Кризни штаб преломио: Нема отварања угоститељских објеката

Krizni štab prelomio: Nema otvaranja ugostiteljskih objekata

24 marta 2021

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku da nema ublažavanja protivepidemijskih mera, odnosno otvaranja ugostiteljskih objekata.

Član Kriznog štaba Zoran Gojković izjavio da i dalje imamo veliki broj zaraženih građana i da se taj broj povećava. To znači, kaže, da su sve mere koje imamo doprinele da nemamo nagli skok novozaraženih.„Ipak, taj broj je i dalje visok što znači da sve mere ostaju i da moramo da se svi vakcinišemo“, rekao je on.

Na sednici Kriznog štaba je odlučeno da svi građani Srbije koji su potpuno imunizovani mogu da uđu u Srbiju bez PCR testa i bez karantina. Isto važi i za one koji nisu državljani Srbije, ali su vakcinisani vakcinama iz Republike Srbije.

„To znači da su primili dve doze Fajzerove vakcine, dve doze kineske Sinofarm ili dve doze ruske Sputnjik Ve vakcine. Kada je reč o vakcini Astra zeneka, ekvivalent je jedna doza vakcina“, naveo je on.

Ukazao je da je analiziran i zahtev Ministarstva prosvete da se omogući, prvenstveno đacima koji su od početka godine na onlajn nastavi, uz sve moguće epidemiološke mere, ocenjivanje u malim grupama u školama gde postoji takva mogućnost.

Ministarstvo će, najavio je, u kordinaciji sa lokalnim samoupravama pokušati da iznađe mogućnosti da učenici, gde je neophodno da se ocene, a za to je potreban lični kontakt, dozvoli da to urade.

O merama za Uskrs tek će se raspravljati, naveo je Gojković.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *