Krkobabić: Smanjiti plate funkcionerima

Krkobabić: Smanjiti plate funkcionerima

29 maja 2013

Jovan KrkobabićPotpredsednik Vlade Jovan Krkobabić poručio da bi umesto zamrzavanja plata i penzija, što je predložio ministar finansija, Mlađan Dinkić, trebalo smanjiti plate funkcionerima, navodi B92.

Predsednik PUPS-a je rekao da Mlađan Dinkić može da ima plan za zamrzavanje plata i penzija i da može da ga predlaže, ali da ne može da ga usvoji.

Umesto zamrzavanja plata i penzija, dodao je Krkobabić, trebalo bi smanjiti plate nekim funkcionerima, u koje je ubrojao sebe, Dinkića i premijera Srbije Ivicu Dačića.

Na pitanje da li će vlada pasti zbog neslaganja njenih članova oko tog veoma važnog pitanja, Krkobabić je odgovorio da Vlada neće pasti jer ona deluje kao tim, dodajući da može da „padne“ samo pojedinac koji iz tog tima iskače.

Podsetimo, ministar finansija je pre neki dan u Skupštini Srbije, obrazlažući predložene izmene poreskih zakona, rekao da će u naredne dve nedelje koalicioni partneri razgovarati o uštedama u budžetu. Dinkić, međutim, nije tada precizirao da li se može očekivati zamrzavanje plata i penzija.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *