spiskove ima samo jedna partija, DPS“.

– I pored svega toga, moramo da budemo prezadovoljni, jer smo i u takvoj atmosferi uspeli. Ako imate startnu poziciju, gde u fudbalu neko na počeku vodi 4:0, a vi pobedite 5:4 to dovoljno govori. Više sam nego zadovoljan, jer je Crna Gora pokazala da može demokratski, dostojanstveno i olovkom da pobedi, pa makar i 30 godina apsolutnu vlast – rekao je Krivokapić.

Podseća da su pozivali građane da glasaju, na koje su se oni i odazvali, i desila se pobeda.

– Upozoravali smo i na to da je neizlazak na izbore glas za DPS. Građani su to shvatili. Kada smo videli da je izlaznost velika do 12 sati, znali smo da smo pobednici – dodao je Krivokapić.

Pre izbora bilo je reči o navodno mogućim nemirima i incidentima tokom dana za glasanje, do kojih nije došlo, a Krivokapić kaže da su oni imali insajderske informacije, da su takvi scenariji bili planirani, na šta je odmah reagovao.

– Možda je najznačajnija reakcija na dan izbora bila ona kada sam ukazao da oni koji su te scenarije pravili treba da ih zadrže u svojim fiokama, jer Crna Gora nikome ne bi oprostila makar jednu jedinu kap krvi koja bi se prolila. To nije vredno jedne fotelje i mandata – navodi lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

„Ako želite dobro sebi, morate želeti dobro i komšijama“

Krivokapić je, inače, nestranačka ličnost, a sinoć je privukao pažnju smirenim porukama, u kojima najavljuje pružanje ruke svima, kao i da neće biti nikakvog revanšizma, a on objašnjava da takav stav i ponašanje moraju biti osnov, jer ako se želi istinsko pomirenje u Crnoj Gori, mora se pokazati sopstvenim delovanjem.

Upitan za odnose sa Srbijom, Krivokapić kaže da je njegov stav uvek isti, a to je – ako želite dobro sebi, morate želeti dobro i svojim komšijama, potovo imajući u vidu da veliki broj prijatelja, kumova, rođaka, pa i braće, živi u Srbiji.

Sa druge strane, ako se i zanemare te lične relacije, tu je ekonomija, a činjenica je da je Srbija Crnoj Gori najznačajniji ekonomski partner.

– Kako sa njima da se svađate, a da želite da izgradite neminovno, dobre, korektne odnose koji uvažavaju obe strane? – upitao je Krivokapić, koji dodaje da je to možda i nametnutno političkom aktivnošću jedne ili druge strane, bez optužbi na bilo čiji račun jer, kaže, možda političarima u nekim vremenskom periodu tako i odgovara.„Moramo biti relani“

Kako kaže, nekada je svađa dobar način da se profitira politički.

– Razlog verovatno leži u činjenici da ako se jedna politika u odnosu prema Srbiji ili Rusiji iskazuje kao neprijateljska, možda bude korisno zbog nekih drugih stvari. Ja ne želim da kalkuslišem sa tim. Mislim da je sve jasno, gradimo odnose prijateljske, dobrosusedske i treba da shvatimo da smo mi toliko mali, a želimo da budemo veliki, što je u diplomatiji nemoguće. Morate biti realni – kaže on.

Po pitanju odnosa sa Rusijom, kaže da je situacija slična, kao i kada se radi o Srbiji – Crna Gora je najviše izvozila u Rusiju, a imala je najveći broj turista iz te zemlje.

– Sada pravite istu tu politiku, izmišljate neprijatelja gde ga nema i poentirate na nekom političkom planu, koji nije prirodan. Zzelimo da sa svima, a posebno velikim silama, budemo u dobrim odnosima i to će sigurno biti strategija našeg budućeg rada – rekao je Krivokapić, i istakao da Crna Gora, kao mala država, nije smela da dozvoli sebi luksuz da uvodi sankcije jednoj velikoj državi kao što je Rusija.

„Evropski put je prioritet“

Evropski put Crne Gore je, naglašava, prioritet Crne Gore.

Na najave da će večeras u Podgorici i drugim gradovima Crne Gore biti održani molebani, povodom pobede opozicije, u glavnom gradu ispred Hrama Hristovog vaskrsenja, Krivokapić kaže da to okupljanje, ako ga bude, nije organizovala koalicija „Za budućnost Crne Gore“, ali da se narod ponekad sam organizuje.

Krivokapić se, inače, zalaže za ekspertsku vladu, za koju je, kaže, i pre nego što je ušao u politiku, smatrao da je najbolje rešenje, jer kada je kriza u pitanju, a Crna Gora se nalazi u teškoj krizi, najbolji odgovor mogu da daju najkvalitetniji i najkompetentniji ljudi.

– To ne mogu mladi političari, niti oni u završnoj fazi karijere, već samo oni koji znaju, imali su slična iskustva, ili negde u okruženju, instranstvu, a spremni su da pomognu Crnoj Gori – naglasio je Krivokapić.

Ovde nema prostora za veliku trgovinu, već prostor za veliki rad, za veliki preporod koji treba napraviti. To teško mogu političari, to je najbolje da radi ekspertska vlada sa najboljim ljudima koji su se čak prijavljivali iz inostranstva, mladi i perspektivni i da Crna Gora prebrodi sve teškoće sa kojima se suočava – istakao je Krivokapić za televiziju Prva, a upitan da li će takvu vladu on voditi – naveo je da je to najmanje značajno.

– Značajno je da formiramo jaku, ekspertsku vladu. Ja ću dogovor poštovati bez obzira kakav bude, spreman sam da snosim teret odgovornosti za sve ovo, i dalje ako treba… Da se počne da se pravi sistem, imamo obavezu prema svim građanima bez obzira za koga su glasali – dodao je on.

S obzirom da rezultati nisu konačni, nego preliminarni, Krivokapić uverava da će stanje ostati isto, tj. da će opozicija imati većinu te da se „pomeranja“ ka odnosu snaga 42-39 u korist opozicije u poslaničkim mandatima (naspram sadašnjih 41-40).

Tvrdi da su postojale nepravilnosti i da na mnogim mestima DPS nije potpisivao zapisnik, upravo tamo gde, kako je naveo, većinu čine tri opozicione koalicije.

– Najvažnije je da je narod pobedio i održao dostojanstvo, spokoj i da se nije desio nijedan incident osim onog u Nikšiću gde je momak naleteo na grupu koja je slavila pobedu opozicije. Nije trenutak da se sukobljavamo već, naprotiv, da to bude pomirenje koje će prihvatiti svi građani i graditi bolju budućnost svih građana Crne Gore bez obzira na veru, naciju ili bilo koji iskaz njihovog mišljenja – napomenuo je Krivokapić.

Na konstataciju da je „jabuka razdora“ između većine građana Crne Gore i vlasti bilo priznanje nezavisnog Kosova, upitan o eventualnom povlačenju priznanja, Krivokapić je kazao da je „narod jasno rekao, ali da vlast ne sluša uvek narod“.

– Ne mogu da odgovorim tačno na to pitanje ali zasigurno znam da će Srbija vrlo racionalno i mudro rešiti taj problem. Mi ćemo posmatrati i predlagati ono što je najbolje, što se tiče života naših građana na Kosovu, da on bude dostojanstven, da naše svetinje na Kosovu budu sačuvane i da stvorimo pretpostavke da se sve dešava u atmosferi poštovanja jer bez toga nigde nije lako živeti – naveo je on.

U prioritetne aktivnosti budućeg rada nove Vlade Crne Gore naznačio je obračun sa kriminalom i korupcijom, smanjenje broja nezaposlenih, kao i smanjenje, kako je kazao, izraženog socijalnog jaza.

Od protivnika, kaže, nije dobio poziv „jer ga je i teško očekivati“, i dodaje da ga još nije dobio ni od medjunarodne zajednice.

– Ali, pouzdano znam da ona pomno prati dešavanja ovde – zaključio je Krivokapić.

(Tanjug)

KOMENTARI33 komentara

 1. Prvi Petli says:

  Pa vidiš Krivi, razlika između opozicije i DPS-a je na simulaciji bila dosta veća za opoziciju, ali je greška što u aplikaciju simulacije niste ubacili poveću krađu od strane DPS-a što je bilo i za očekivati, otuda to neslaganje. Niko iz evropske zajednice ti se još nije javio zato što oni trenutno čupaju kosu sa oćelavele glave, kada čuju tvoje stavove, postaviće ti uslove u vezi njihove podrške, najpre: "Ne smeš da ukineš sankcije Rusiji, ne smeš da povučeš priznanje Kosova, ne smeš da se bratimiš sa Srbijom jer će ti povući sve te evre koje imate u nacionalnoj banci, a takođe ne smeš da smanjuješ nezaposlenost i ne smeš da misliš svojom glavom ako hoćete i nadalje prljave zapadne investicije, inače će ti napraviti obojenu revoluciju pa će vlast preuzeti albanac kao što je Milo nagovjestio. Dakle dragi brate Krivi ipak nisi nikako spreman da sve to izneseš na leđima, to je mogao samo Milo jer su ga na vrijeme dobratili u zapadnog zombija.

 2. da da says:

  Krivokapić priča gluposti,nije se posvađala Crna Gora,već milogorci koji su od većine Srba napravili manjinu,odveli zemlju na foru u nato,priznali kosovo i metohiju i sve moguće radili,da naude srpskom narodu,koji je velika većina u Crnoj Gori..Ajde za mesec dana sredite izbornu listu i da svi izađu na izbore Srbi dobijaju 85% glasova miliogorci 5% i ostali 10%,ali milo je sa 5% i američkom ambasadom imao apsolutnu vlast 30 godina.To treba ispitati kao prvu tačku.

 3. Rista says:

  Znaš ono, kada neko kaže "Taj će te prevesti žednog preko vode"! Tako sada izgleda izuzetno lukavo i rezervisano politiziranje ovog tipa. Ništa mu ne verujem. Malo je on izjavio da bi se očekivale neke promene od njega. To je ista banda kao i Milo. Crna Gora je član NATO pakta, Crna Gora je priznala KiM, Crna Gora je uvela sankcije Rusiji a ovaj tip kao precednik vlade, a Milo mu može slobodno dati to mesto, ništa neće promeniti. Pojo vuk magarca. Narod je gurnut u tor da čeka slatkiše svoje pobede koje ustvari nije ni bilo. Ima da vidite ako ne vidite sada. Aj da mu dam kredit da je politički korektan, ali iz iskustva znam da je to manevrisanje kako bi se popeo na tron ako Milo abdicira. Sdruge strane, Milo je već izjavio da se čeka i onaj presudni glas za 41. poslanika ili već šta je, i da će tek onda moći reći ko je pobednik. A kako ovo nisu bili izbori za i protiv Mila direktno, nego neke krpenjače od izbora za Skupštinu i vladu, kanda će ostati sve isto. Ovaj tip se već debelo ogradio uzdržanim stavom a to je samo znak da će da muva. Ništa on nije rekao, ali jeste Milo. Milo će tek da proglasi svoju pobedu, ako se ne varam a i ako ne proglasi, on je bre vlast. Nije skupština. Kako god okreneš, duplo golo. Provozali su narod, narod se ispucao i čak misli i slavi neku "pobedu" od koje, već sada se može reći, nema ništa. Samo će na malecke jasle Crne Gore da dođu novi ljudi. Njih će Milo jednog po jednog žvakati ko gumene bonbone. Meni uopšte nije jasno oko čega tolika dreka kada ustvari nema ničega novog. A ako sam toliko pogrešio, će poljubim sve u zadnji deo. A ako nisam, onda to sve ide obrnuto. Inače povlačim obećanje. Budimo transparentni kao i ovaj Krivo Kapić.

  • persida says:

   Risto, u pravu si, na zalost.

  • sveta53 says:

   bravo!

  • Milan says:

   Risto nisi u pravu. Zdravko Krivokapić preuranjenim izjavama na osetljive teme učinio bi uslugu NeMilu da ga što bolje informiše kuda vozi bicikl i gde da ubacuje klipove. Ne treba mu to da skače sam sebi u stomak, što bi bilo štetno za budućnost Crne Gore. Ne zaleće se čika Zdravko kao mlado pilence.

 4. Rista says:

  Sve je rekao sa ovim rečima višestrukog umiljatog značenja, koje neželim dalje da analiziram. "– Razlog verovatno leži u činjenici da ako se jedna politika u odnosu prema Srbiji ili Rusiji iskazuje kao neprijateljska, možda bude korisno zbog nekih drugih stvari. Ja ne želim da kalkuslišem sa tim. Mislim da je sve jasno, gradimo odnose prijateljske, dobrosusedske i treba da shvatimo da smo mi toliko mali, a želimo da budemo veliki, što je u diplomatiji nemoguće. Morate biti realni – kaže on."

  • persida says:

   Pa, neka budu realni, drzava im je kao malo vece dvoriste.

  • Milan says:

   Duel Slavko Perović Zoran Djindjić iz 1994 godine, u 6 delova. Odslušajte ponovo te video materijale, ali budite kritičniji. Koliko je tada Djindjić bio nevešt političar po pitanju daljih odnosa Srbija - Crna Gora? Ili je bio vešt sa stanovišta izvršavanja zadatka koji je gazda naredio > da mora i iz Srbije da se zaoštre odnosi sa Crnom Gorom? Setite se još politike G 17 i njihovog svadjalačkog lupetanja o Crnoj Gori. Napravili su preduslove da Crna Gora može da ode.

 5. dinki says:

  Srećan povratak Matiji Bećkoviću u Crnu Goru.A Srbiji kao i nama samima smo dužni da skinemo ljagu sa duše i imena i povučemo priznanja nezavisnosti KiM,nikada više naš predstavnik na proslavu "Oluje",to je jedino što želim da nova vlast uradi a za ostalo pa demokratija i onako ne postoji a političari su lako kvarljiva roba tako da i ne očekujemo brzo ozdravljenje!!!!!Nema više vriske koju smo slušali ovih mjeseci SRBE NA VRBE,TRAKTORIJADA ZA SRBIJU,sada se našim gradovima u beskrajnim skupovima i auto kolonama vijore srpske zastave i odjekuje pjesma OJ KOSOVO KOSOVO!!!!!!!!!!!!!ZA SRBIJU SVE OD SRBIJE NIŠTA!!!!!!!!!!

  • Slobodanka says:

   Ne žurite sa otpriznavanjem KIM-a, u suprotnom upašćete u veliku nevolju. U tom slučaju Srbija ne bi mogla vojno da Vam pomogne iz dva osnovna razloga: 1. to bi za Srbiju bilo ponovno uvlačenje u sukob sa NATO-om, 2. zbog položaja preostalih Srba na okupiranom KIM-u to bi nam još više zagorčalo situaciju.

   • dinki says:

    Slobe,jednom si mi na moj komentar kojim sam pozivao na bojkot crnogorskog primorja odgovorila da nijesi sigurna da će to pomoći ali zahvaljujući KOVIDU poglavnik sam sebi iskopa jamu zabranom ulaska građanima Srbije i tako isprazni džepove primorcima,na taj način ih je nesvjesno natjerao da glasaju opoziciju i da izađu na izbore.Žalosno je da još oko 100 000 Srba nije izašlo na izbore i odlučili su da čekaju i da se kriju.Ne dijeli nas od slobode ni Milo znojavi ni sav NATO ni zapad nego upravo tih 100 000,tih 100 000 moramo natjerat da se demokratskim sredstvima izbore za slobodu dok je zapad i Amerika na koljenima u protivnom će u jednom momentu morati da se bore nečim strašnijim od olovke a tada čekat dušmana na kućnom pragu nema svrhe.

    • Slobodanka says:

     Zbog neodlučnosti tih 100.000 Srba koji nisu izašli na izbore pobeda je krhka, sad opozicija da bi formirala vlast zavisi od saveza sa "Crno na bijelo" od Abazovića koji kaže da Crna Gora će ostati na Evropskom putu. I da Crna Gora neće biti ni deo "velike Srbije", a ni deo "velike Albanije" i neće istupiti iz NATO-a. Bilo kad ako se neki od njegovih uslova potegne biće veoma nezgodno za novu vladu.

 6. Zaliv says:

  Crna Gora ako zeli da opere bar malo obraz za sve lose ucinjeno prema Srbiji treba da povuce priznanje Kosova i po tom pitanju neka bude neutralna. Ovako priznajuci Kosovo oni nisu neutralni i to mora da se ispravi!

  • Slobodanka says:

   "Kasno Marko na Kosovo stiže", na to bi se svelo "pranje obraza". Zbog takvog pranja obraza jedino bi pogubili glave a ništa korisno ne bi postigli. Pored okupiranog KIM-a dobili bi smo još jedan veći problem na jugu > Crna Gora uvedena u haos. Sada kako stoje stvari ta žrtva bi bila uzaludna, time Crna Gora ne bi rešila pitanje KIM-a.

 7. garo says:

  Evropski put prioritet!!! Znaci nema promjena!!!

 8. persida says:

  "Evropski put Crne Gore je, naglašava, prioritet Crne Gore." Dzabe ste krecili, tako je isto lupetao i Milo.

  • Slobodanka says:

   Ni jedna država Zapadnog Balkana nije odustala od EU puta. Zašto baš Crna Gora da u tome bude prva? Oni još nemaju ni formiranu vladu, a pobeda je sa tankom razlikom. U ovoj fazi ovakva novinarska pitanja su opasna po Crnu Goru. Ne daj Bože da je odgovorio pozitivno, EU bi se odmah umešala sa ciljem da Milo formira vladu.

  • Milan says:

   Slabo ti računaš. Ne smeju da pokleknu na sledećoj mini i da odmah rasipaju tek ostvarenu pobedu. Novu vladu i novog premijera tek treba da odabere nova Skupština Crne Gore. Tom prilikom koliko glasova bi izgubili ako bi Krivokapić pre toga zacrtao da Crna Gora neće u EU? Treba imati u vidu da deo bivše opozicije sada pobednika na ovim parlamentarnim izborima jeste pristalica evropskog puta Crne Gore.

 9. Kosovac says:

  Evropski put Crne Gore je prioritet. Zdravko Krivokapić kanda ne zna da je Evropski put alergičan na Molebane i Litije i da to nikako ne pristaje uz Evropski put i Evropske vrednosti. ……………Takođe što se tiče povlačenja priznanja Republjike, povući će on priznanje malo sutra, ako mu Dritan Abazović to dozvoli. A moralno pravo da tu ne čačka ništa, biće ona čarobna Anina i Vučićeva rečenica „U okviru sinhronizacije spoljne politike sa EU“. Znate, ako povučemo priznanje Republjike, automatski će nas izbaciti iz pristupnih pregovora „pridruživanja“, a posle toga će naša deca da crknu gladna, zbog presušivanja pristupnog Fonda za korupcijsko pridruživanje.

  • Slobodanka says:

   Milova pogrešna politika se ne može ispraviti odjednom preko noći. JAVNA TAJNA je da je Crna Gora blizu bankrotstva, njoj treba ekonomski oporavak, u takvom stanju se izbegavaju potencijalni sukobi. Zaboravio su sukobe iz 2001 godine u Makedoniji i kakav je bio konačan rezultat. Ako bi sada Crna Gora izvršila odpriznavanje Kosova* to bi bio pogrešan potez i u pogrešno vreme, gledajući za nju veoma nepovoljne sadašnje ekonomske uslove, a i vreme jer na Zapadnom Balkanu Zapad jeste sada dominantan. NATO bi takvom odlukom sigurno bio nezadovoljan. U tom slučaju šta bi sve režirali na teritoriji Crne Gore? Ne trebaju nam slike iz Podgorice kao nekad iz Sarajeva. Posle korone ili u vreme korone turizam bi gušili i takvi sukobi, znači i u budućnosti ništa od prihoda od crnogorskog turizma. Gledajući sa naše strane interes države Srbije po pitanju Kosova i Metohije kristalno je jasno da takva eventualna žrtva Crne Gore ne bi rešila to pitanje. Za razliku od nje ako bi npr. Francuska povukla priznanje Kosova* to bi itekako imalo efekta. Dok Makron vlada Francuskom taj film nećemo gledati... Dosad NATO se nije pokazao kao pouzdan oslonac kad su u pitanju sukobi izmedju članica te alijanse (Grčka-Turska, itd.). A Crnu Goru bi sa lakoćom prepustili na nemilost susednoj Albaniji koja ima malte ne 5 puta više stanovnika od Crne Gore. Dužina kopnene granice Crne Gore prema Albaniji je 172 km + 70 km direktne granice sa Kosovom* (deo od 203 km ukupne granice sa Srbijom). Pored toga obala Crne Gore od 293,5 km nalazi se blizu Albanije, a Crna Gora nema više ni ratnu flotu. OLADI ČOVEČE. Povlačenje priznanja Kosova Srbija treba da traži medju nekim drugim državama.

   • Kosovac says:

    @ Slobodanka, …..Tebe kao da je pravio Vuk Drašković. Pa naravno da će Evropska Unija i NATO da reaguju ako Crna Gora odprizna Kosovo. Kao što bi isto reagovali da Ana Brnabić nije potpisala onu deklaraciju protiv Belorusije. Znamo, ako gazda nije zadovoljan, onda sleduju sankcije, do bombardovanja. Šta sa sukobima 2001. u Makedoniji? Šta sa sukobima 2001. u Preševsko Bujanovačkom kraju? Naravno, da bi defetista Slobodanka izbegla sukobe, ona će da preda Bujanovac i Preševo satrapima Evropske Unije. Tako će i Aleksandar Vučić „da bi izbegao sukobe“ potpisati neki dejtonski sporazum sa Trampom i spasiti bar 2 sela sa Kosova i Metohije. ……………Kada je Belorusija odrekla poslušnost EU, evroatlanta joj je napravila Majdan. Tako je Belorusija „sačuvana“ pomoću okupacije. Sada bi defetista Slobodanka trebalo da savetuje Lukašenka da legne na rudu, inače će EU i NATO da reaguju. NATO je sa Lukašenkom sigurno nezadovoljan, a Belorusi će naravno zbog tog nezadovoljstva mnogo da pate. Nema ko da im objasni „Slobodankine principe“

    • Slobodanka says:

     Ima još puno država koje bi mogle da urade odpriznavanje. Mi u tome nismo zavisnici od Crne Gore, a to je izgleda tvoj problem. Kažeš "Znamo ako gazda nije zadovoljan, onda sleduju sankcije, do bombardovanja." - KAD VEĆ POMINJEŠ BOMBARDOVANJE DA TE PITAM: Je si li ti brat Crnoj Gori ili si njen satrap? DOBILI SMO PORUKU OCA TADEJA ŠTA ĆE SE DESITI U CRNOJ GORI. ZAŠTO TU PORUKU NE SHVATIMO KAO UPOZORENJE PA BAR TU NEVOLJU DA IZBEGNEMO??? Mi se nećemo značajno pomaći na bolje time što bi Crna Gora odpriznala Kosovo. Politika se ne vodi tako da jednim potezom napraviš dva loša rezultata. Budi objektivniji. Uporedi po snazi Crnu Goru sa Belorusijom. Plus Belorusija se graniči sa Rusijom i oslanja se na Rusiju. A na koga da se osloni Crna Gora? Na Srbijicu. Taman su se tamo rešili Mila, ali ovde može biti da ih čeka njegov brat sorošoidni blizanac. Crnogorci jesu prepoznatljivi po tome što su izričiti, ili su jako za ili su jako protiv. Ali sad im nije vreme za to, nego korak po korak neka popravljaju stanje.

     • Kosovac says:

      @ Slobodanka, …..Zaista, Tebe kao da je pravio Vuk Drašković.

      • Slobodanka says:

       Ne vredjaj moje roditelje. Nego uozbilji se pa pogledaj ko sve čini opoziciju u Crnoj Gori i kakvi su njihovi uslovi da bi zajedno formirali vladu. Neki od njih insisitiraju na putu Crne Gore u EU. Da bi opstao takav savez ostali deo opozicije mora da ispoštuje taj uslov. Jedina pobeda sad je odlazak DPS-a sa vlasti, a time i uzdrmavanje Djukanovića.

    • Slobodanka says:

     Nisi sretao ljude koji stvarno imaju dar vidovitosti. Otac Tadej: "Neki građani koji su navodno imali direktan susret sa ocem Tadejom kažu da im je rekao da će u Crnoj Gori u jednom trenutku početi građanski rat, a na kraju i rat sa Albancima. Jednom čoveku iz Nikšića koji je stalno išao kod starca Tadeja rekao je da ne kupuje stan u Nikšiću jer još nije pravo vreme, i da Crna Gora uskoro postaje nezavisna te da će za Srbe biti veoma teško. Ipak, opet je rekao da će Srbi na kraju, posle velikih stradanja pobediti, ali da će cena pobede biti veoma velika. Najveći udar biće na SPC u Crnoj Gori i Mitropoliju na Cetinju. Na kraju, kako je govorio starac Tadej, Crnu Goru će miriti ljudi iz Srbije, i ona će na kraju ponovo ući u sastav jedinstvene srpske države." > Ako imaš kefalo, misli kako da budu izbegnuta ta "velika stradanja" koja on pominje. Nije obavezno da se ovakva predvidjanja dogode pod uslovom da ima svesnog i mislećeg naroda. Možda je baš zato i ostavio svoje poruke. Ne idi kao ždrebe pred rudu. Milo još uvek ima snage s kojima može da povede gradjanske sukobe u Crnoj Gori. Crnogorci sad odmah toliko da rizikuju, a za čega? Da bi ojačali pregovoračku poziciju strašljivca i prevrtljivca na mestu vladara Srbije.

     • test01 says:

      aaaa znaci bojite se rata sa shiptarima? Pa to vam NE GINE zbog podanicke politike i priznavanja teroristicke drzave!!! Sami sebi jamu kopate i u nju cete upasti a Srpski KiM je uzrok svemu! Zapad pravi veliku Albaniju da bi smanjio uticaj pravoslavaca (Srba) na Balkanu a CG su namenili ulogu nove NDH, bez Srba a deo CG ce dati ALbaniji. Sada vas ucenjuju sa NATO kao oni cuvaju mir. Ljudskoj GLUPOSTI nema kraja !

      • Miraš says:

       Sada postoji jedan veoma važan momenat tehničke prirode, ali ako se on trenutno ne uvaži izborna pobeda je propala. Dritan Abazović, lider URA i koalicije "Crno na bijelo" koja ima 4 mandata predstavlja "jezičak na vagi" za formiranje nove crnogorske vlade. On izmedju ostalog danas kaže: "Crna Gora neće postati srpska Sparta, niti deo velike Albanije". Znači ako bi nova crnogorska vlada ubrzo krenula ozbiljnije ka Srbiji, propala bi ta koalicija i upravo otpali Milo dobio bi zeleno svetlo. Crna Gora nije toliko jako koliko Vi zamišljate. Ona tek treba da se preporodi.

    • Slobodanka says:

     Ne možeš da se hvataš kao utopljenik za slamku, a upravo to je tvoje očekivanje da sada Crna Gora zaustavi ranije započeti samoubilački put Srbije koji podrazumeva priznanje države Kosovo*. Ima šta treba da odrade baš i samo gradjani Srbije. Ne možemo biti gotovani i očekivati da umesto nas to odradi srpska Sparta.

   • test01 says:

    haha AKO Srbija NE MOZE da racuna na CG u kojoj zive SRBI onda tu nema daljeg razgovora. Razdvajanje Srbije i CG je uradjeno da se Srbi razbiju i da Srbija izgubi izlaz na more preko CG da bi gamad mogla lakse da je ucenjuje i ogradi. Istvoremeno se pocelo sa unistavanjem Srpske nacije u CG (koji oksimoron zar ne posto su skoro 80% Srba u CG postali neka nova nacija). Kap je prelila casu kada su udarili na SPC i pravoslavlje posto su shvatili da je to jedino sto objedinjuje sve Srbe. Manite se vi vase politike, sada mi je jasno da ste Crnogorac (ka) ! Ujedinjenje CG i Srbije je NEOPHODNO. I ovi izbori su namesteni i agresor je pristao na blagi kompromis - sjasi kurta da uzjase murta!

    • Slobodanka says:

     Razbijanje zajedničke države je uradjeno sa ciljem da SAD, NATO i EU nakon 1999 godine u sledećoj fazi lakše podrivaju Rezoluciju 1244. Tu Rezoluciju je prihvatila i potpisala i država SAD, ali takva kakva je ne odgovara im. To se vidi i iz redosleda poteza: najpre je 2006 godine Crna Gora postala nezavisna, a zatim početkom 2008 godine proglašava se nezavisnost Kosova što odmah priznaju SAD i ostale države zapada, i njima poslušne države. Medju njima je i Crna Gora. Godine 2015 Crna Gora je napravila Sporazum o demarkaciji državne granice sa Kosovom, pritom uzela je 79 km državne granice Srbije za svoje. Povodom toga iz Beograda nisu napravili prigovor. Dve godine kasnije postala je članica OTAN-ove vojne alijanse, taj ugovor je potpisan na 20 godine, a protekle su tek 3. Dakle gledajući spoljne granice kvazi državu Kosovo NATO čuva ne samo sa juga iz Albanije, nego i sa sa bokova iz Makedonije i iz Crne Gore. ... Za čega je tebi sad potrebna Crna Gora? Da li treba iz Crne Gore da dodju da prave litije u Beogradu? Da oni podižu usahlu svest malogradjanskoj drugosrbijanštini? Kostur sa kosom da se prošeta njih ne može da uzdrma. Sa ovim što su drugosrbijanci dosad odradili sigurniji su od one babe "predji smrti na unuče". Žalosno smešno bi bilo da baš natovska Crna Gora i koja iza sebe ima dijapazon "čas tamo čas namo" sad treba da odigra ulogu naše najsvetlije tačke. Za 2 godine šta ako Milo podrije ovu izabranu vlast i Crna Gora opet posrne? Postoje stvari koje smo dužni samo mi da odradimo, koje niko umesto nas ne može da uradi, niti može bolje od nas da ih uradi.

    • Kosovac says:

     @ test01, …..Kolega, i ovi CG izbori su namešteni. Nadam se da još neko to primećuje, sem nas. Genijalno, sve opcije vladanja su u igri i moguće su. Ali i ako bude tačno da je ova opozicija u CG „pobedila“, kako će ona Srbima obezbediti normalan život? U NATO? U Evropskoj Uniji? Sada su pune novine naslova „Pobeda Opozicije“. Bravo Srbi, pobedili ste, i izborili se da budete NATO hrana i Evropsko roblje. (I dozvolili su vam da vraćate kredite, kako reče onomad Miroljub Labus). ……………Da li će planirana vlada zabraniti prisustvo svoje vojske na proslavi „Oluje“ u Kninu“? Moraće da dozvoli, zato što je to uslov, kako kažu Ana Brnabić i Aleksandar Vučić, „….u okviru sinhronizacije srpske politike sa evropskom politikom“. ……………Da li će ukinuti zakon o oduzimanju srpskih hramova? Neće. Ako to pitanje stave na dnevni red, Dritan Abazović će napustiti vladu, i preći će kod Mila Đukanovića. Ne samo Dritan, biće i nekih kupljenih.

    • Slobodanka says:

     Na uništavanju srpske nacije u Crnoj Gori odavno je poradio Broz. Znate onaj vic: Ko to kaže da Broz i Jovanka nemaju dece? Primili su troje (Srbi, Hrvati i Slovenci), a izveli sedmoro. Plus čine Crnogorci, Makedonci, domaći muslimani i Jugosloveni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *