KRVAVI ARHIVI TAJNE SLUŽBE: Milošević planirao atentat na Đukanovića?

KRVAVI ARHIVI TAJNE SLUŽBE: Milošević planirao atentat na Đukanovića?

15 oktobra 2014

milosevic 8373Vukašin Maraš, koji je kao student počeo da radi za Udbu, u službama bezbednosti Crne Gore je imao trostruku ulogu. Prvo je bio direktor tajne službe, potom ministar policije i napokon specijalni savetnik predsednika Mila Đukanovića za bezbednost. Posle kraće bolesti Maraš je preminuo sredinom septembra 2008. godine. Svoje tajne ostavio je arhivu državne bezbednosti Crne Gore, koji kada bude otvoren može da potvrdi da li je Slobodan Milošević zaista slao svoje državne ubice na Mila Đukanovića.

Maraš je, po ličnom priznanju, u vreme političkog sukoba Slobodana Miloševića i Mila Đukanovića, krajem devedesetih otkrio nameru srpske tajne policije i upozorio crnogorskog lidera da mu Beograd podmeće pevačicu fatalnih oblina, koja bi ga kompromitovala.

– Uoči drugog kruga predsedničkih izbora u najvećoj tajnosti u Crnu Goru stiže dobro obučena grupa iz Beograda i Novog Sada. Pripadnicima crnogorske tajne policije nije promakao dolazak te jedanaestočlane grupe. U noćnoj akciji “Ljubović”, izvedenoj 14. oktobra 1997, crnogorska policija u spektakularnoj akciji u podgoričkom hotelu “Ljubović”, uhapsila je ubačenu grupu iz Srbije. Radilo se o “ljudima sa debelim kriminalnim dosijeima, pripadnicima “crvenih beretki”. Crnogorska policija se daje u poteru za vođom i instruktorom, zvanim Rambo i srpskim operativcem zvanim Pero – opisao je tu opasnu situaciju Vukašin Maraš i potvrdio da je čitava bezbednosna akcija zavedena u tajnim arhivima SDB Crne Gore kao uspešna operacija.

Pitanje je bilo da li je glavni zadatak grupe uhvaćene u “Ljuboviću” da izvodi diverzije ili da ubije Mila Đukanovića? Iz samog vrha SDB-a Crne Gore, tih dana je “procurilo” da su beogradski stratezi planirali da se na nišanu specijalaca “crvenih beretki” nađe Milo Đukanović. Po toj verziji “goste” hotela “Ljubović” čekale su snajperske puške i ostalo oružje u podgoričkoj kasarni. Nakon obavljenog posla vojni helikopter bi ih prebacio u Srbiju.

 

KOMENTARI5 komentara

 1. KOSOVO I METOHIJA ĆE USKORO PONOVO BITI SRPSKI I U SRBIJI, A ŠIPTARA TAMO BITI NEĆE says:

  ŠTETA ŠTO U TOJ NAMERI NIJE USPEO. Jer crnogporci su evolutoivnoi otpad.......

 2. niki says:

  I ja isto mislim steta sto petokolonasa nije sklonio,ali bilo je kasno jer se u Srbiji vec bilo nakotilo toliko petokolonasa da je bilo nemoguce to izvesti.

 3. KOSOVO I METOHIJA ĆE USKORO PONOVO BITI SRPSKI I U SRBIJI, A ŠIPTARA TAMO BITI NEĆE says:

  Inace, ako želite da upoznate crnogorski odvratni samoživi mentalitet, gledajte filmove Živka Nikolića,koji je do tančina analizirao taj ljudski otpad i gnoj na organizmu čovečanstva. Odrekli su se Srpstva, što je možda i dobro, jer su dovoljno jadni i nebitni da bi bilo sramota da se i dalje zovu Srbima.

 4. Toma says:

  Mislim da su to gluposti koje sada neko plasira da bi podigao ugled Djukanovicu.Maras je i kao covek bio nula,a o njegovom uvlacenju Milu Djukanovicu suvisno je govoriti.Njegova masta je i mogla tako nesto i da smisli.

 5. Crni says:

  Pa i Rusi su za Ukrajince mislili da su otpad pa evo im ga sada kad izgube prijatelje onda im neprijatelji dođu za dugove koje im nisu dugo plaćali.A najgore će biti kad za početak podele sibir.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *