КРИВОКАПИЋЕВО ОТВОРЕНО ПИСМО НАРОДУ ЦРНЕ ГОРЕ

КРИВОКАПИЋЕВО ОТВОРЕНО ПИСМО НАРОДУ ЦРНЕ ГОРЕ

6 априла 2021

Црногорски премијер Здравко Кривокапић поручио је да никада није био издајник и да то никада неће бити, наводећи да није предложио да се министар правде Владимир Лепосавић разреши само због изјаве у вези са Сребреницом.

Писмо Кривокапића, упућено народу Црне Горе, преносимо у целости:

„Поштовани народе,

У претходном периоду, заједно са свима вама, борио сам се за светиње наших предака, за светињу наших душа, за оно најсветије и архетипско у нама што су пробали безочно да нам отму.

Носио сам, скупа са свима вама, борбу свог рода, и поносно али не без зазора стао на чело онога што сам бранио, а ви одбранили на улицама и на биралиштима. Заједно са вама повукао сам последњу линију одбране и допустио да кроз мене одјекне ваш глас отпора.

Драги саборци, браћо и сестре,

Молим вас да разумете да борба за достојанствен живот није готова, него да је пренета на прљави терен политике, у којем се подразумевају неки компромиси који не морају увек бити јасно уочљиви часном и поштеном свету, који је у ову борбу кренуо заједно са мном.

Његош нам је оставио бесмртне стихове: ‘Ко на брду ак’ и мало стоји, више види но онај под брдом’. Мени је Господ дао искушење да стојим на брду и да видим мало даље од већине грађана наше горде и поносне Црне Горе. И зато вас искрено молим да ми верујете да ћу до посљедњег свог даха бити и јесам ваш саборац, али да данас, као човек на одговорној и важној државној функцији, морам да узимам више различитих фактора у обзир пре доношења сваке одлуке.

Након 30. августа понео сам крст мог народа који је био отписан од стране различитих центара моћи, што иностраних, што домаћих. Народа који се вратио након дугог сна и показао да не намерава да повије кичму и допусти да га заувек однесу ковитлаци историје. Драга браћо и сестре, ја тај крст носим и данас.

Да бисмо кренули даље, у име коалиција победница августовских избора, потписали смо Споразум, по ком – због разнородности коалиција – нећемо дирати стратешки курс земље. Договорили смо се да се нећемо делити у питањима која су ДПС-у служила као полуге преко којих нас је политички надгорњавао, делио и држао у покорности. Потписали смо Споразум да бисмо Црну Гору заједно ослободили од међусобног неразумевања, да бисмо помирили оца са сином, брата са сестром, комшију са комшијом. Потписали смо Споразум да бисмо победили и демонтирали режим који нас је 30 година држао као таоце своје накарадне политике. Потписали смо Споразум да бисмо победили.

Споразум који је потписан није и не може бити свима по мери, али јесте једини начин да се поменути процес отпочне. А он неће бити брз и лаган, нити ће пролазити без отпора. То је изазов који су морали да прихвате сви министри из кабинета на чијем сам челу, уз јасну свест да свако солирање на осетљивим питањима и темама може донети штету нашем заједничком путу ка циљу којем сви тежимо.

Након што сам јуче јавно иступио, рекао оно што ми је на срцу, јер само тако могу причати са својим народом, након што сам јавно укорио министра Владимира Лепосавића, део вас ме је оптужио за издају.

Поштени, дивни и часни народе Црне Горе, ја имам хиљаду мана, али издајник никад нисам био нити ћу бити. Нећу издати ни земљу коју водим, ни све људе који су у мени видели наду да Црна Гора може васкрснути и засијати гордим сјајом каквим је сијала вековима.
Нисам предложио да се министар Лепосавић разреши само због изјаве у вези са Сребреницом. Он, али и сви министри ове Владе, морају добро знати да личне ставове подреде опстанку Владе. Овај тежак изазов подразумева да немамо луксуз изношења личних ставова ако су у супротности са Споразумом који смо уласком у Владу прихватили. Министар Лепосавић, којег сматрам паметним човеком, себи је допустио тај луксуз.

Јучерашњу одлуку сам донео тешка срца, али сам је донео да бих вас сачувао, а не да бих вас издао. То можда не разумете данас, али ћете једног дана, сигуран сам, разумети у каквом положају смо се налазили у овом историјском тренутку. А тај положај је такав да поништава битност сваког појединца пред стратешким циљем развлашћивања ДПС-а, што неминовно подразумева ако не сагласност, а онда бар разумевање једног дела међународне заједнице. То није слуганство – никада нисам служио никоме до Богу – већ реалност која неће нестати ако ми на њу затворимо очи.

Ако желимо да успемо у овом тешком процесу не смемо играти игру коју нам намеће ДПС, а они питање Сребренице не форсирају због љубави према нашим бошњачким суграђанима, већ због криминала који очајнички желе да сачувају играјући на карту наших подела. Не смемо да се пецамо на њихове удице зла.
Нисам играч ничије политике, већ човек који улазак у политику види као тешко искушење и крст који је морао да понесе зарад опстанка његове државе, народа и цркве. Никада у свом животу нисам више трпео, никада у свом животу нисам више ћутао, али никада нисам био сигурнији да то трпљење и ћутање имају дубок смисао и разлог.

Знајте да пут којим се ова Влада креће неминовно носи доношење одлука које неће бити лаке. Зато ми је потребна ваша вера. Ваша вера у нашу победу је залог победе против ДПС-а. Ако успеју да нам посеју клицу сумње, да нас међусобно заваде, биће то залог нашег пораза.

Уз чврсто обећање да нећу одустати од сна који смо се усудили да сањамо сада кад нам је надомак руке, на крају вас још једном молим за разумевање, трпељивост и толеранцију за наш положај.

А ја сам ваш колико сам био првог дана и колико ћу бити довека.

Ваш Здравко Кривокапић“

KOMENTARI12 коментара

 1. branicevac says:

  Prdno si ti u cabar!Opet ce litije!Ti si Kurta,Milo je Murta!

 2. Косовац says:

  Ала лаже овај мали Вук Драшковић.

  • jovan says:

   Vuk je deklarisan izdajnik! Krivokapic mi vise lici na Kostunicu (a tako je i dasao na vlast), a to znaci da je privatno velikosrbin, a kao predsednik/premijer radi sve po nalogu nato okupatora, sve protiv srpskog naroda!!! To opravdava Njegosevom "da on na brdo vidi bolje od onog pod brdom", a to su nam govorili "nasi" Djindjic, Kostunica i ostale DOSmanlije, kao oni nisu tu da rade po volji srpskog naroda vec da donose teske odluke (citaj: rade po naredjenju Nemaca, Engleza i Amerikanaca, preko Francuza koji su tu da "prijateljski" prenose poruke Nato)! Deja vu.

 3. 1389 says:

  Priznanje lažnog Kosova i Srebrenica sa Ruskim sankcijama će te koštati isto ka Mila Đukanovića...

 4. Риста says:

  Хехе...док сте се шепурили са неким барјацима и започели да славите "жестоку победу" овчица и Крвокапића, лепо сам вам рекао да је тај човек лако поткупљив и да ће ускоро бе да игра како Мило свира. Ма није ми требало ни пола његове изјаве после победе да то схватим. Мада мило не свира, него звечи. Е, тако и овај мрачни тип звечи са умиљатим текстом пуним подвала и намештаљки које му саставили бре паметнији људи од њега и китили га ко католичку јелку пажљиво и шарено. Ја очекивао да ће бар поштено рећи "ВИ СТЕ ГЛУПАВИ, мили мој народе" али није. Оставио у тексту између речи. Нећу да тражим мој коментар ома након ваше победе и првих изјава овог типа. Нађите га сами. И немо лутате кад вам следећи пут напишем нешто што вас боли. Слушајте понекад, бре. Ми смо скоро по природи Светосавци, а у задње време то Америка променила и део Срба прешао у Слепосавце. Ето ги бре Крвокапић на челу те америчке нато секте у који ће учланити бар пола следбеника. Ево да вам ома напишем евентуални развој догађаја. Крвокапић ће овог пута поцепати све те скупине које су га довеле на власт. Ако се случајно догоди да литије опет крену, имаће право да се наљути јер га нисте следили иако вас замолио ко коње. И онда ћете тек видети ко је Крвокапић . Пошто сам ја литије шамаро од почетка као и некад Обрадовића када је чистио иза педера па успео да се ували у Скупштину, и сада вам кажем. Литијама само губите, лепи моји. Видећете да ћете овог пута изгубити скроз. До сада сте мало победили али јалово а од сада ни толико. Литије су бре за око цркве а не за револуцију. Ај запишите шта сам реко и написо па кад видите мечку да се уз дуд пење, ни случајно је не повуците зареп, али сетите се... У пар речи - Срби, не трошите без везе своју изнуреност на литије. Само ћете изродити поново једног Крвокапића.

  • Косовац says:

   @ Риста, …..Преценио си своју способност запажања. Сто посто нас коментатора је о Кривокапићу говорило слично као ти. ………………..Ово што је названо „литије“ није црквена ствар. Литијама је назван масовни протест у Црној Гори, као политички метод борбе против намере сатанистичке владе ЦГ да покраде српске православне светиње. И оне су биле врло успешне, немој да се просераваш да оне изнурују народ. У овим „литијама“ су наравно учествовала и свештена лица, с правом, зато што се радило о њеној верској и материјалној имовини. Ове литије су својом масовношћу показале да Срба још има у Црној Гори, и то правих и бољих од многих Београдских и Срба Шумадинских аутономаша. Било ми је задовољство гледати оне младе људе у Подгорици који су масовно исказали своје православно опредељење. Све је то било на јед и запрепашћење Сорошоидне Европске Уније која се занела жељом да ће у окупираним земљама православље брзо укинути. ………………..Надам се да Срби из Црне Горе неће следити твој дефетизам.

 5. VRSK says:

  Čovek je u pravu 100% samo zatucani primitivci to ne razumeju. Nije on premijer vlade u kojoj ima apsolutnu većinu već vlade gde mu od jednog šiptara sve zavisi ili od onog travestita Bečića. Napadati Krivokapića je nehumano. Šta on može ? Da raspusti vladu ili raspiše nove izbore na kojima gubi 100%??? Da se vrati DPS??? Zbog jednog blesavog ministra nezrelog a na simpatije Mandića i ostalih pirata iz titograda.

 6. Gagi says:

  Nove litije nece biti uspesne iz prostog razloga,nema vise velikog autoriteta koji bi ove nove mogao da omasovi. Dusa naseg naroda - Crkva je slaba i u principu gleda svoja posla, ta nasa "dusa" otaljava narodne potrebe i nema ideolosku predvodnicku ulogu. Siroka je tema zbog cega je sve to tako. Za razliku od naseg nacionalnog "duha" koji je rezervisan, katolicki je agresivan i upotrebljava sve raspolozive "alate" za svoj uspeh. Katolici su u velikoj prednosti, svakodnevno imaju nove pristalice jer zagovaraju "zivot dostojan coveka". Naravno da je to laz i podmukla prevara, taj udoban zivot ostvaruju vestacki, stampanjem nove zivotne vrednosti, ta nova vrednost nije zasnovana na znoju i zalaganju vec na prevari. Narod se veoma lako "lepi" na laksi zivot, nije tu neki problem ako se odreknu nekih "zastarelih" zivotnih principa, danas je neko novo vreme i vaze druga pravila. Nije problem da se danas odreknemo slavne proslosti i tolikog stradanja nasih predaka da bi imali Versacijeve gace. NEKO je opasno zakazao, danas nas narod drema pod dubokom materijalnom hipnozom, doduse, mi smo svojevoljno pristali da budemo hipnotisani. Najpokvareniji iz naseg roda koji vladaju nad nama su prihvatili samo JEDNO ucenje iz tradicije ovog naroda, to je, da okrenemo drugi obraz dok nas samaraju i nadmocno zive bez ikakvih pozitivnih i vidljivih rezultata po ovaj narod.

 7. Veliki brat says:

  Sve je bilo bolje u srednjem vijeku kada su Crnom Gorom upravljali Dukljani i Hrvati.

 8. Риста says:

  Гаги, хвала ти до неба на мудрим речима. Баш кад је требало и како је требало. Госпон Косовац и онај други испод. Ја ви лепо кажем да ме слушате и не разбацујете Српску изнуреност узалудним радњама. Литије су биле и у Београду и те БГД литије су извор ових у Црној Гори. У Београду су завршиле катастрофално комедијски а у Црној Гори су произвеле Милово српско антитело Кривокапића. И ви то не видите? Па нема слободе без мртвих, господо и зато је лако бити паметан као ја, али је тешко прихватљиво свима онима који би да шетају дупета без последица. Јел може јасније бити речено? А то за "јадног и немоћног" Крвокапића, ај бе људи не бенавте. Па он је знао или бар се борио, да постане прецедник или у најмању руку висока личност једне НАТО квази државе која је успут признала и Косово државу на својој, српској територији. И државе која има НАТО Амерички став према Русији и...тако то. Јел ви чусте од њега да ће Тамну Гору извући из НАТОа или да ће обновити вековне пријатељске и братске односе са Русијом, или да ће повући признање Косова или да баш и управо ради на томе? Имал тога у његовом уредном срању по народу? Јел то био програм на чијим крилима је Крвокапић постао врховни у једној луткарској Миловој и НАТО влади? Лепо вам кажем, слушајте ме "али/ илити/само" не слушате. Кривокапић је једва дочекао да се угнезди и саће се бори да остане на "високом" положају и мастурбира по својој пастви. Све ће се више улизивати НАТОу и ускоро имате Мила II, илити Мила Другог. Ма нема ту никакве борбе за слободу ако пушка не пукне. Ај бе не заносите се мокрим сновима. Сад би ви да још и подржите кловна? Па алал вам. Алал вам на схватању. А за вашу утеху, да је стао испред народа и викао Ја ћу извући Црну Гору из натоа, ја ћу повући признање Косова, био би "скрајнут" или чак и отстрељен. Слобода се не добија галамом из грла. Зато бе изгубљени моји Срби, прихватите истину да вам нема слободе поново без мртвијех ајдука. У међувремену, Србијом ће царовати словеначке, хрватске и албанске компаније, Кривокапићи, Вулини, Ислужене проститутке у Црном, помало руске, јужнокорејске и кинеске компаније и певаћете клечећи херојске народне песмице нацистичког народа јужне кореје, пушити хрватима цигаре, пити посрану нато грчку мастику, јести турски парадајз за свињску употребу, јести отпадно немачко месо и сањати...Зажелеће се Земља Србија Српскијех фабрика, ал фабрика бити неће...За сада Срби нису на том нивоу, још нису у стању да схвате, још увек не осећају трагедију у свим српским кућама и још увек немају ни зачетке борбе за ослобођење. Још увек већина Срба купује пилуле за смирење на морима света...да комшије буду љубоморне како су они богати и како су се сликали у турском мотелу или хрватском клозету "уз таласе мора". То се ствара вековима ако си тако мали и слаб као Србија. Али део тог стварања услова за отпор, НИЈЕ Крвокапић. Е сад када тај паметни тамногорац почне дас окреће против свога народа, баш за инат ћу вас потсећати на све што сам вам унапред рекао. Погледајте шта су му саставили да изјави? Па ни пас смаслом не би то прогутао, али народ није кер и очигледно има вас који су то прогутали и још кажу "Јадан, па НИЈЕ у стању..." Косовац, дај уозбиљи се мало. Шта те то тако "симптоматично" дефетистички стрефило? Да немаш симптоме НАТО Гебелс заразе? Канда те нешто ломи у задњи крај. Чак си тотално погрешно употребио дефетизам ломећи га на мени, не схватајући да си се увалио баш у тај септички производ. Твоји ставови су дефетистички, лепи мој. Ставови Крвокапића су дефетистички...Има вас, није да вас нема. Куд си замлатио, Косовац? Тзв антикомунизам није антикомунизам. Комунизма није нигде још било па тако не може бити ни антикомунизма. Била само уваљена имитација комунизма са исто тако ЦИЈА уваљеним антикомунизмом. И у СССРу и у Кини и у Југославији и у Венецуели. Комунизам по дефиницији, може да се створи само у богатој, високо развијеној и организованој држави. А таквих држава никад није било и неће ни бити. Оно против чега се Запад борио, готово слепо идеолошки, није никад ни постојало, али је Запад пронашао ветрењачу и замлаћивао свој народ скоро цео један век. Успешно.

 9. miljko says:

  Krst koji nosiš i iskušenje koje je pred tobom ne ide u skladu sa pravoslavljem i Svetosavskim Srpskimm narodom. Trebalobi da staviš prst na čelo i sebe dobro da preispitaš kuda ideš i gde ćeš stiće. Dodvoravanjem satani pridružio si se Milu!!!

 10. Beli Orao says:

  И овај има коњску главу ко Ђукан !!! А то значи наставља исту политику ко и предходник!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u