КРВ НА УЛИЦАМА АТИНЕ: Грци бране Сирију, пале се америчке заставе! (ВИДЕО)

KRV NA ULICAMA ATINE: Grci brane Siriju, pale se američke zastave! (VIDEO)

16 aprila 2018

Grupa pristalica grčke Komunističke partije pokušala je danas da sruši statuu bivšeg američkog predsednika Harija Trumana u centru Atine tokom protesta zbog vazdušnih udara SAD, Francuske i Britanije na Siriju.

Demonstranti su se sukobili sa policijom koja je upotrebila suzavac da ih rastera, javio je Rojters, pozivajući se na svedoke. Najmanje troje demonstranata je povređeno, dodala je britanska agencija.

​Na protestu se okupilo nekoliko stotina pristalica Komunističke partije. Agencija ANA, pozivajući se na policiju, izveštava da su dve osobe privedene, a da je jedna osoba povređena na protestu.

Prema navodima grčke agencije, u protestima su učestvovali studenti i učenici koji su marširali ka američkoj ambasadi. Sukobi su izbili kod statue Harija Trumana.

​U centru Atine su i u subotu održani protesti zbog udara na Siriju na kojima se, prema navodima policije, okupilo između 6.000 i 7.000 ljudi. Proteste je isto organizovala grčka Komunistička partija.

Demonstranti su se okupili na atinskom centralnom Trgu Sintagma, a potom su se uputili ka američkoj ambasadi, noseći transparente i uzvikujući parole protiv SAD.

​Kada su stigli do Ambasade, na ulici su crvenom farbom ispisali: „Amerikanci, ubice ljudi“. Potom su bezuspešno pokušali da farbu ubace u dvorište američke ambasade, prenosi AP.

Na fotografijama koje je objavila američka agencija vidi se kako demonstranti pale američku zastavu. SAD, Britanija i Francuska izvršile su zajedničke vazdušne udare u Siriji zbog navodnog hemijskog napada na civile u Dumi 7. aprila, u kojem je najmanje 40 ljudi poginulo.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miraš says:

    "BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆEŠ ŽIVETI? Boj se svega, ne budi ono sto jesi, ali do kada tako?"

  2. Velika Metla says:

    Ovi nazovi policajci su mi kud i kamo odvratniji nego vaskoliki neprijatelji pravoslavaca! Treba ih skidati kao glinene golubove! Bez milosti!

  3. hristina says:

    Tacniji prevod bi bio: Ubice naroda (nacija), Amerikanci! Statua Trumana je do sada tri puta obarana, pa opet vracana, zamazivana bojana, pa ciscena, ... nece ni ona doveka! Foto su sa danasnjeg protesta, avideo sa protesta u subotu ispred americke ambasade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *