КРИВОКАПИЋЕВО ОТВОРЕНО ПИСМО НАРОДУ ЦРНЕ ГОРЕ

KRIVOKAPIĆEVO OTVORENO PISMO NARODU CRNE GORE

6 aprila 2021

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić poručio je da nikada nije bio izdajnik i da to nikada neće biti, navodeći da nije predložio da se ministar pravde Vladimir Leposavić razreši samo zbog izjave u vezi sa Srebrenicom.

Pismo Krivokapića, upućeno narodu Crne Gore, prenosimo u celosti:

„Poštovani narode,

U prethodnom periodu, zajedno sa svima vama, borio sam se za svetinje naših predaka, za svetinju naših duša, za ono najsvetije i arhetipsko u nama što su probali bezočno da nam otmu.

Nosio sam, skupa sa svima vama, borbu svog roda, i ponosno ali ne bez zazora stao na čelo onoga što sam branio, a vi odbranili na ulicama i na biralištima. Zajedno sa vama povukao sam poslednju liniju odbrane i dopustio da kroz mene odjekne vaš glas otpora.

Dragi saborci, braćo i sestre,

Molim vas da razumete da borba za dostojanstven život nije gotova, nego da je preneta na prljavi teren politike, u kojem se podrazumevaju neki kompromisi koji ne moraju uvek biti jasno uočljivi časnom i poštenom svetu, koji je u ovu borbu krenuo zajedno sa mnom.

Njegoš nam je ostavio besmrtne stihove: ‘Ko na brdu ak’ i malo stoji, više vidi no onaj pod brdom’. Meni je Gospod dao iskušenje da stojim na brdu i da vidim malo dalje od većine građana naše gorde i ponosne Crne Gore. I zato vas iskreno molim da mi verujete da ću do posljednjeg svog daha biti i jesam vaš saborac, ali da danas, kao čovek na odgovornoj i važnoj državnoj funkciji, moram da uzimam više različitih faktora u obzir pre donošenja svake odluke.

Nakon 30. avgusta poneo sam krst mog naroda koji je bio otpisan od strane različitih centara moći, što inostranih, što domaćih. Naroda koji se vratio nakon dugog sna i pokazao da ne namerava da povije kičmu i dopusti da ga zauvek odnesu kovitlaci istorije. Draga braćo i sestre, ja taj krst nosim i danas.

Da bismo krenuli dalje, u ime koalicija pobednica avgustovskih izbora, potpisali smo Sporazum, po kom – zbog raznorodnosti koalicija – nećemo dirati strateški kurs zemlje. Dogovorili smo se da se nećemo deliti u pitanjima koja su DPS-u služila kao poluge preko kojih nas je politički nadgornjavao, delio i držao u pokornosti. Potpisali smo Sporazum da bismo Crnu Goru zajedno oslobodili od međusobnog nerazumevanja, da bismo pomirili oca sa sinom, brata sa sestrom, komšiju sa komšijom. Potpisali smo Sporazum da bismo pobedili i demontirali režim koji nas je 30 godina držao kao taoce svoje nakaradne politike. Potpisali smo Sporazum da bismo pobedili.

Sporazum koji je potpisan nije i ne može biti svima po meri, ali jeste jedini način da se pomenuti proces otpočne. A on neće biti brz i lagan, niti će prolaziti bez otpora. To je izazov koji su morali da prihvate svi ministri iz kabineta na čijem sam čelu, uz jasnu svest da svako soliranje na osetljivim pitanjima i temama može doneti štetu našem zajedničkom putu ka cilju kojem svi težimo.

Nakon što sam juče javno istupio, rekao ono što mi je na srcu, jer samo tako mogu pričati sa svojim narodom, nakon što sam javno ukorio ministra Vladimira Leposavića, deo vas me je optužio za izdaju.

Pošteni, divni i časni narode Crne Gore, ja imam hiljadu mana, ali izdajnik nikad nisam bio niti ću biti. Neću izdati ni zemlju koju vodim, ni sve ljude koji su u meni videli nadu da Crna Gora može vaskrsnuti i zasijati gordim sjajom kakvim je sijala vekovima.
Nisam predložio da se ministar Leposavić razreši samo zbog izjave u vezi sa Srebrenicom. On, ali i svi ministri ove Vlade, moraju dobro znati da lične stavove podrede opstanku Vlade. Ovaj težak izazov podrazumeva da nemamo luksuz iznošenja ličnih stavova ako su u suprotnosti sa Sporazumom koji smo ulaskom u Vladu prihvatili. Ministar Leposavić, kojeg smatram pametnim čovekom, sebi je dopustio taj luksuz.

Jučerašnju odluku sam doneo teška srca, ali sam je doneo da bih vas sačuvao, a ne da bih vas izdao. To možda ne razumete danas, ali ćete jednog dana, siguran sam, razumeti u kakvom položaju smo se nalazili u ovom istorijskom trenutku. A taj položaj je takav da poništava bitnost svakog pojedinca pred strateškim ciljem razvlašćivanja DPS-a, što neminovno podrazumeva ako ne saglasnost, a onda bar razumevanje jednog dela međunarodne zajednice. To nije sluganstvo – nikada nisam služio nikome do Bogu – već realnost koja neće nestati ako mi na nju zatvorimo oči.

Ako želimo da uspemo u ovom teškom procesu ne smemo igrati igru koju nam nameće DPS, a oni pitanje Srebrenice ne forsiraju zbog ljubavi prema našim bošnjačkim sugrađanima, već zbog kriminala koji očajnički žele da sačuvaju igrajući na kartu naših podela. Ne smemo da se pecamo na njihove udice zla.
Nisam igrač ničije politike, već čovek koji ulazak u politiku vidi kao teško iskušenje i krst koji je morao da ponese zarad opstanka njegove države, naroda i crkve. Nikada u svom životu nisam više trpeo, nikada u svom životu nisam više ćutao, ali nikada nisam bio sigurniji da to trpljenje i ćutanje imaju dubok smisao i razlog.

Znajte da put kojim se ova Vlada kreće neminovno nosi donošenje odluka koje neće biti lake. Zato mi je potrebna vaša vera. Vaša vera u našu pobedu je zalog pobede protiv DPS-a. Ako uspeju da nam poseju klicu sumnje, da nas međusobno zavade, biće to zalog našeg poraza.

Uz čvrsto obećanje da neću odustati od sna koji smo se usudili da sanjamo sada kad nam je nadomak ruke, na kraju vas još jednom molim za razumevanje, trpeljivost i toleranciju za naš položaj.

A ja sam vaš koliko sam bio prvog dana i koliko ću biti doveka.

Vaš Zdravko Krivokapić“

KOMENTARI12 komentara

 1. branicevac says:

  Prdno si ti u cabar!Opet ce litije!Ti si Kurta,Milo je Murta!

 2. Kosovac says:

  Ala laže ovaj mali Vuk Drašković.

  • jovan says:

   Vuk je deklarisan izdajnik! Krivokapic mi vise lici na Kostunicu (a tako je i dasao na vlast), a to znaci da je privatno velikosrbin, a kao predsednik/premijer radi sve po nalogu nato okupatora, sve protiv srpskog naroda!!! To opravdava Njegosevom "da on na brdo vidi bolje od onog pod brdom", a to su nam govorili "nasi" Djindjic, Kostunica i ostale DOSmanlije, kao oni nisu tu da rade po volji srpskog naroda vec da donose teske odluke (citaj: rade po naredjenju Nemaca, Engleza i Amerikanaca, preko Francuza koji su tu da "prijateljski" prenose poruke Nato)! Deja vu.

 3. 1389 says:

  Priznanje lažnog Kosova i Srebrenica sa Ruskim sankcijama će te koštati isto ka Mila Đukanovića...

 4. Rista says:

  Hehe...dok ste se šepurili sa nekim barjacima i započeli da slavite "žestoku pobedu" ovčica i Krvokapića, lepo sam vam rekao da je taj čovek lako potkupljiv i da će uskoro be da igra kako Milo svira. Ma nije mi trebalo ni pola njegove izjave posle pobede da to shvatim. Mada milo ne svira, nego zveči. E, tako i ovaj mračni tip zveči sa umiljatim tekstom punim podvala i nameštaljki koje mu sastavili bre pametniji ljudi od njega i kitili ga ko katoličku jelku pažljivo i šareno. Ja očekivao da će bar pošteno reći "VI STE GLUPAVI, mili moj narode" ali nije. Ostavio u tekstu između reči. Neću da tražim moj komentar oma nakon vaše pobede i prvih izjava ovog tipa. Nađite ga sami. I nemo lutate kad vam sledeći put napišem nešto što vas boli. Slušajte ponekad, bre. Mi smo skoro po prirodi Svetosavci, a u zadnje vreme to Amerika promenila i deo Srba prešao u Sleposavce. Eto gi bre Krvokapić na čelu te američke nato sekte u koji će učlaniti bar pola sledbenika. Evo da vam oma napišem eventualni razvoj događaja. Krvokapić će ovog puta pocepati sve te skupine koje su ga dovele na vlast. Ako se slučajno dogodi da litije opet krenu, imaće pravo da se naljuti jer ga niste sledili iako vas zamolio ko konje. I onda ćete tek videti ko je Krvokapić . Pošto sam ja litije šamaro od početka kao i nekad Obradovića kada je čistio iza pedera pa uspeo da se uvali u Skupštinu, i sada vam kažem. Litijama samo gubite, lepi moji. Videćete da ćete ovog puta izgubiti skroz. Do sada ste malo pobedili ali jalovo a od sada ni toliko. Litije su bre za oko crkve a ne za revoluciju. Aj zapišite šta sam reko i napiso pa kad vidite mečku da se uz dud penje, ni slučajno je ne povucite zarep, ali setite se... U par reči - Srbi, ne trošite bez veze svoju iznurenost na litije. Samo ćete izroditi ponovo jednog Krvokapića.

  • Kosovac says:

   @ Rista, …..Precenio si svoju sposobnost zapažanja. Sto posto nas komentatora je o Krivokapiću govorilo slično kao ti. ………………..Ovo što je nazvano „litije“ nije crkvena stvar. Litijama je nazvan masovni protest u Crnoj Gori, kao politički metod borbe protiv namere satanističke vlade CG da pokrade srpske pravoslavne svetinje. I one su bile vrlo uspešne, nemoj da se proseravaš da one iznuruju narod. U ovim „litijama“ su naravno učestvovala i sveštena lica, s pravom, zato što se radilo o njenoj verskoj i materijalnoj imovini. Ove litije su svojom masovnošću pokazale da Srba još ima u Crnoj Gori, i to pravih i boljih od mnogih Beogradskih i Srba Šumadinskih autonomaša. Bilo mi je zadovoljstvo gledati one mlade ljude u Podgorici koji su masovno iskazali svoje pravoslavno opredeljenje. Sve je to bilo na jed i zaprepašćenje Sorošoidne Evropske Unije koja se zanela željom da će u okupiranim zemljama pravoslavlje brzo ukinuti. ………………..Nadam se da Srbi iz Crne Gore neće slediti tvoj defetizam.

 5. VRSK says:

  Čovek je u pravu 100% samo zatucani primitivci to ne razumeju. Nije on premijer vlade u kojoj ima apsolutnu većinu već vlade gde mu od jednog šiptara sve zavisi ili od onog travestita Bečića. Napadati Krivokapića je nehumano. Šta on može ? Da raspusti vladu ili raspiše nove izbore na kojima gubi 100%??? Da se vrati DPS??? Zbog jednog blesavog ministra nezrelog a na simpatije Mandića i ostalih pirata iz titograda.

 6. Gagi says:

  Nove litije nece biti uspesne iz prostog razloga,nema vise velikog autoriteta koji bi ove nove mogao da omasovi. Dusa naseg naroda - Crkva je slaba i u principu gleda svoja posla, ta nasa "dusa" otaljava narodne potrebe i nema ideolosku predvodnicku ulogu. Siroka je tema zbog cega je sve to tako. Za razliku od naseg nacionalnog "duha" koji je rezervisan, katolicki je agresivan i upotrebljava sve raspolozive "alate" za svoj uspeh. Katolici su u velikoj prednosti, svakodnevno imaju nove pristalice jer zagovaraju "zivot dostojan coveka". Naravno da je to laz i podmukla prevara, taj udoban zivot ostvaruju vestacki, stampanjem nove zivotne vrednosti, ta nova vrednost nije zasnovana na znoju i zalaganju vec na prevari. Narod se veoma lako "lepi" na laksi zivot, nije tu neki problem ako se odreknu nekih "zastarelih" zivotnih principa, danas je neko novo vreme i vaze druga pravila. Nije problem da se danas odreknemo slavne proslosti i tolikog stradanja nasih predaka da bi imali Versacijeve gace. NEKO je opasno zakazao, danas nas narod drema pod dubokom materijalnom hipnozom, doduse, mi smo svojevoljno pristali da budemo hipnotisani. Najpokvareniji iz naseg roda koji vladaju nad nama su prihvatili samo JEDNO ucenje iz tradicije ovog naroda, to je, da okrenemo drugi obraz dok nas samaraju i nadmocno zive bez ikakvih pozitivnih i vidljivih rezultata po ovaj narod.

 7. Veliki brat says:

  Sve je bilo bolje u srednjem vijeku kada su Crnom Gorom upravljali Dukljani i Hrvati.

 8. Rista says:

  Gagi, hvala ti do neba na mudrim rečima. Baš kad je trebalo i kako je trebalo. Gospon Kosovac i onaj drugi ispod. Ja vi lepo kažem da me slušate i ne razbacujete Srpsku iznurenost uzaludnim radnjama. Litije su bile i u Beogradu i te BGD litije su izvor ovih u Crnoj Gori. U Beogradu su završile katastrofalno komedijski a u Crnoj Gori su proizvele Milovo srpsko antitelo Krivokapića. I vi to ne vidite? Pa nema slobode bez mrtvih, gospodo i zato je lako biti pametan kao ja, ali je teško prihvatljivo svima onima koji bi da šetaju dupeta bez posledica. Jel može jasnije biti rečeno? A to za "jadnog i nemoćnog" Krvokapića, aj be ljudi ne benavte. Pa on je znao ili bar se borio, da postane precednik ili u najmanju ruku visoka ličnost jedne NATO kvazi države koja je usput priznala i Kosovo državu na svojoj, srpskoj teritoriji. I države koja ima NATO Američki stav prema Rusiji i...tako to. Jel vi čuste od njega da će Tamnu Goru izvući iz NATOa ili da će obnoviti vekovne prijateljske i bratske odnose sa Rusijom, ili da će povući priznanje Kosova ili da baš i upravo radi na tome? Imal toga u njegovom urednom sranju po narodu? Jel to bio program na čijim krilima je Krvokapić postao vrhovni u jednoj lutkarskoj Milovoj i NATO vladi? Lepo vam kažem, slušajte me "ali/ iliti/samo" ne slušate. Krivokapić je jedva dočekao da se ugnezdi i saće se bori da ostane na "visokom" položaju i masturbira po svojoj pastvi. Sve će se više ulizivati NATOu i uskoro imate Mila II, iliti Mila Drugog. Ma nema tu nikakve borbe za slobodu ako puška ne pukne. Aj be ne zanosite se mokrim snovima. Sad bi vi da još i podržite klovna? Pa alal vam. Alal vam na shvatanju. A za vašu utehu, da je stao ispred naroda i vikao Ja ću izvući Crnu Goru iz natoa, ja ću povući priznanje Kosova, bio bi "skrajnut" ili čak i otstreljen. Sloboda se ne dobija galamom iz grla. Zato be izgubljeni moji Srbi, prihvatite istinu da vam nema slobode ponovo bez mrtvijeh ajduka. U međuvremenu, Srbijom će carovati slovenačke, hrvatske i albanske kompanije, Krivokapići, Vulini, Islužene prostitutke u Crnom, pomalo ruske, južnokorejske i kineske kompanije i pevaćete klečeći herojske narodne pesmice nacističkog naroda južne koreje, pušiti hrvatima cigare, piti posranu nato grčku mastiku, jesti turski paradajz za svinjsku upotrebu, jesti otpadno nemačko meso i sanjati...Zaželeće se Zemlja Srbija Srpskijeh fabrika, al fabrika biti neće...Za sada Srbi nisu na tom nivou, još nisu u stanju da shvate, još uvek ne osećaju tragediju u svim srpskim kućama i još uvek nemaju ni začetke borbe za oslobođenje. Još uvek većina Srba kupuje pilule za smirenje na morima sveta...da komšije budu ljubomorne kako su oni bogati i kako su se slikali u turskom motelu ili hrvatskom klozetu "uz talase mora". To se stvara vekovima ako si tako mali i slab kao Srbija. Ali deo tog stvaranja uslova za otpor, NIJE Krvokapić. E sad kada taj pametni tamnogorac počne das okreće protiv svoga naroda, baš za inat ću vas potsećati na sve što sam vam unapred rekao. Pogledajte šta su mu sastavili da izjavi? Pa ni pas smaslom ne bi to progutao, ali narod nije ker i očigledno ima vas koji su to progutali i još kažu "Jadan, pa NIJE u stanju..." Kosovac, daj uozbilji se malo. Šta te to tako "simptomatično" defetistički strefilo? Da nemaš simptome NATO Gebels zaraze? Kanda te nešto lomi u zadnji kraj. Čak si totalno pogrešno upotrebio defetizam lomeći ga na meni, ne shvatajući da si se uvalio baš u taj septički proizvod. Tvoji stavovi su defetistički, lepi moj. Stavovi Krvokapića su defetistički...Ima vas, nije da vas nema. Kud si zamlatio, Kosovac? Tzv antikomunizam nije antikomunizam. Komunizma nije nigde još bilo pa tako ne može biti ni antikomunizma. Bila samo uvaljena imitacija komunizma sa isto tako CIJA uvaljenim antikomunizmom. I u SSSRu i u Kini i u Jugoslaviji i u Venecueli. Komunizam po definiciji, može da se stvori samo u bogatoj, visoko razvijenoj i organizovanoj državi. A takvih država nikad nije bilo i neće ni biti. Ono protiv čega se Zapad borio, gotovo slepo ideološki, nije nikad ni postojalo, ali je Zapad pronašao vetrenjaču i zamlaćivao svoj narod skoro ceo jedan vek. Uspešno.

 9. miljko says:

  Krst koji nosiš i iskušenje koje je pred tobom ne ide u skladu sa pravoslavljem i Svetosavskim Srpskimm narodom. Trebalobi da staviš prst na čelo i sebe dobro da preispitaš kuda ideš i gde ćeš stiće. Dodvoravanjem satani pridružio si se Milu!!!

 10. Beli Orao says:

  I ovaj ima konjsku glavu ko Đukan !!! A to znači nastavlja istu politiku ko i predhodnik!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *