Кроз Србију са мигрантима прошао и ЛАИТ ЕЛ САЛЕХ

Kroz Srbiju sa migrantima prošao i LAIT EL SALEH

22 avgusta 2015

laith546Među stotinama hiljada migranata, koji su preplavili celu Evropu, moglo bi da bude i nekoliko stotina ili čak hiljada terorista, a sumnja se čak da su neki pripadnici Islamske države.

To bi mogli da budu pripadnici različitih terorističkih organizacija, kao što je Islamska država. Stručnjaci za bezbednost upozoravaju da ih “u tom moru migranata” i obaveštajne službe teško mogu identifikovati.

Stručnjaci su podsetili i na nekoliko stotina pripadnika Al Kaide koji su iskoristili metež tokom rata u BiH i posle njega se prebacili na Zapad.

Među njima su i brojni pripadnici brigade Al Mudžahed koji su došli iz islamskih zemalja da bi ratovali na strani Bošnjaka, piše “Večernji list”.

Pročitajte još:

DEO VELIKOG PLANA: Namerno izazvali migracije da bi uništili Evropu!

„MIGRANTSKI RAJ“: Evo kako izgleda grad u Švedskoj gde ide veliki broj migranata! (VIDEO)

Komandant islamističkih pobunjenika iz Sirije, Lait el Saleh (30) prošao je pre nekoliko dana u koloni izbeglica preko teritorije Srbije na putu za Holandiju.

El Saleha, koji je u gradu Alepu bio vođa grupe od 700 do zuba naoružanih boraca Slobodne sirijske armije, prepoznale su bezbednosne službe po karakterističnom ožiljku na levoj strani lica.

Opasni džihadista koji se borio protiv režima sirijskog predsednika Bašara al Asada, viđen je na grčkom ostrvu Kos 5. avgusta, a prema obaveštajnim podacima, 16. avgusta je preko Makedonije i Srbije ušao u Evropsku uniju i nastavio prema Holandiji.

Komadant El Saleh je pre rata bio moler, ima ženu i trogodišnjeg sina, a njegova fotografija iz januara ove godine, gde se vidi u punoj ratnoj opremi, obišla je svet. Nakon osam meseci, El Saleh je napustio Siriju i pešačeći preko Turske stigao do Bodruma, gde se čamcem prebacio na grčko ostrvo Kos. Tu su ga bezbednosne službe uočile kako ”postrojava migrante”.

saleh_web-thumb-largeObjavljena je ubrzo i njegova fotografija u izbegličkom kampu, ali i nekoliko izjava koje je dao grčkim medijima.

– Svi žele moju glavu, Al Kaida, ISIS, vlada! Međutim, mene nije briga, borio sam se… Neki ljudi se boje, ja ne! Pre dva dana sam video snajperistu kojeg su vlasti postavile. Nisam razgovarao sa njim, ali sam veoma ljut, jer me smatraju za sirijskog neprijatelja. Moj grad Alep je najopasnije mesto na svetu. Zato idem u Holandiju, imam rođaka tamo, bivšeg visokog oficira vojske Sirije, koji je još ranije pobegao sa ostalim pobunjenicima. Ideja mi je da sačuvam trogidišnjeg sina i suprugu, pa da se vratim u Siriju da nastavim da ratujem – rekao je El Saleh novinarima.

Vojni analitičar Miroslav Lazanski napomenuo je da najveća pažnja treba da se obrati na migrante koji žele da se zadrže na jugu Srbije, u Raškoj i Beogradu, jer među njima sigurno ima i pripadnika ISIS.

– Bezbednosne službe treba da prate sve one koji žele da se zadrže u Bujanovcu ili Preševu i one koji se upute ka Raškoj, Sandžaku ili Kosovu pošto je poznato da je na ovim prostorima bilo jakih terorističkih ćelija. Uz to treba obratiti pažnju i na one koji odluče da se zadrže u Beogradu jer tu postoje zapadne mete i diplomatska predstavništva koja oni mogu da napadnu – upozorio je Lazanski.

KOMENTARI3 komentara

  1. Vujadin says:

    U čemu je problem Srbije? Njega je u Beogradu dočekao i pozdravio premijer lično i poželio mu sretan put njegovim sponzorima i finansijerima na zapad.

  2. Zeljko says:

    EU , to je jedan slabašan, ultrabirokratski tigar od papira koji nijednu jedinu krizu, ne varajmo se, od rata u bivšoj Jugoslaviji do danas nije mogao riješiti bez Amerike. Ako Europa ne formira svoju vojsku, svoju vladu, svoj stvarni Parlament, neće više postojati osim kao carinska unija, a i to je uvjetno. A do tada Grci, Makedonci, Srbi, Hrvati nosite se sa imigrantima kako znate i umijete, kako vam savjest nalaže. Europa vam neće pomoći, jer kad treba, kad je najviše potrebna, nje nema. Možda vam pošalju neki stari Land Rover ili neku novu Toyotu da lakše kontrolirate granicu. Ili neki manji grant kao onomad što su lakiranoj buba švabi omogućili da se on, baš on, bori za ženska prava. Živimo nažalost u doba licemjerja, hipokrizije velikih razmjera. Ponekad se pitam, a zašto mi se djed ikada vratio iz Amerike. Mogao je, radi mene, tamo i ostati. Ratko Knežević je investicijski bankar iz Londona, magistar znanosti, koji već godinama radi za najveće svjetske financijske institucije kao stručnjak za ekonomije malih zemalja. Upravo to je bila i tema njegovog magistarskog rada na prestižnoj i cijenjenoj u svijetu London Business School i njenoj školi za lidere Sloan fellowship. Često su ga citirali u Financial Timesu, The Economistu, BBC-u, New Yorkeru i ABC Newsu...

  3. Svetislav says:

    Samo slepac bi propustio ovakvog teroristu. To znaci da sve ide po planu, ali ne po dobrom za Srbiju, region pa i tu kurvu Evropu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *