KRSTIMIR PANTIĆ: „Priznali smo Kosovo“

KRSTIMIR PANTIĆ: „Priznali smo Kosovo“

13 јануара 2014

Krstimir-PanticPsiholozima je poznata činjenica da svako malo dete veruje da postane nevidljivo kada zažmuri.

Ovaj put se nešto slično dogodilo i sa odraslim ljudima, s obzirom da su novi odbornici gradova na severu Kosmeta potpisali svečanu zakletvu na papiru na kome je nalepnicom bio prekriven grb samoproglašene države i natpis „Republika Kosovo“, tvrdeći pritom da oni nisu videli nikakva obeležja kosovske nezavisnosti, pa je zato njihovo stupanje na dužnost navodno bilo statusno neutralno.

Međutim, nesuđeni gradonačelnik Kosovske Mitrovice se ipak nije pretvarao da ne postoji ono što očigledno postoji u zaglavlju dokumenta kog je trebalo da potpiše, i zato je, kako je sam rekao – odbio da učestvuje u toj prevari.

Naime, Krstimir Pantić je u današnjem intervjuu za beogradske «Večernje novosti» kazao doslovno sledeće: «Nema statusne neutralnosti na izjavama koje su potpisane. Žalosno je šta su sve naši odbornici i gradonačelnici bili prinuđeni da prihvate. Ne samo da nam otimaju deo teritorije, već nam vređaju dostojanstvo i inteligenciju“, a još je dodao i to dasu “izbori na Kosovu bili prevara međunarodne zajednice“.

Osim toga, on je izrazio uverenje daće „vrlo brzo čitav Briselski sporazum da se uruši“, a predstavnike Evropske unije je optužio za „nepristojne ponude“ koje se odnose na formiranje skupština opština na severu Kosova i Metohije, kao i za predlog da srpski gradonačelnici u zatvorenom delu sednice, bez prisustva novinara, potpišu izjavu na papiru sa grbom Kosova koji se krije ispod obične nalepnice, što jepo njegovom mišljenju – vređanje zdravog razuma i srpskog dostojanstva.

Povrh svega navedenog, posebno je zabrinjavajuća činjenica da Radio-televizija Srbije u svojoj jučerašnjoj glavnoj informativnoj emisiji Dnevniku, nije pustila samog Pantića da kaže niti jednu reč o pomenutim razlozima svog nezadovoljstva, pa stoga najšira javnost juče nije mogla da čuje njegove teške optužbe na račun Evropske unije i OEBS-a, da su stavljanjem grba Kosova i natpisa „Republika Kosovo“ – „direktno priznali Kosovo kao nezavisnu državu“.

Pa ipak, ono što najviše izaziva zabrinutost, to je činjenica da zvanični Beograd nije protestovao protiv takvog pristrasnog ponašanja predstavnika Evropske unije, nego je, štaviše, po saznanjima informativnog portala Pravda, i vlast u Beogradu takođe vršila pritisak na Krstimira Pantića da pristane na zahtev predstavnika Evropske unije na Kosovu Samuela Žbogara – da se zakletve potpišu ispod nevešto zaklonjenog grba Kosova.

Naravno, sasvim je nebitno što su obeležja samoproglašene Republike Kosovo na tekstu zakletve bila sakrivena nalepnicom, jer očigledno da je namera onog koji ju je tamo zalepio, da je odmah potom i odlepi, čim Srbi stave svoje potpise ispod grba i naziva nove „države“.

Ali zato bi valjda svakome ko potpisuje takav papir trebalo da bude jasno da nijedan zvanični dokument ne može da izgleda kao album sa samolepljivim sličicama fudbalera. I na kraju krajeva, sličice sa Duletom Savićem, Ronaldinjom i drugim fudbalskim legendama nisu isto što i nalepnice ispod kojih se krije grb nezakonite tvorevine.

(Novosti.rs)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u