КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕО ОДЛУКУ: Све мере остају на снази

КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕО ОДЛУКУ: Све мере остају на снази

11 јануара 2021

Кризни штаб Владе Србије одлучио је данас да све постојеће мере остану на снази и даље, јер је оцењено да дају резултате. Осим тога, закључено је да нема препреке да друго полугодиште почне кад је и планирано – 18. јануара, сазнаје Блиц.Тренутно су на снази следеће мере – забрана окупљања више од 5 људи, обавезно ношење заштитних маски у затвореном простору, ПЦР тестови или карантин од десет дана приликом уласка у Србију, а радно време је ограничено те сви угоститељски објекти и тржни центри раде до 20 сати, а продавнице прехрамбене робе до 21 сат.

Министарка Дарија Кисић-Тепавчевић је, новинарима, након седнице Штаба, пренела и да неће бити организованог дочека Српске Нове године.

На основу епидемиолошке ситуације, како је казала, процењено је да су услови такви да нема препрека за наставак школске године од 18. јануара

„Наставиће се похађање основних и средњих школа по динамици каква је била пре распуста“, објаснила је она.

Кисић-Тепавчевић најавила је и да ће, с обзиром на пад учесталости обољевања Институт „Бањица“ почети да ради у нековид режиму.

Што се вакцинације тиче, истиче да она иде својим несметаним током.

У Србију су данас стигле додатне количине вакцина Фајзер, а Кисић је рекла да ће та вакцина долазити сваке недеље и да ће вакцинација бити настављена по приоритетима.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Црна Пловдина says:

    Нису проблем мере,иако су дискутабилне - проблем је спровођење мера.Против сам било каквих мера али пошто их је донео ДРЖАВНИ ОРГАН морају се спроводити док не буду званично укинуте.Оваквом применом - за некога важе за другога не важе - држава се само компромитује и губи поштовање из дана у дан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u