KРУЖЕ СТРАШНЕ ПРИЧЕ, РУСИ ТВРДЕ ДА ЈЕ ИСТИНА! У Украјину убачен специјални одред – обукли су украјинске униформе, нису потчињени команди Kијева и имају језив задатак!

KRUŽE STRAŠNE PRIČE, RUSI TVRDE DA JE ISTINA! U Ukrajinu ubačen specijalni odred – obukli su ukrajinske uniforme, nisu potčinjeni komandi Kijeva i imaju jeziv zadatak!

3 decembra 2022

Ukrajinski vojnici su saopštili da je u grad Marganec u Dnjepropetrovskoj oblasti stigao kombinovani odred koji čine pripadnici obaveštajnih službi i specijalnih snaga Poljske.

Njihov zadatak je da otkrivaju stanovnike grada koji pomažu Rusiji, saopštio je Sputnjiku izvor iz ruskih bezbednosnih struktura.„Prema informacijama dobijenim od izvora u Oružanim snagama Ukrajine, u grad Marganec stigla je jedinica koju čine pripadnici obaveštajnih službi i pripadnici poljskih specijalnih jedinica. Oni su obučeni u ukrajinsku uniformu. Njihov glavni zadatak je filtriranje i čišćenje ljudi koji, kako oni kažu, ‘pomažu Rusiji’“, rekao je on.

Prema izvorima iz ukrajinske vojske, ta jedinica nije potčinjena ukrajinskoj vojnoj komandi, već je prešla pod operativnu kontrolu komande NATO-a.

Ruska vojska je više puta saopštavala da na strani kijevskog režima ratuju poljski plaćenici. Konkreno, Ministarstvo odbrane Rusije je krajem novembra saopštilo da je u Harkovskoj oblasti likvidirano do 200 poljskih plaćenika i preko 100 plaćenika iz „legije stranaca“ u DNR. U istom periodu je saopštavano da poljski plaćenici trpe velike gubitke kod Kremene, Lisičanska, Svatova i u drugim pravcima u LNR.

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je početkom novembra izjavila da je u Ukrajinu stiglo više od 8.000 plaćenika iz preko 60 zemalja, a da su najbrojnije grupe iz Poljske, SAD, Kanade, Rumunije i Velike Britanije. Do tada je bilo likvidirano preko 3.000 stranih boraca, a isto toliko se vratilo kući.

(Informer)

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad5 says:

  Sve je moguće sa NATO,oni ne prezaju od zločina i podmuklosti svake vržste to smo se mi srbi uverili direktno u uživo.Ali toljaga UVEK ima dva kraja,videćemo ko će da izvuče deblji.ovi teroristički upadi NATO sabotera i ubica u rusiju neće proći bez odgovora,ali osveta je jelo koje se jede hladno,pogotovo će ona gamad u london da propište kad im rusi zaprže čorpu ali onako žestoko,ljuto,platiće sigurno za severni tok.

 2. michael pan says:

  Samo przite, nek izgore sva Vojtilina djubrad.

 3. Ser Buster von Pandemix says:

  Znači da su ih Rusi već naciljali čim znaju da su ušli. Poljaci su sledeći da zeleni oberu bostan😂😂😂

 4. Kulak says:

  Marganec i Nikopolj na desnoj obali Dnjepra naseljava 100% stanovništvo koje govori RUSKIM JEZIKOM. Sve su to NAŠI ljudi. Oni ruskim vojnicima koji se nalaze na levoj obali u Energodaru javljaju sve bitne koordinate. To je razlog zašto Rusi gađaju visokopreciznim oružjem isključivo vojne ciljeve u Marganecu i Nikopolju. Ukronacisti pridošli iz zapadne ukrajine nemaju snage da se obračunaju sa domicilnim ruskim stanovništvom u Novorusiji, pa kao pojačanje dovode pse rata iz Poljske i rvacke. To je taj katolički kućni odgoj. Strašno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *