КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕО ОДЛУКУ: Ево које мере попуштају и шта ће бити са карантином!

KRIZNI ŠTAB DONEO ODLUKU: Evo koje mere popuštaju i šta će biti sa karantinom!

28 avgusta 2020

(foto: Telegraf.rs)

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku da neće biti uveden karantin niti obavezan negativan PCR test za naše državljane koji se vraćaju sa odmora iz Hrvatske i Crne Gore, ali je usvojio preporuku da đaci od povratka iz inostranstva u Srbiju 10 dana pohađaju nastavu onlajn.

Dakle, deo koji se tiče dece koja se vraćaju iz inostranstva je na nivou preporuke, a ne obaveze.To praktično znači da roditelji treba da budu odgovorni, i da inača mere temperaturu deci i ne šalju ih u školu ako imaju povišenu temperaturu ili bilo koji od simptoma bolesti.

Produžava se rad maloprodajnih objekata do 23 časa, a bašta do 01, takođe je današnja odluka Kriznog štaba.

Među novim usvojenim merama je i da se okupljanja sa dosadašnjih 10 osoba na otvrenom i u zatvorenom prostoru povećaju na 30.

I ova mera stupa na snagu danas.

Bolnice u Srbiji se polako vraćaju normalnom režimu rada, a pojedine će i nadalje ostati za kovid pacijente.

Kako je rečeno na Kriznom štabu, KC Dragiša Mišović i bolnica na Bežanijskoj kosi i nadalje će raditi u kovid režimu, a u unutrašnjosti će po potrebi, ukoliko izbije žarište, bolnice iznova primate samo obolele od korona virusa.

KOMENTARI8 komentara

 1. milorad3 says:

  opet će da bude problema, jedva je spala cifra, sad kad se manijaci vrate sa letovanja pogotovo iz hrvatske, ima da bude haos i ovde.Ne shvatam kako ne vide u kriznom štabu da nam se kontinuirano uvozi virus i kako dozvoljavaju očigledno potpuno neodgovornim likovima da idu na letovanje bez OBAVEZNOG karantina od bar 15 dana po povratku.U SVIM turističkim državama korona je podivljala i to ona opasna i smrtonosna verzija je prisutna i zbog nekolicine koji ne mogu da žive bez morske soli ima svi da najebemo negde u nov.decembru.Videćete šta će ovaj novi tovar korone koji bude došao sa mora da nam uradi.Prvo će da počne po školama haos već do krja septembra od profesora pola neće biti u stanju da rade.

 2. Dr. Magarac says:

  Jedina validna odluka je da kompletan krizni štab izvrši Hari Kiri, to bi bilo pošteno jer su totalni idioti, ili od nas prave idiote a mi ih plaćamo po kovidu na čas. Onaj matori bezveznjak je čak dobio čin generala iako je već penzioner, kupio je ogroman stan u BG na vodi a bukvalno ništa ne radi osim što onaniše. Lukašenko bi takve prodane majmunske duše stavio u zoo park. Totalni lažnjaci koji deluju protivno ljudskom rodu.

  • Gardista says:

   Sve je to zbog pederbala u Bg, a u mestu u Backoj ,vanredne mere zbog korone...koga vise lazu.

 3. Kosovac says:

  Hvala što ste izbacili ovu sliku grupe zaslužnih za ispucalu zemlju na zastavi u pozadini.

 4. Kosovac says:

  Ne primećujem da se Nestorović džilita.

 5. Rista says:

  KRIZNI Štap, bre! Ko kad smo mi jednom bili na socijalističkoj radnoj akciji kod tileta, pa udarila neka salauka ko kraj sveta. Poslali sve kućama, tamo ih pozatvarali da ih zaštite od kiše i boleština kiše, a ostavili nas desetak najjačih da držimo šatore da ne popadaju od tereta vode. Salauka trajala neko vreme, prošla a mi, KRIZNI štab bre, uživali punu slobodu i krali guske seljaka naokolo, motali ih u blato i pekli na roštilju. Drveće gori i kad je vlažno i nikad nije toliko vlažno da ne može da gori. Ma radili šta smo teli naokolo dok je narod zatvoren i svaki dan slali izveštaje kako voda i korona(dobro, onda se korona zvala gripa) još uvek pritiskaju, pa ako se klinci vrate umreće od korone jer mi nemamo respiratore i tako to. Samo da što duže radimo šta nam volja. Krizni štab je uvek Krizni i ima svoje neograničene lepote. I uvek krade guske od seljaka. Naša reč bila zakon.

 6. Kosovac says:

  A nisu rekli da li mogu da uđem u prodavnicu bez masku?

 7. test01 says:

  Bice normalan talas GRIPA kao i svake godine ali ce oni to da predstave kao "drugi talas korone", Nije to nista, u Hong Kongu su vec imali "3 talasa". Moze da se "talasa" po potrebi, za svaku novu aferu vlada ce da vam plasira novi "talas". To sto je statistika jos pre mesec pokazala da je u Srbiji umrlo preko 1300 osoba manje nego prosle godine nista ne znaci... u strahu su velike oci a mozak mali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *