Krkobabić: Smanjenje penzija izazvalo bi genocid!

Krkobabić: Smanjenje penzija izazvalo bi genocid!

24 maja 2013

Jovan KrkobabicPotpredsednik Vlade Jovan Krkobabić usprotivio se bilo kakvom zamrzavanju ili smanjivanju penzija i ocenio da bi takav potez izazvao genocid nad starijom populacijom, pišu “Novosti“.

“Penzije u Srbiji neće moći ni da se smanjuju niti da se zamrzavaju dok sam ja u Vladi Srbije. To sam jasno i otvoreno rekao koalicionim partnerima, ali i predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda na nedavnim razgovorima u Beogradu“, rekao je Krkobabić za beogradski list.

Krkobabić, koji je i ministar za rad i socijalnu politiku, poručio je penzionerima da mogu da budu apsolutno spokojni kada su u pitanju njihova zaslužena primanja.

“Siguran sam da bi smanjivanje ili zaustavljanje rasta penzija izazvalo u kratkom roku pravi genocid među najstarijom i najugroženijom populacijom u Srbiji. Mnogobrojne bi to ostavilo bukvalno i bez hleba“, rekao je Krkobabić.

Prema njegovoj oceni, na penzionerima ne sme i ne može da se štedi jer su mnogi od njih na ivici teškog siromaštva.

“Katastrofa za državu bi bila kada bi samo jedan čovek umro od gladi. A kad bi to zadesilo više ljudi, došlo bi do potpunog sloma svega postojećeg u Srbiji. Tu više ne bi bilo leka“, rekao je on.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *