Kroz pozivne telefonske brojeve sve nam je bilo rečeno još 1992. godine

Kroz pozivne telefonske brojeve sve nam je bilo rečeno još 1992. godine

12 marta 2013

TelefonSada već davne 1992. godine, u austrijskom gradu, Leoben, ispijajući jutarnju kafu u jednom od tamošnjih kafića, uz novine „Kleine Zeitung“ (Male novine) i jesu male, veličine A-4 formata, vrlo praktične za čitanje i nošenje pod rukom, zapazih jedan članak o Jugoslaviji. U prvi mah nisam mogao da poverujem postavljenim brojkama koje su, na prvo čitanje, izgledale zagonento. Tekst je bio o novim pozivnim telefonskim brojevima država koje su nastale ili će nastati. Poznato je da je Jugoslavija imala svoj pozivni broj 0038, a novi brojevi, ja bih rekao zadana formula, izgledali su ovako:
0038 1 – treba da dobije SRJ, Savezna Republika Jugoslavija, koja je trajala vrlo kratko, vreme trajanja takođe isplanirano:
0038 2 – beše prazno, kao i 0038 – 3 i 0038 4
0038 5 – dobija Hrvatska
0038 6 – sledi Sloveniji
0038 7 – pripada Bosni i Hercegovini
0038 8 – za divno čudno biva nedodeljeno i još uvek čeka buduću državu
0038 9 – pripade Makedoniji.
Rešenje formule odmah je bilo jasno, što se kasnije delomično obistinilo, a ono što se nije ispunilo  čekalo je na realizaciju i privođenje kraju plana koji je negde, izvan bivše Jugoslavije, davno napravljen.

Shvatio sam tada, na moje razočaranje, da su uočene praznine već planirane za Crnu Goru, Kosovo i ?(ne bih da nagađam, tvorci formule znaju o kome se radi), pa tako danas pozivni tel. broj 0038 2 – pripada Crnoj Gori, 0038 3 – je namjenjen Kosovu a broj 0038 4 – još nije dodeljen, kao ne zna se kome će pripasti, ali huškanja, kampanje i napetosti u Srbiji dovoljno govore u kom pravcu se kreće rešenje ove formule.

Interesantno je da ostaje još jedna praznina posle pozivnog broja 0038 7 za Bosnu i Hercegovinu, 0038 8. Šta mislite kome će moćni tvorci scenarija dodeliti ovaj broj. Koga on čeka? Sa tim poslednjim činom podele ranije određenih i planiranih brojeva biće okončan i ispunjen scenario rušenja bivše Jugoslavije. Kada će  se  to dogoditi samo je pitanje vremena.

Tada će tvorci ovog scenarija, čije su  „zasluge“ i „dobročinstva“, „humanitarna bombardovanja“ nagrađena Zvučnim priznanjima, uključujući i ona najzvučnija na svetu, otići u penzije napunjenih džepova a iza njih će ostati ruševine i uništena budućnost novih generacija, onih koji dolaza a nizašta nisu krivi. Gore izneta matematika složiće se do kraja. Sve će doći na planirano mesto; to će idejni tvorci “promena” okončati novim pretnjama, uslovljavanjima, lažnim obećanjima.

(Boško Beuk – Noviput.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. slucajna says:

  To su namenili u hodu da odluče da li Vojvodini ili Republici Srpskoj.

  • Niko drugi says:

   Cetvorka Vojvodini nek ide a osmica neka bude Republika Juzna Srbija..

 2. ZorMark says:

  Po iznetoj logici, četvorka ide Vojvodini, a osmica Republici Srpskoj. Međutim, bojim se da je u igri za osmicu i Raška oblast (Sandžak). Do sada je sve realizovano na štetu i zlo Srbima i ne vidim naznake u promeni tog trenda kod velikih igrača sa Zapada. A sa Istoka Turska ambiciozno nastupa ka povratku na ove prostore, što se jasno vidi iz neskrivenih (eksplicitnih) izjava njihovog aktuelnog ministra inostranih poslova Ahmeta Davutoglua (obavezno pogledati: http://www.balkaninsight.com/en/article/turska-u-shopping-u-po-balkanu).

 3. zagor says:

  kakva glupost. postoji 9 brojeva koja se mogu dodati na 38, osim nule. dakle, da postoji 20 brojeva koji se mogu dodeliti, razmisljali bi koje bi se sve opstine otcepljivale od srbije?!

 4. darko says:

  OVA DVA POZIVNA BROJA TO JE OVAJ ZLoCINAC PRIZNAO I KOSOVo J E SIGURNO 200% SU SLEDECE DRZAVE VOJVODINA I SANDAK AKO SE NE IZVRSI I AKO TREbA GRADANSK I RAT U SRBIJI S SRBIJOM kaK DRZAVO M JE ZAUVEK GOTOVO AMIN TE TRI DRZAVE SAD KOSOOVO SURRA VOJVODINA I SANDKA NITKO NIKAD NECE VRATITI A SRBIJA OKO BEOGRADA I DELA SUMADIJE NE MOZE OPSTATI BEZ VOJVODINE KAO HRANE S TIM DA RUDNIKE VEC DRZE STRANCI.NEVEROVATNO KOLIKO JE SADASNI SRPSKI NAROD BLESAV NEVIDENO UISTOROJI DRZAVA ZADNJIH 400 GODINA KOPAJU MU JAMU DA IH SVE BACE UG ROBLJEJSVIH 8 ,MILIONA ON I GLEDAJU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *