KRSTIMIR PANTIĆ: S Vulinom se ne može raditi

KRSTIMIR PANTIĆ: S Vulinom se ne može raditi

12 januara 2014

Krstimir-PanticPovodom ostavke u Vladinoj Kancelariji za KiM, Krtimir Pantić je za Novosti rekao da sa Aleksandrom Vulinom više ne može da sarađuje.

„To je razlog za moju ostavku. Ne mogu da gledam kako se na račun stranke kojoj pripadam, na račun SNS, gradi infrastruktura Pokreta socijalista na KiM. Ne krivim Vladu već ministra koji je zadužen za KiM, a koji je vodio neku svoju politiku, gradio svoju stranku, a najmanje vodio računa o državnim i nacionalnim interesima Srbije. Jedno je pričao a drugo radio“, kaže Pantić.

Pantić navodi da stavljanjem potpisa ispod teksta na kome se nalaze grb Kosova i obeležja koja govore o tome da je Kosovo republika, prekršio bih Ustav Srbije.

Pantić, nesuđeni gradonačelnik Kosovske Mitrovice, ovako je za „Novosti“ objasnio zašto nije položio zakletvu i tako se praktično odrekao funkcije koju je dobio na izborima.

„Nema statusne neutralnosti na izjavama koje su potpisane. Žalosno je šta su sve naši odbornici i gradonačelnici bili prinuđeni da prihvate. Ne samo da nam otimaju deo teritorije, već nam vređaju dostojanstvo i inteligenciju“, kaže Pantić.

On dodaje da je i Briselski sporazum prekršen jer su odbornici i gradonačelnici ucenjeni i primorani da potpišu nešto čega nema u njemu.

„Briselskim sporazumom je predviđeno da se izbori održe po kosovskim zakonima, a ne po zakonima „Republike Kosovo““, navodi Krstimir Pantić.

Na pitanje da li to definitivno znači da neće biti na čelu Mitrovice, Pantić odgovara da ga isključivo zaniaju interesi građana Kosovske Mitrovice i Srba na Kosovu i Metohiji.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Tirka says:

    Vulin je opravdanje za nečiji kukavičluk i malodušnost!? Pa da nije tragično bilo bi smešno. Koliko se taj Vulin borio da ovaj pobedim. Držani su mitinzi u Mitrovici, praviljene tribine, Kancelarija za KiM je pomagala Srpskoj na izborima i vidi sad ovo kako mu sada zabada nož u leđa. Sramno, sramno, sramno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *