„Крст на крижу“ – хит!

„Krst na križu“ – hit!

24 oktobra 2016

12-sajam-knjiga-igor-2_620x0

NAJVEĆE interesovanje čitalaca premijernog sajamskog dana na štandu „Novosti“ bilo je za najnovije izdanje naše kuće, knjigu „Krst na križu“ Ratka Dmitrovića. Prema rečima urednika izdavačkog sektora „Novosti“, Milomira Kragovića, prvi tiraž ovog nedavno objavljenog dela od 10.000 primeraka već je rasprodat, pa je uoči Sajma štampano novih 3.000 knjiga. Kako interesovanje ne jenjava, kaže Kragović, očekuje se uskoro i treće izdanje.

Uz Dmitrovićev „Krst na križu“, u nedelju su se tražili i naši stari hitovi, knjiga priča Emira Kusturice „Sto jada“ i autobiografska knjiga Žarka Lauševića „Godina prođe, dan nikad“, kao i dela klasične književnosti, štampana u našoj ediciji „Zlatni Evropljani“. Čitaoce su zanimala i Izabrana dela Isidore Sekulić i „BG priče“ Zorana Nikolića, kao i monografije o kraljevima dinastije Nemanjić, koje su zajednički projekat sa „Svetigorom“.

– Mi imamo vernu čitalačku publiku koja čeka sajam da za male pare dođe do dobre knjige – objašnjava Kragović. – Naša ponuda je velika – od klasika, preko rečnika do provokativne beletristike. Očekujemo da za sedam sajamskih dana prodamo oko 20.000 knjiga.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    Ratko Dmitrović je najbolji srpski novinar i najveći znalac hrvatske mitomanije i hrvatskog šovinizma danas.Hvala Bogu što postoji pametni Srbin Ratko Dmitrović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *