КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕО ОДЛУКУ: Све мере остају на снази

KRIZNI ŠTAB DONEO ODLUKU: Sve mere ostaju na snazi

11 januara 2021

Krizni štab Vlade Srbije odlučio je danas da sve postojeće mere ostanu na snazi i dalje, jer je ocenjeno da daju rezultate. Osim toga, zaključeno je da nema prepreke da drugo polugodište počne kad je i planirano – 18. januara, saznaje Blic.Trenutno su na snazi sledeće mere – zabrana okupljanja više od 5 ljudi, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, PCR testovi ili karantin od deset dana prilikom ulaska u Srbiju, a radno vreme je ograničeno te svi ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 20 sati, a prodavnice prehrambene robe do 21 sat.

Ministarka Darija Kisić-Tepavčević je, novinarima, nakon sednice Štaba, prenela i da neće biti organizovanog dočeka Srpske Nove godine.

Na osnovu epidemiološke situacije, kako je kazala, procenjeno je da su uslovi takvi da nema prepreka za nastavak školske godine od 18. januara

„Nastaviće se pohađanje osnovnih i srednjih škola po dinamici kakva je bila pre raspusta“, objasnila je ona.

Kisić-Tepavčević najavila je i da će, s obzirom na pad učestalosti oboljevanja Institut „Banjica“ početi da radi u nekovid režimu.

Što se vakcinacije tiče, ističe da ona ide svojim nesmetanim tokom.

U Srbiju su danas stigle dodatne količine vakcina Fajzer, a Kisić je rekla da će ta vakcina dolaziti svake nedelje i da će vakcinacija biti nastavljena po prioritetima.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Crna Plovdina says:

    Nisu problem mere,iako su diskutabilne - problem je sprovođenje mera.Protiv sam bilo kakvih mera ali pošto ih je doneo DRŽAVNI ORGAN moraju se sprovoditi dok ne budu zvanično ukinute.Ovakvom primenom - za nekoga važe za drugoga ne važe - država se samo kompromituje i gubi poštovanje iz dana u dan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *