KRIZA: „Rojters“ otpušta 4.500 radnika

KRIZA: „Rojters“ otpušta 4.500 radnika

29 oktobra 2013

thomson-reuters-620x400Grupacija za globalne finansijske informacije „Tomson Rojters“ saopštila je danas da će smanjiti broj zaposlenih u finansijskom odeljenju za oko 4.500 do kraja 2014. godine, posle objavljaivanja izveštaja o padu profita.

Kompanija je ranije najavila smanjenje broja zaposlenih za 2.500 do kraja 2013. godine, a novi rezovi su dublji od očekivanih.

Kompanija u čijem sastavu posluje novinska agencija Rojters prolazi kroz proces restrukturisanja, koji najviše pogađa servis za finansijske informacije koje se dostavljaju trgovcima i ostalim tržišnim profesionalcima, preneo je AFP.

Kompanija je saopštila da joj je neto profit u trećem kvartalu opao za 39 odsto u poređenju sa istim periodom pre godinu dana, na 271 miliona dolara. Ukupni prihodi umanjeni su za tri odsto, na 3,1 milijardi dolara.

Direktor „Tomson Rojtersa“ Džejms Smit izjavio je da je kompanija u „pozitivnom zamahu“ i napomenuo da finansijsko odeljenje ostvaruje neto rast prvi put od drugog kvartala 2011. godine.

„Tomson Rojters“ je multinacionalna medijska i informaciona firma sa sedištem u Njujorku. Nastala je 2008. godine, kada je „Korporacija Tomson“ kupila britansku agenciju Rojters.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *